Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965
Ai rulat asa ceva ?adisefu scrie:Ca sa nu se strice trebuie fierte si uscate sau congelate! Fiind semisolubile nu se pot fierbe se pot doar congela, daca le fierbi ramii cu ....nimic. Eu zic ca se strica oul crud si cu conservant, s-ar putea sa reziste totusi 1-2 zile pe o vreme friguroasa!
petre iulian scrie:se pot face dar trebuie sa folosesti numai albusul de la oua de prepelita .
Vladut Mateianu scrie:Ai rulat asa ceva ?adisefu scrie:Ca sa nu se strice trebuie fierte si uscate sau congelate! Fiind semisolubile nu se pot fierbe se pot doar congela, daca le fierbi ramii cu ....nimic. Eu zic ca se strica oul crud si cu conservant, s-ar putea sa reziste totusi 1-2 zile pe o vreme friguroasa!
De facut se pot face, dar, in opinia mea, nu e o idee buna. Si am sa spun si de ce (ce voi spune am aflat din discutiile cu persoane care chiar au aprofundat domeniul acesta). Pentru a putea digera hrana, trahtul digestiv al crapului produce o enzima care se numeste tripsina. Oul in stare cruda contine un procent crescut de inhibitor de tripsina. Ca atare, prin folosirea oului crud in nada, e foarte probabil sa se produca un blocaj in hranire, pestele, dupa ce consuma o cantitate din acest tip de nada, nu va fi capabil s-o digere si, implicit, va inceta sa se hraneasca.Claudiu Cutus scrie:Se pot face, am si facut. Se ruleaza normal doar ca trebuie uscate bine