SBS ROMANIA

UNIC DISTRIBUITOR SBS IN ROMANIA

Moderator: George Tite

Încuiat
Avatar utilizator
danielcotoz
Mesaje: 620
Membru din: Sâm Dec 18, 2010 16:00
Puncte: 0
Localitate: satu mare

Re: SBS ROMANIA

Mesaj de danielcotoz »

felicitari domnule cornel. sincer imi place cum puneti problema insa se pare ca unii nu vor sa inteleaga nu ca nu pot. sau poate ......

Avatar utilizator
ReMuS
Mesaje: 181
Membru din: Vin Apr 18, 2008 23:30
Puncte: 0
Localitate: Satu Mare

Re: SBS ROMANIA

Mesaj de ReMuS »

cornelserbu scrie: ma-nsel, sau n-ai inteles nimic din ce am postat... "omul" n-are de cat sa-si protejeze brandul vis-a-vis de cei ce produc marfa respectiva neautorizat...cei care au cumparat en gros de la producator cu acte in regula nu au nicio vina ca marfa se afla pe rafturile magazinelor lor...e mai clar acum, sau ne vedem de treburi ?!?

intr-un cuvant, zoltan trebuie sa-si regleze conturile cu taylor ca sa nu mai existe doi producatori ai aceluias brand, iar pe vanzatorii en detaille sa-i lase in pace, deoarece nu au nicio traba cu disputele lor...tine minte ce-ti spun, totdeauna adevarul este undeva la mijloc si nu avem de unde sa-l stim noi :wink:
Domnule Serbu, o parte din raspunsul la intrebarea dumneavoastra, de ce Zoli se afla in conflict cu cei care au cumparat si au comercializat marfa lui Taylor, se afla pe un alt site. Deoarece nu doresc sa fac publicitate acelui site/forum pe care s-a iscat aceasta intreaga polemica, cum am mai spus-o, dupa parerea mea personala, premeditat, si al carui administrator,mai nou, favorizeaza vadit pe cei care au pornit acest balci, am sa copiez aici postul domnului Marian Oprea si raspunsul lui Zoltan Kovacs.
Cat de curand Zoltan va aduce completarile necesare.
Pana atunci:

