aproape dar nu identice..Vladut Mateianu scrie:aproape identice ! de aceea l-am si itrebat pe viorel, care le recomanda pe ambele in reteta !
de exemplu sluis clo-varianta originala de la haith's este un amstec de semintele de pasarele intregi,nemacinate...clo-ul folosit in pescuit este macinat,are o textura mai fina decat megablendul,contine egg biscuit macinat,fata de megablend care contine pudra de ou,este impregnat cu ulei de ficat de cod(de aici si denumirea Cod Liver Oil),nu contine deseuri de biscuiti...megablendul contine la greu tocatura de biscuiti,impregnata,dupa caz ,cu miere...si eu le folosesc impreuna ca ingrediente de volum,clo-ul ptr ca ajuta la legarea mixului,iar megablendul(sau nectarblend) ptr textura...daca ai timp de pierdut si ai acces la materii prime ieftine,cea mai convenabila varianta ar fi sa ti-l prepari singur ..parerea mea este ca sant unele dintre cele mai bune(si ieftine) ingrediente de volum ,care nu ar trebui sa lipseasca din boilies
cat despre fainurile de peste... de obicei,se folosesc impreuna tocmai ptr a se completa reciproc...chiar daca au un profil asemanator,nu sant ... la fel. faina de sardine si ansoa,de exemplu,ca tot ai intrebat de ea, cred ca e faina de peste care se diferentiaza clar de restul din punct de vedere al mirosului si gustului..plus ca este si mai sarata...
in rest,cum am mai spus si in alte topicuri,multe ingrediente sant ptr prins...pescari,nu crapi