Siropul de porumb

Lucruri care de multe ori nu ne lasa sa dormim: mixuri, nade, boiliesuri, seminte, arome, pelete, etc.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965

doruSV
Mesaje: 82
Membru din: Lun Feb 17, 2014 19:02
Puncte: 0
Localitate: Suceava

Siropul de porumb

Mesaj de doruSV »

Acest sirop de porumb are ceva de-a face cu porumbul natural de pe camp?
Sau e pur si simplu un super-indulcitor ordinar creat pe cale chimica?
Intreb asta fiindca vreau sa stiu daca se gaseste de cumparat undeva varianta naturala, asa cum se gaseste si siropul de artar sau oricare alt sirop natural.

Avatar utilizator
Sorin Daringa
Mesaje: 877
Membru din: Mar Aug 10, 2010 11:12
Puncte: 0
Localitate: Skjern-Denmark

Re: Siropul de porumb

Mesaj de Sorin Daringa »

E sirop de glucoza cu aroma artificiala de porumb.si da este extras din porumb.
Imagine

Avatar utilizator
adisefu
Mesaje: 288
Membru din: Joi Dec 08, 2011 12:30
Puncte: 0
Localitate: Sibiu

Re: Siropul de porumb

Mesaj de adisefu »

Sorin Daringa scrie:E sirop de glucoza cu aroma artificiala de porumb.si da este extras din porumb.
Eu stiu ca e fructoza extrasa din porumb, care este incolora, aproape fara gust si fara miros!

Avatar utilizator
Sorin Daringa
Mesaje: 877
Membru din: Mar Aug 10, 2010 11:12
Puncte: 0
Localitate: Skjern-Denmark

Re: Siropul de porumb

Mesaj de Sorin Daringa »

Multi folosesc si zaharul invertit care se gaseste la magazinele de apicultura.
Imagine

Avatar utilizator
osc1or
Veteran
Mesaje: 3888
Membru din: Lun Aug 13, 2012 14:35
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de osc1or »

Sorin, in ce procent diluezi zaharul invertit?? Pt solubile?
Critic echilibrat

pilbak levente
Mesaje: 676
Membru din: Mar Sep 21, 2010 20:37
Puncte: 0
Localitate: Cluj-Napoca

Re: Siropul de porumb

Mesaj de pilbak levente »

Eu am cumparat sirop de glucoza de la fabrica de amidon dar nu era foarte dulce se dilua greu cu apa dar la solubile era ok.La pret era sub 5 ron kilogramul si era la galeata de 25kg.

Avatar utilizator
Sorin Daringa
Mesaje: 877
Membru din: Mar Aug 10, 2010 11:12
Puncte: 0
Localitate: Skjern-Denmark

Re:

Mesaj de Sorin Daringa »

osc1or scrie:Sorin, in ce procent diluezi zaharul invertit?? Pt solubile?
Nu am timpul si rabdarea necesara sa-mi fac singur bilele.Din ce am auzit si sper sa nu gresesc tot 50-50.
Asta e produsul care stiu sigur ca-l folosesc unii.
Fişiere ataşate
apiinvert-28-kg-118-2.jpeg
apiinvert-28-kg-118-2.jpeg (17.99 KiB) Vizualizat de 5609 ori
Imagine

Avatar utilizator
osc1or
Veteran
Mesaje: 3888
Membru din: Lun Aug 13, 2012 14:35
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Siropul de porumb

Mesaj de osc1or »

Si eu am folosit ata acest Apiinvert cat si siropul de glucoza.
Siropul de glucoza era mult mai dificil de lucrat cu el, era mult prea vascos.. mereu faceam dilutia "la ochi" nu aveam cum sa contorizez.. dar faceam cam 40% glucoza - 60% apa si ieseau bilele solubile.
Dupa ce am terminat galeata de sirop, am incercat si versiunea Apiinvert dar nu am reusit de nici o culoare sa fac bile din el.. am inceput cu 30% apa - 70 apiinvert, apoi 40-60, apoi 50-50... si tot nu mi-a iesit.. iesea coca foarte foarte lipicioasa si parca nu avea deloc elasticipate..
Mentionez ca nu e problema de mix, mixul se ruleaza perfect atat cu oua cat si cu sirop de porumb si sirop de glucoza 50-50.
Critic echilibrat

Avatar utilizator
Sorin Daringa
Mesaje: 877
Membru din: Mar Aug 10, 2010 11:12
Puncte: 0
Localitate: Skjern-Denmark

Re: Siropul de porumb

Mesaj de Sorin Daringa »

Asa o fi.O sa incerc sa aflu exact dilutia corecta la apiinvert.
Eu doar am incercat sa dau un sfat omului pt ca stiu ca am tocit netul in 2 sa aflu marele secret al acestui lapte de porumb.
Am cumparat din comert(producatori) lapte sau sirop care era mai vascos mai diluat mai aromat sau doar colorat.
La fel ca si CSL(reziduu) daca stim ce sa cumparam salvam niste banuti.
Sa aveti spor la rulat
Imagine

Horia Cotler
Mesaje: 270
Membru din: Joi Iun 26, 2014 10:26
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Siropul de porumb

Mesaj de Horia Cotler »

http://viitorsanatos.ro/viitorsanatos/p ... _product=7
de asta ce se poate spune ?
iar daca nu apare se numeste dulcofruct
Continutul ridicat de zaharuri (fructoza 38-50% ; glucoza 25-35% ; maltoza 8-10%), confera acestui supliment nutritiv o valoare energetica ridicata.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Nade & Momeli”