Salut,aseara am facut primele mele "bile" am folosot in felul urmator :
200 gr gris
250 gr faina de malai fin (pudra)
250 gr faina de grau
250 gr lapte praf
200 gr seminte de canepa fierte si tocate cu masina de tocat
_____________________________________________________
9 oua (mai micute)
melasa cu aroma de capsuni de la senzor cam 50 de ml
sirop de porumb de la senzor cu aroma de anason cam 50 de ml
1 lingura de ulei de masline,putin piper si putina boia
2 linguri de vitamina b sub forma lichida(ceva complex dulce
) )
1 lingura de spirulina.
La sfarsit toata compozitia a iesit lipicioasa si moale,am mai adaugat fainuri pana am ajuns sa o pot framanta fara sa se lipeasca ( nu a iesit chiar ca pe youtube dar am fost pe aproape)
Acum eu pun cateva poze cu bilele dupa 12 ore si sa imi spuneti o parere legata de ele,sincer nu sunt deloc multumit cum se prezinta,din cauza aluatului care la un moment dat era prea greu de framantat,unele bilele cand le rulam ( cu mana ) dadeau semne de a se crapa.Billele le-am fiert cam 5 minute pana sau ridicat.
Bilele nu sunt aromate aproape deloc si as dorii sa le dipuiesc,re imi recomandati pentru dipuire ?
Am facut siu bile solubile,din aceasi compozitie cu ou,foarte putine eram curios sa vad cum se fac,majoritatea din ele dau semne de crapaturi dupa 12 ore la uscat pe balcon.
Ce parere aveti ? merit injurat?:))