B.R.

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Cristi Y
pescar de competitie

Mesaj de Cristi Y »

pentru a menaja mulineta si a evita surprizele neplacute actioneaza parghia BR cu mana inainte de a intepa , te asigur ca nu are acest lucru nici un efect negativ asupra intepaturii si nici ca manevra nu o sa-ti fie greu deoarece asa cum a spus si Cornel parghia de actionare BR la BBRLC este pusa de asa natura sa se impiedice mana de ea cand apuci lanseta
te rog sa ai toata increderea in ceea ce-ti spun fiindca sunt printre primii utilizatori ai acestui tip de mulineta de la noi si am acelasi set de mulinete de la inceput fara nici un incident
CAPUL PLECAT SABIA IL TAIE

Vizitator

Mesaj de Vizitator »

din experienta mea si a catorva cunostinte......la shimano intepi cum vrei...mulineta e super robusta! cu daiwa infinity e preferabil sa decuplezi manual, mecanismul se pare ca e ceva mai slabut.
cand am inceput sa folosesc baitrunner, mulinam si intepam, de ceva vreme incerc sa decuplez manual dar nu ma las usor de proastele obiceiuri!
atentie! daca slabesti frana baitrunnerului f tare, daca intepi si mulinezi ceva mai tarziu risti o peruca de mai mare frumusetea! deci primul lucru cand pui mana pe lanseta, mulinezi sa declansezi si apoi intepi! practic asta se intampla simultan!

horiacrap
Puncte: 0

Mesaj de horiacrap »

Tehnica o stapanesc bine zic eu numai despre decuplarea BR era vorba ca sunt obisnuit cu decuplarea din manivela dar nu e mare problema sa schimb tehnica sunt deschis la orice.
M-asi mira sa fie probleme cu BBTRLC daca nu am avut nici una cu 4 Okuma si 4 Banax.
Mersi de sugestie Cristi stiu ca le ai din 2000 parca.
WWW.HORCARP.RO | FIR INTINS !!!

Cristi Y
pescar de competitie

Mesaj de Cristi Y »

exact...si sa sti ca nu este nici o greutate sa te obisnuiesti cu aceasta recomandare...cand te indrepti catre lanseta sa intepi , te duci cu mana dreapta spre manerul lansetei , maner de care este prinsa si mulineta , nu trebuie decat sa actionezi inainte de orice manevra parghia BR cu degetul aratator dupa care cu cea mai mare incredere ridici lanseta , intepi si incepi drillul..
FIR INTINS !

luka

Mesaj de luka »

Florine ! Daiwa Infinity este recunoscuta ca fiind o mulineta super-robusta.daca o sa ai ocazia sa desfaci o Daiwa si un Shimano ai sa vezi de ce spun asta.In privinta B.R. eu al decuplez manual in timp ce intzep,tzinand mana pe tambur pt.o fractziune de secunda -atat cat sa decuplez B.R.manual. :wink:
SI maine este o zi

Vizitator

Mesaj de Vizitator »

luka
am din amandaoua cat un set..vand shimano acum si pastrez daiwa dar intre shimano si daiwa prima e mai robusta.... nu am auzit deloc de probleme cu baitrunnerul la shimano, in schimb la daiwa shtiu 2 cazuri. ai infinity? cum te impaci cu tipicul huruit pe care i-l fac??

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

Ca sa explic cum intzep la BR e destul de greu . La rod-podul meu cu lansetele amplasate orizontal - miscarea e complexa - avind 2 componente una de ridicarea a lansetei si una de rotire a manivelei mulinetei astfel incit cind ajungi cu lanseta la vreo 45 grade BR sa fie sarit . Nu obisnuiesc sa ridic manual BR - adevarul este ca nici nu imi pasa de mulinete ( pina acum ) pentru ca aveam niste Bannaxuri .
La un ski-pod orintat vertical - e mai simplu . Ridic BR cu mina si ridic lanseta un pic mai hotarit - in 99 % din cazuri crapul e acolo .

cp

Mesaj de cp »

Am avut Okuma Longbow 70.

Cand aveam trasatura si firul pleca de pe tambur, puneam mana dreapta pe lanseta si cu degetul mare stang apasam BR la mulineta. Cam 99% reusite. Oricum cand intepam/ridicam treceam pe frana principala asa ca timpul "mort" era undeva in aer intre 45-60-90 grade si timp de max o secunda.

Am incredere in spusele voastre si-mi voi lua Shimano BBRLC.

Cristi Y
pescar de competitie

Mesaj de Cristi Y »

nu vei regreta...cere-i parerea si d-lui Oana care are 10 buc. si le foloseste de cativa ani

cp

Mesaj de cp »

Stiu ca nu voi regreta!

Oricum am vandut Poseidoanele si am luat Okuma LB (de! bugetul!) si acum voi trece la Shimano!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”