Val scrie:Sa nu fim atit de aspri si de fatarnici cu alte zone ale globului . In SUA invazia cteno pe Missisippi si in Marile lacuri este un fenomen atipic - care afecteaza drastic fauna si flora locala cu mari implicatii in ecosistem . Sigur ca de la a a incerca sa starpesti un peste "invazionist" si pina la a face misto la modul cum se arata in filmuletz e mare diferenta . Dar "red-neck"-sii americani au multele altele in istorie ( gen populatia nativa americano-indiana , etc ) , asa ca asta e ultima lor grija ! In plus atentie ! - ei nu maninca crap , indiferent de specie . Am vazut pe Discovery un reportaj in care pentru a fructifica intr-un fel resursa piscicola nedorita , au construit o fabrica de faina de peste ... din care fac pelete si le dau la porci . Se apara cum pot si cit ii duce mintea . Problema este extrem de serioasa , dar au si ei nebunii lor ...
Hai sa ne gandim si la noi , apropo de platica pe baltile de crap .......
si nu numai in SUA...in australia,bowfishingul se practica de ani de zile...si acolo crapul comun reprezinta inamicul nr 1 in apele publice..chiar a fost data o lege,privitor la pescuitul spotiv: orice crap comun prins si ...ELIBERAT iti atragea automat o amenda de 100 dolari...asa ca...fiecare cu sistemul lui de valori...
val,ca esti si vanator...cum era cu ciorile,pe timpul lui ceausescu?...nu stiu daca mai e valabila si azi...ptr fiecare pereche de picioare de cioara primei un ...cartus

...problema era ca tragand cu alice si cioara avand un penaj destul de dur,nu toate ciorile care cadeau erau si...moarte...asa ca le legau si le insirau pe drum apoi treceau cu tractorul peste ele...e o chestie reala ,am asistat live la asa ceva...probabil d-asta nici nu am pus in viata mea mana pe o arma de vanatoare...ma rezum la vanatoarea virtuala

unde sant char f tare

...apropo ca e iarna lunga...ptr cei interesati va dau un link,cu cel mai tare si realistic simulator de vanatoare...
doar cand vom taia ultimul pom,vom asfalta ultima palma de pamant si vom prinde ultimul peste,vom realiza ca nu putem manca...bani