Carlig - bila

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
zfcristian
Pescar de competitie
Puncte: 0

Carlig - bila

Mesaj de zfcristian »

Doresc sa incep sa imi fac o serie de monturi pentru sezonul ce bate la usa :lol:
Monturile vor fi facute cu plumb inline , mai exact plumbii Past bomb inline de la Fox.
Mentionez ca pescuiesc 95% din cazuri folosind monturi bottom cu bile de 20mm tari , pana acum am folosit carligele Wide Gape de la Korda dar pentru ca se duceau repede am decis sa renunt la ele in favoarea a Solar Extra Wide Gape marimea 6 si Mugga de la Gardner tot marimea 6 .
Mentionez de asemenea ca 99% pescuiesc pe Cercani unde te mai loveste si cate un dulap din cand in cand :mrgreen:
Intrebari :
1 : Cele 2 tipuri de carlige sunt potrivite avand in vedere dimensiunea bilei ;
2: Cat de lung sa fie forfacul , ma gandeam undeva in jur de 10-14 cm , ar fi ok avand in vedere plumbul cu pasta ?!?
3: Ce fir imi recomandati pentru legarea acelor?
4: La carligul de la Solar intentionez sa folosesc si tub termocontractil, la cel de la Gardner mai are rost ?
5: In ce conditii am putea folosi aceleasi modele de carlige dar marimea 4 ?

Multumesc

petre iulian
Pescar de competitie

Re: Carlig - bila

Mesaj de petre iulian »

1 : Cele 2 tipuri de carlige sunt potrivite avand in vedere dimensiunea bilei ; :arrow: Nu stiu ca nu am folosit aceste modele
2: Cat de lung sa fie forfacul , ma gandeam undeva in jur de 10-14 cm , ar fi ok avand in vedere plumbul cu pasta ?!? :arrow: depinde de substrat si cu ce fir legi carligele
3: Ce fir imi recomandati pentru legarea acelor? :arrow: Jackal 30lb/negru (Kriston) si IQ 20 lb (Korda)
4: La carligul de la Solar intentionez sa folosesc si tub termocontractil, la cel de la Gardner mai are rost ?-- :arrow: Nu cunosc ca nu ma complic cu asa ceva
5: In ce conditii am putea folosi aceleasi modele de carlige dar marimea 4 ?-- :arrow: cand se hraneste bine

-------

si o mica sugestie -carligul este o consumabila si daca tot ai fost obisnuit cu un anumit tip de carlig care ti-a dat randament nu-l schimba ......si incerca si Korda Kurv Shank daca nu ai incercat pana acum :wink:
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

Cristi Matei
pescar de competitie

Mesaj de Cristi Matei »

4: La carligul de la Solar intentionez sa folosesc si tub termocontractil, la cel de la Gardner mai are rost ?- cel de la Gardner are urechea adusa spre interior, lucru care il face sa se rasuceasca mut mai usor, nemaifiind nevoie de tubul termocobtractil.
Varianta blow-back (in care folosim anou ) poate fi in cele mai multe situatii castigatoare. Este o montura anti-eject iar crapul va avea serioase probleme sa scape de aceasta – in momentul in care aspira momeala, carligul trebuie sa se roteasca cu varful in jos, permitand miscarea momelii dar nu si a carligului, care de cele mai multe ori ramane agatat in buza pestelui.

zfcristian
Pescar de competitie

Mesaj de zfcristian »

petre iulian scrie:carligul este o consumabila si daca tot ai fost obisnuit cu un anumit tip de carlig care ti-a dat randament nu-l schimba ......si incerca si Korda Kurv Shank daca nu ai incercat pana acum :wink:
Ma gandeam sa incerc si carligele Kaptor de la Korda dar as vrea sa ajung sa le vad inainte .

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”