Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965
daca iti faci bile "neutre", cu celelalte lichide nutritive, le dipuiesti cu aroma si le bagi la congelator, la decongelare aroma va intra foarte in bine in boiliesuri. pe urma, semnalul chimic este dat NUMAI de aroma.cipibm scrie:Am o intrebare pentru Andrei Vladeanu visavis de articolul despre PH din ultimul numar AVP:parerea ta este ca doar aromele sant cele care determina semnalul chimic final al unei nade?Nu ar trebui oare tinut cont si de PH-ul celorlalte lichide si elemente solubile care intra in compozitia bilei?Sant sigur ca daca amesteci doua arome(de ex. cele propuse de tine)si obti valoarea "optima" a PH-ului,dupa ce adaugi celelalte lichide ,ouale,mixul,etc.bilele nu vor mai avea acel PH pe care ai contat.
Dar daca faci bile ''neutre'' si le bagi la congelator iar la decongelare pui aroma[ele]nu intra la fel de bine in boillies ?sau poate chiar mai bineandrei vladeanu scrie:daca iti faci bile "neutre", cu celelalte lichide nutritive, le dipuiesti cu aroma si le bagi la congelator, la decongelare aroma va intra foarte in bine in boiliesuri. pe urma, semnalul chimic este dat NUMAI de aroma.cipibm scrie:Am o intrebare pentru Andrei Vladeanu visavis de articolul despre PH din ultimul numar AVP:parerea ta este ca doar aromele sant cele care determina semnalul chimic final al unei nade?
evident, cipi, am gresit folosind cuvantul "numai". am vrut sa zic "in principal", "cel mai mult", etc.cipibm scrie:Sa inteleg ca bilele sant o compozitie inerta si solventii aromelor ce le bagi la urma in ele (prin orice metoda),nu interactioneaza deloc cu componentele solubile introduse initial in bila?Eu m-as mai gandi inainte de a scrie "NUMAI".
http://www.aventurilapescuit.ro/articol ... prada.htmloanavictor scrie:Dar daca faci bile ''neutre'' si le bagi la congelator iar la decongelare pui aroma[ele]nu intra la fel de bine in boillies ?sau poate chiar mai bineandrei vladeanu scrie:daca iti faci bile "neutre", cu celelalte lichide nutritive, le dipuiesti cu aroma si le bagi la congelator, la decongelare aroma va intra foarte in bine in boiliesuri. pe urma, semnalul chimic este dat NUMAI de aroma.cipibm scrie:Am o intrebare pentru Andrei Vladeanu visavis de articolul despre PH din ultimul numar AVP:parerea ta este ca doar aromele sant cele care determina semnalul chimic final al unei nade?
De ce se pune aroma inainte si nu dupa ce le scoti de la congelator?
Oare este bine sa pui numai aroma sau si niste betaina .......robin-red .......csl