Marian Oprea
"Salut,
Imi pare rau sa revin pe forum in mijlocul unei spalatorii de rufe, dar n-am incotro.
Vladut, Zoltan - inteleg foarte bine ce spuneti cand vorbiti despre cat ati facut voi pentru SBS-ul lui Des Taylor. Cred ca sunteti de acord ca am ridicat mai multe firme englezesti in Romania decat oricine altcineva, dar firmele vor ramane intotdeauna ale proprietarilor de drept. Munca de promovare depusa de voi a fost platita conform intelegerilor avute la vremea respectiva si cred ca nu va asteptati ca la sfarsit sa primiti bonus 10% din actiunile firmei.
Zoltan - asa cum am vorbit la telefon cu reprezentantul tau din ROmania, nu am incercat sa te evit niciodata. Parerea mea, pe care nu mi-o poti refuza, este ca tu ai venit pornit pe cei care vindeau produse SBS. Ti-am spus: daca vrei sa faci afaceri cu cineva, nu ii regulezi mai intai nevasta dupa care ii ceri sa beti o bere si sa discutati afaceri. Conditiile impuse de tine pentru colaborarea cu Big Fish erau inacceptabile daca stai sa analizezi portofoliul nostru de colaboratori. Stiu foarte bine ce inseamna sa reprezinti o firma si nu aveam de ce sa iti ascund minusurile pe care le intrevedeam. Printre altele, problema se punea asa: daca voi fi intrebat de client despre provenienta produselor SBS, ce ii spun? Nu vorbim despre calitate, care sunt sigur ca e foarte buna, vorbim despre un raspuns pe care eu trebuia sa mi-l asum. Cand am pornit afacerea pe care o am, am inceput prin a distribui produsele unei firme din Italia, care oferea o calitate foarte buna. Reputatia firmei in tara noastra a murit in fasa, doar pentru ca nu era Made in UK, cu toate ca ingredientele erau 90% englezesti.
Legat de englezi si de ce inventam noi si cum aducem noi un aer proaspat in pescuit, cred ca te inseli. Sunt sigur ca la monturi folosesti nodul fara nod, ca iti place aroma Monster Crab, ca iti numesti produsele cu denumiri in engleza, ca boiliesul e boilies si nu buleta etc. Ca noi am inventat boiliesul solubil (care culmea, nici nu are sens, daca stai sa analizezi termenii) si ca altii au pus pudra de ou in mix ca sa il poata rula doar cu apa, nu are sens sa aducem in discutie.
Pentru ca cineva a adus vorba mai sus despre Rod Hutchinson, ma voi folosi de exemplul asta. Pentru pescari, produsele Rod Hutchinson au legatura doar cu omul Rod Hutchinson, nu cu actualul proprietar, nici cu dealeri de prin nu stiu care tara, nici cu dedesubturile tranzactiei de preluarea a firmei, nici cu respectarea sau nu a retetelor originale, nici cu inventiile noului proprietar etc. Firmele producatoare de nada, prin natura lor, sunt dependente de imaginea unui pescar. Ai scos imaginea, a ramas doar carcasa. Asa cum ti-am spus si in toamna, cred ca mai intai ar trebui sa rezolvi problema cu Des Taylor, pentru ca altfel pescarii vor avea parte doar de confuzie.
Felicitari pentru ambalajele occidentale, pentru site-ul extrem de profesionist si, sunt sigur de asta, pentru calitatea pe care va straduiti sa o oferiti.
Colaborarea dintre Big Fish si SBS Tactical Baits poate exista doar in momentul in care vei intelege ca a numi hot pe cineva inseamna mai mult decat a fi acoperit de niste hartii, perfect valabile, de alfel. Eu am cumparat marfa in mod legal si nu aveam de unde sa stiu ca Des Taylor era in mijlocul unui scandal cu tine. Nu stiu cum stati voi cu birocratia, dar in ROmania daca te plimbi pe la ghiseuri prea mult, risti sa uiti pentru ce alergi. E valabil si pentru sistemul legislativ."

