Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965
Care este diferenta intre clo si megablend ? Dar intre faina de peste de hering si cea de sardine ?vior3l scrie: Dupa mine ingredientele care nu ar trebui sa lipseasca din mix ar fi urmatoarele: CLO, megablend, faina soia tratata enzimatic plus izolat de soia, faina de peste predigerata, hering, ansoa si sardine, superred, WPC, robin red, betaina si MGS-ul!!!
!
Faina de hering, sardine, lt 94- diferente foarte mici la proteina(68-72%) aproape identice la grasime si la profilul aminoacidic.Vladut Mateianu scrie:Care este diferenta intre clo si megablend ? Dar intre faina de peste de hering si cea de sardine ?vior3l scrie: Dupa mine ingredientele care nu ar trebui sa lipseasca din mix ar fi urmatoarele: CLO, megablend, faina soia tratata enzimatic plus izolat de soia, faina de peste predigerata, hering, ansoa si sardine, superred, WPC, robin red, betaina si MGS-ul!!!
!
Pretul si idei preconcepute !alinteodor79 scrie:
Faina de hering, sardine, lt 94- diferente foarte mici la proteina(68-72%) aproape identice la grasime si la profilul aminoacidic.
Sincer cred ca nu exista mari diferente intre fainurile de peste, exceptie faina predigerata care pe langa o solubilitate crescuta aduce si un aport de proteina si de aminoacizi.
Tot incerc sa inteleg de ce se recomanda amestecarea mai multor tipuri de faina de peste in mix in conditiile in care nu se observa diferente foarte mari intre ele.
Eu folosesc doar lt94 si faina predigerata.
In primul rand-proteina porumbului,si anume- zeina,din pdv al profilului aminoacidic,este una dintre cele mai slabe proteine de origine vegetala...sant proteine vegetale mult mai complexe si complete din ac punct de vederevior3l scrie:Ca sa faci un mix competitiv de boilies, groundbait sau nada pt crap trebuie mai intai sa cunosti aceasta specie din toate punctele de vedere!! Cu ce se hraneste in anumite perioade ale anului, ce simt olfactiv are si de ce anume este indispensabil!!! Si cand spun indispensabil inseamna ca daca ai oferi tot timpul aceeasi momeala o va percepe. Acea momeala o stiti cu totii, este porumbul, dar nu toata lumea stie ce contine, dar se intreaba "de ce porumb si nu boilies"!! Porumbul este perceput pe toate baltile si toate raurile din lume de catre crap, de ce, o sa va spun mai tarziu!!! Boiliesul este perceput si el pe toate baltile si raurile din lume dar mai greu, de ce, o sa va spun mai tarziu.... glumeam pt ca el nu are forma naturala si crapul este un pic mai reticient si nu este obisnuit (exemplu fiind baltile din tara, nu toate merg pe boilies, dar daca il obisnuiesti va fi ok) iar cand va afla de boilies va spune PAS porumbului !!! Sa revenim la porumb, el contine foarte multi nutrienti cum ar fi vitamine, carbohidrati, proteine si minerale de care crapul nu poate sa se lipseasca, este ca si omul, daca nu are paine la masa nu se satura sau nu poate manca:D, asta este explicatia pt intrebarea de mai sus!! Boiliesul este cu mult mai sus decat porumbul mai ales daca este facut pt competitii si o sa va spun si de ce, pt ca acest superb peste are un simt olfactiv foarte dezvoltat si are puterea de a mirosi si a percepe tot ce contine un boilies, este precum un caine, simte tot ce ai pus in acea mancare (orez, carne, sare, morcov etc..), daca este un boilies complex cu siguranta il va adora si il va manca mult timp pt ca stie ce contine si ce este benefic pt el!!! Un mix de boilies trebuie sa fie foarte complex si sa nu se bazeze pe partea lichida, el trebuie sa contina cat mai multe ingrediente ca sa poata fi cat mai competitiv si anume: mai multe tipuri de fainuri de peste ca sa ai ofere mai multe tipuri de aminoacizi, proteine lactice ca sa ajute la rularea mixului si pt ai oferi grasimi esentiale, calciu, proteine, aminoacizi, fainuri de cereale ca sa aibe carbohidrati, minerale, vitamine, textura pt ca boiliesul nostru sa se desfaca mai repede in apa, sarea sau piperul care sunt foarte buni atractanti si potentiatori de gust, ingrediente solubile care sunt foarte importante pt a face simtita prezenta boiliesului in apa si pt a ajuta aromele la dispersie, ingrediente purgative care fac pestele nostru sa elimine resturile de mancare cat mai repede si sa se hraneasca fara incetare, plus multe alte ingrediente care cu siguranta imbunatatesc boiliesul nostru!!! De aici boiliesul nostru va fi net superior porumbului si va prinde peste oricand si oriunde, nu trebuie decat sa ai incredere in el si rabdare!!!
PS: Daca faceti un mix de boilies foarte simplu nu inseamna ca nu ve-ti prinde peste, dar il ve-ti prinde pt o durata scurta de timp, pt ca pestele va simti insuficienta nutrientilor si il va lasa balta, iar daca ve-ti prinde peste periodic, ci nu constant, asta inseamna ca nu aveti ce cauta cu acel mix intr-o competitie!!!!
Dupa mine ingredientele care nu ar trebui sa lipseasca din mix ar fi urmatoarele: CLO, megablend, faina soia tratata enzimatic plus izolat de soia, faina de peste predigerata, hering, ansoa si sardine, superred, WPC, robin red, betaina si MGS-ul!!!
Am vorbit despre un boilies de competitie, daca este cineva care vrea sa completeze ce am scris eu este binevenit pt a mai invata si noi ceva!!!!!
Pe site la ccmoore gasesti date foarte interesante cu privire la ingrediente. acolo o sa vezi ca toate fainurile de peste au aceeasi lista de aminoacizi si doar mici diferente la procentul continut in tipul de faina respectiv.vior3l scrie:Un mix de boilies trebuie sa fie foarte complex si sa nu se bazeze pe partea lichida, el trebuie sa contina cat mai multe ingrediente ca sa poata fi cat mai competitiv si anume: mai multe tipuri de fainuri de peste ca sa ai ofere mai multe tipuri de aminoacizi,