Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965
Pentru ca solubilele sa se dizove mai greu trebuie marita proportia de lapte de porumb (SPD-ul e doar un brand al producatorului Senzor) si, concomitent, scazuta cea de apa. Altfel, de regula, din cate afirma producatorii, boiliesurile asa-numite "de carlig" contin o cantitate sporita de "parte lichida" (in special lichid nutritiv) pentru o atractie sporita.mirceamrc28 scrie:va rog sa imi spuneti si mie,care este diferenta intre solubilele de carlig si cele de nadit?trebuie marita cantitatea de apa sau cea de spd pt. ca solubilele de carlig sa se dizolve un pic mai greu?multumesc anticipat!
corect, dar de anul acesta am lansat un produs numit AMORSA , bazat pe melasa si care poate fi folosit in amestec cu spd-ul, scazand f. mult timpul de dizolvare al solubilei ! si in acelasi timp crescandu-i atractivitatea, melasa fiind unul dintre cele mai bogate lichide in betaina naturala pura !ionut72 scrie:Pentru ca solubilele sa se dizove mai greu trebuie marita proportia de lapte de porumb (SPD-ul e doar un brand al producatorului Senzor) si, concomitent, scazuta cea de apa. Altfel, de regula, din cate afirma producatorii, boiliesurile asa-numite "de carlig" contin o cantitate sporita de "parte lichida" (in special lichid nutritiv) pentru o atractie sporita.mirceamrc28 scrie:va rog sa imi spuneti si mie,care este diferenta intre solubilele de carlig si cele de nadit?trebuie marita cantitatea de apa sau cea de spd pt. ca solubilele de carlig sa se dizolve un pic mai greu?multumesc anticipat!
Interesant! Ne poti da mai multe detalii despre care sunt proportiile de amestec intre melasa, lapte de porumb si apa? Sau nu se mai foloseste apa? Adica, daca pana acum, sa zicem ca foloseai un amestec de 50-50 lapte porumb cu apa, acuma cum faci, amesteci laptele cu melasa si pastrezi proportia de 50% a acestui amestec cu apa, sau faci ceva de genul -exemplu e absolut aleatoriu - 33% lapte, 33% melasa si 34% apa?corect, dar de anul acesta am lansat un produs numit AMORSA , bazat pe melasa si care poate fi folosit in amestec cu spd-ul, scazand f. mult timpul de dizolvare al solubilei ! si in acelasi timp crescandu-i atractivitatea, melasa fiind unul dintre cele mai bogate lichide in betaina naturala pura !
)bligatoriu se foloseste si apa, are rolul ei. Iar cu proportiile intr Amorsa si Spd te poti juca cum doresti, vei scadea sau creste timpul de dizolvare al solubilelor !ionut72 scrie:Interesant! Ne poti da mai multe detalii despre care sunt proportiile de amestec intre melasa, lapte de porumb si apa? Sau nu se mai foloseste apa? Adica, daca pana acum, sa zicem ca foloseai un amestec de 50-50 lapte porumb cu apa, acuma cum faci, amesteci laptele cu melasa si pastrezi proportia de 50% a acestui amestec cu apa, sau faci ceva de genul -exemplu e absolut aleatoriu - 33% lapte, 33% melasa si 34% apa?corect, dar de anul acesta am lansat un produs numit AMORSA , bazat pe melasa si care poate fi folosit in amestec cu spd-ul, scazand f. mult timpul de dizolvare al solubilei ! si in acelasi timp crescandu-i atractivitatea, melasa fiind unul dintre cele mai bogate lichide in betaina naturala pura !
Am inteles, ramane ca fiecare sa faca teste si sa procedeze in functie de conditiile specifice. Important e ca AMORSA scade timpul de dizolvare al bilelor. Am vazut ca se produce in diverse variante (cu diverse arome). Exista vreo sansa ca, in viitor, sa existe amorsa-corespondent cu toate boiliesurile. Adica ne putem astepta sa apara si AMORSA 1016, Planet Impact, Corbu Premium, Frankfurt etc?)bligatoriu se foloseste si apa, are rolul ei. Iar cu proportiile intr Amorsa si Spd te poti juca cum doresti, vei scadea sau creste timpul de dizolvare al solubilelor !
O idee buna, voi tine cont de ea. Exista varianta de Amorsa neutra, intitulata simplu, Amorsa Crap..si poti adauga ce aroma doresti !ionut72 scrie:Am inteles, ramane ca fiecare sa faca teste si sa procedeze in functie de conditiile specifice. Important e ca AMORSA scade timpul de dizolvare al bilelor. Am vazut ca se produce in diverse variante (cu diverse arome). Exista vreo sansa ca, in viitor, sa existe amorsa-corespondent cu toate boiliesurile. Adica ne putem astepta sa apara si AMORSA 1016, Planet Impact, Corbu Premium, Frankfurt etc?)bligatoriu se foloseste si apa, are rolul ei. Iar cu proportiile intr Amorsa si Spd te poti juca cum doresti, vei scadea sau creste timpul de dizolvare al solubilelor !
claudiu_i scrie:Pt. Vladut sau cei mai experimentati vreau un sfat
Vreau sa rulez bile solubile din mixul 1016... este suficient pt. compozitia partii lichide activatorul 1016 (100ml/kg mix) si SPD+apa, eventual si amorsa?
Multumesc.