Zoltan Kovacs:
"Draga Marian!
Credema, si eu regret ca a trebuit sa ne cunostem in aceste conditii! Dar te rog, nu incerca sa prezinti acest fapt de parca asi fi „intrat cu usa cu tot in casa”! Ai primit o scrisoare completa de informare, in care ti-am precizat toate detaliile! Petr si Agnes de cate ori te-au sunat? Te-am rugat, chiar implorat sa nu continui comercializarea acelor produse, deoarece nu imi lasi alta alternativa decat demersurile legale! La un moment dat ne-am si inteles ca vei retrage produsele de la vanzare pana nu ajungem la un acord cu Taylor!!!Dupa ce ne-am inteles, ai pus pe site logo-ul lui Taylor si ati inceput sa complotati in vederea discreditarii SBS-ului „Maghiar”!!! Dupa toate acestea, te miri ca nu am inceput cu o invitatie la bere? Sunt foarte curios, tu ce ai fi facut in situatia mea? Ai fi avut rabdarea care am avut-o eu fata de tine? Sunt convins ca nu! Iti spun in continuare: nu pe mine trebuie sa fi suparat, ci pe Taylor! El te-a minţit, in toate privintele, în ciuda faptului că el ştia deja foarte bine că există plângeri împotriva dealerilor sai! Dar banul este ochiul dracului! Aici am ajuns la o intrebare interesanta: De ce nu il acuzi pe Taylor? De nu ii ceri lui socoteala!? Tu trebuia sa impachetezi produsele pe care ai fost obligat sa le retragi de la vanzare, sa i le trimiti inapoi si sa ceri restituirea contravalorii acestora! De ce nu faci acest lucru? Deoarece eu sunt din Europa de Est iar el Englez? Sau mai degraba pentru ca esti constient ca de la el nu vezi inapoi nici macar un penny?
Inca un lucru! Faptul ca firma italiana de care vorbeai nu s-a impus pe piata nu inseamna ca nimeni din afara Angliei nu poate! Aici suntem noi, ca exemplu real, deoarece noi deja am demonstrat ca se poate! De la an la an creste numarul distribuitorilor nostrii si numarul clientilor multumiti de calitatea si eficienta produselor noastre!
Marian! Aici nu a fost vorba de nici un „minus”, sa folosesc exprimarea ta! A fost vorba despre faptul ca strategia mea de afaceri nu se potriveste cu strategia adoptata de catre tine! Eu nu voi permite ca un distribuitor să vândă la preţul de achiziţie produsule SBS, doar pentru a deveni cel mai popular! Acest lucru ti l-am adus la cunostinta si in e-mailurile pe care le-am schimbat! Le am salvate si acum! Si tu incerci acum sa prezinti oamenilor ca „am picat” la tine pentru ca tu nu ai dorit sa iti asumi „acest” SBS? Aceasta este una dintre cele mai mari diferenta, dintre SBS si CCMoore, de exemplu! Noi ne diferentiem de ei prin faptul ca nu ne tragem in piept distribuitorii si ne respectam cuvantul dat! George va fi distribuitorul nostru exclusiv pana cand se ocupă in mod corespunzator cu SBS-ul şi serveşte în mod normal si corect pe toată lumea! Pana ce aceste doua lucruri sunt in regula, eu garantez ca in Romania nimeni nu va putea achizitiona produse SBS decat exclusiv de la el! Si imi asum raspunderea pentru cele spuse, puteti sa ma luati la intrebari daca nu va fi asa! In schimb uitate la patronul englez al firmei CCMoore! Cine ii vireaza o suma mai mare de bani, acela primeste marfa, degeaba ai si incerca sa sustii contrariul! Vezi ca exemplu: crapmania.ro! Afirmand ca tu vezi si cunosti foarte bine comertul, ar trebui sa stii ca acest fapt are cea mai mare valoare in afacerile corecte ! Pentru ca in acest caz ce s-a intamplat? Tu ai promovat si ai ridicat „brandul englez” in Romania, iar acum altul trage foloasele? Aceasta este strategia buna de afaceri? Acestia sunt Englezii „corecti”? (Mentionez, desigur, ca nu toti sunt asa!!!)
In legatura cu exemplul dat de catre tine, Rod Hutchinson! Am scos eu imaginea lui Des Taylor din spatele produselor? El nu a avut niciodata valoare in promovare! Doar sârbii (Zoran Meleg şi Ivan Kiraly), Senzor şi cu mine eram feţele de care oamenii au legat acest produs! Apropo, tu crezi ca un produs se vinde pentru ca are o „fata” de pescar celebru asociata acesteia? Acest lucru in Anglia se face in felul urmator: il contacteaza pe Franck, care isi da fata pentru produs! Tu crezi ca datorita acestui fapt un produs este prinzator sau nu? Eu cred ca un produs atunci are credibilitate daca, in timpul unui concurs, oamenii vin la tine in stand si tu le arati intradevarul totul, fara sa ascunzi nimic, si acestia vad ca tu chiar nu ai si nu folosesti nimic in afara de SBS! Stii cati pescari de competitie folosesc produsele SBS, chiar daca ei sunt pescari sponsorizati de alti producatori? Ai ramane uimit!Sau cumva vrei sa spui ca fara fata lui Taylor nu poate functiona brand-ul? Functioneaza si acum!
Pescarii nu sunt confuzi, lor le este clar(sper) totul, doar voi incercati sa induceti aceasta confuzie in mod deliberat!
Recunosti ca designul este frumos, site-ul corect, filmele si informatiile pe care le prezentam pescarilor despre produse inca nici nu le-ai vazut, care, din nou, sunt la cel mai inalt nivel (asta iti spun eu), nici calitatea nu o contesti. Atunci despre ce ne certam aici? Despre ce discutam? Are nevoie un pescar mai mult dacat atat?
Te-am numit hot, ai dreptate in aceasta afirmatie! Acest cuvant este intradevar unul cu greutate! Dar faptul ca nu ati stiut ca furati ceva, tot furt se numeste! Dar sa ai tu dreptate! Pana cand nu stii despre un lucru pe care il faci ca acesta este furt, sa nu il numim asa! Dar cum sa numim atunci faptul ca, chiar dupa ce ai fost informat in scris ca ceea ce faci este ilegal, este furt, ai continuat? Acest lucru(informarea) a fost facuta cu luni inainte de a te reclama! Cum ai numi acest fapt?
Trebuie sa precizez ca, in ciuda faptului ca postul tau a fost scris pe un ton foarte corect, pentru care iti Multumesc!, raspunsul meu aspru se datoreaza faptului ca ai denaturat adevarul !
Produsele SBS vor fi disponibile la Big Fish doar daca vei ajunge la o intelegere cu George, deoarece el este distribuitorul in Romania, el este singurul care poate decide in aceasta chestiune!
Noi trebuie sa cadem la acord asupra unui singur lucru, fie inainte de proces sau daca nu, in instanta!
Decizia este a ta!
Imi pare rau daca tu consideri ca eu sunt cauza acestei situatii neplacute dintre noi, dar repet, aceasta se datoreaza exclusiv lui Taylor care a generat acest conflict si nu poti fi suparat decat pe el!
Sunt convins si sper ca ai inteles situatia si te-ai pus in locul meu, vei regandi aceste lucruri si in scurt timp vom putea purta conversatiile intrun ton amical..."
Remus Lenghel

