Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965
Eu am facut bile tari ce au continut pelete solubile in procent de 50% din mix si nu s-au dizolvat.. Le-am aratat unui pescar ce pescuieste numai cu bile de competitie si mi-a zis ca jura ca i se par cunoscute, ca miros si arata exact ca cele ale unui producator romanesc de bile de competitie.Stefan B scrie:Laur ....se dizolva la fiert daca a bagat in mix ....pelete macinate .... !
viper28 scrie:Eu am facut bile tari ce au continut pelete solubile in procent de 50% din mix si nu s-au dizolvat.. Le-am aratat unui pescar ce pescuieste numai cu bile de competitie si mi-a zis ca jura ca i se par cunoscute, ca miros si arata exact ca cele ale unui producator romanesc de bile de competitie.Stefan B scrie:Laur ....se dizolva la fiert daca a bagat in mix ....pelete macinate .... !
Reteta e facuta de mine cu ajutorul lui Osc1or. Miros foarte bine si saptamana viitoare vreau sa fac si niste solubile, asa ca test.
Am pus 50% pelete macinate, 25% mix de boilies luat de pe piata, 12,5% faina de soia si 12,5% gris. Asta e reteta. Natura peletelor ramane momentan secreta .Stefan B scrie:Sunt de acord cu toate ca e un procent destul de mare deja, ....dar ia incearca un procent si mai mare .....
Toata experienta nu se poate capata decat prin propriile incercari .....care se realizeaza in timp .......
viper28 scrie:Am pus 50% pelete macinate, 25% mix de boilies luat de pe piata, 12,5% faina de soia si 12,5% gris. Asta e reteta. Natura peletelor ramane momentan secreta .Stefan B scrie:Sunt de acord cu toate ca e un procent destul de mare deja, ....dar ia incearca un procent si mai mare .....
Toata experienta nu se poate capata decat prin propriile incercari .....care se realizeaza in timp .......
Interesantă reţetă asta!viper28 scrie:Am pus 50% pelete macinate, 25% mix de boilies luat de pe piata, 12,5% faina de soia si 12,5% gris. Asta e reteta. Natura peletelor ramane momentan secreta .Stefan B scrie:Sunt de acord cu toate ca e un procent destul de mare deja, ....dar ia incearca un procent si mai mare .....
Toata experienta nu se poate capata decat prin propriile incercari .....care se realizeaza in timp .......
Multumesc pentru parere. Si eu sper sa fie prinzatoare. O sa vad pe 8 martie pe Magura9 cat de prinzatoare sunt(daca o sa fie deshisa pescuitului) .Stefan B scrie:Este o reteta buna, care iti si scade pretul mixului ....si sunt convins ca e si prizatoare !
P.S. Nu sunt curios de natura peletelor ..... A trecut ceva vreme (aprox 10 ani) de cand imi creez mixuri ...
Si te miri de ce se dizolvaosc1or scrie: Reteta B
malai 20%
pesmet 15%
gris 10%
lapte praf 5%
faina peste 25%
faina soia 15%
seminte pasari macinate 10%
melasa 50ml
csl 50ml
aroma 12ml
9 oua (am facut decat bile tari din mixu asta)
Cu mixul B vreau sa atac in principiu partidele de pescuit pe Dunare si in delta dar cred ca merg foarte bine si pe baltile suprapopulate.
partea lichida la mixul A nu este suficienta din cauza asta bilele se dizolva cand le fierbi.osc1or scrie:Salutare tuturor,
Am tot cautat pe google rezolvari la urmatoarea problema dar nu am gasit, asa ca am decis sa intreb si pe forum pescarii mult mai experimentati.
Ieri am facut de test 2 retete de boilies (fiert) si unul (cu unul din cele 2 mixuri) solubil, deci din mixul A am facut o jumatate fierte o jumatate solubile iar din mixul B am facut numai fierte.
La mixul A varianta solubila nu am intampinat nici o problema, deci nu discutam despre el. Astept sa se usuce bilele si o sa vad in cat timp se vor dizolva in paharul cu apa.
La mixul A varianta fiarta am observat ca dupa 50-60sec de fierbere incep sa se dizolve si daca le mai las inca 10-20sec se dizolva de tot.. dar nu se ridica..
La mixul B nu am observat probleme de dizolvare dar nici dupa 90secunde nu se ridica...
Pana la urma am fiert si bilele A si B in jur de 40secunde. Nu stiu daca e suficient, nu stiu cum sa imi dau seama..
In seara asta, dupa aproximativ 30 ore de la terminarea "operatiunii monstru" (cum am denumit-o noi ieri ) observ atat pe bilele A cat si pe bilele B micro fisuri la suprafata si bilele sunt inca foarte moi...
Ce parere aveti?
De mentionat ca reteta A este o reteta care are 5% faina peste predigerata, 5%wpc, 5%izolat soia, 5% lapte praf, ma gandesc ca sunt cam multe ingrediente solubile??
Reteta B este o reteta ieftina, cu 5% lapte praf...
Daca au relevanta si retetele in sine le pot posta.