Avatar utilizator
DumiD
Pescar de competitie
Mesaje: 1650
Membru din: Joi Oct 21, 2010 1:52

Re: SBS ROMANIA

Mesaj de DumiD »

cornelserbu scrie:ma-nsel, sau n-ai inteles nimic din ce am postat... "omul" n-are de cat sa-si protejeze brandul vis-a-vis de cei ce produc marfa respectiva neautorizat...cei care au cumparat en gros de la producator cu acte in regula nu au nicio vina ca marfa se afla pe rafturile magazinelor lor...e mai clar acum, sau ne vedem de treburi ?!?
Pai am impresia ca dumneata nu intelegi ce se intampla.Se pare ca partea maghiara au inaintat in justitie in tarile in care brandul "SBS" se vinde actiuni constatatoare pe baza trademarkului inregistrat de ei "SBS" si au fost recunoscuti ca unic producator autorizat care poate folosi denumirea "SBS".Probabil de-aia au si asteptat 2 ani,ca sa aiba toata hartogaria gata.Cu aceste recunoasteri legale ei au instiintat magazinele ca marfa cumparata din anglia este un produs contrafacut si trebuie sa-l retraga de la vanzare.Magazinele or fi cumparat "legal" acea marfa insa marfa aia nu mai era "legala" de moment ce singurii care pot folosi numele de "SBS" sunt ungurii.Nu te opreste nimeni sa cumperi produse contrafacute insa cand le pui la vanzare esti raspunzator in fata legii,chiar daca nu aveai habar ca produsul este contrafacut,eventual te alegi si cu vre-o amenda si confiscarea marfei.Ca sa trag o concluzie,noi pescarii putem cumpara linistiti SBS din anglia (pana o sa-i forteze justitia de acolo sa-si modifice numele - si se pare ca asta o sa se intample din ce imi dau eu seama ) insa magazinele pot fi actionate in instanta pentru prejudicii aduse partii maghiare.Eu prevad aparitia cat de curand a firmei SB5 made in UK ..dupa ce englezii vor pierde procesul :))

Avatar utilizator
cornelserbu
Veteran
Mesaje: 4167
Membru din: Dum Oct 16, 2005 19:01
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: SBS ROMANIA

Mesaj de cornelserbu »

@ remus

in virtutea eticii unui om cu putere de discernamat, da-mi voie sa-ti spun ca ceea ce vrea zoli nu este normal...inca o data si de data asta pentru ultima oara, repet, zoli trebuie sa-si rezolve problemele cu taylor si daca reuseste, atunci marian nu va mai avea de unde sa cumpere sbs decat din ungaria, sau de la reprezentantul din romania...produsele in speta nu au timbru ca tutunul si alcoolul, asa ca daca taylor vinde sbs cum poate cineva sa ma oblige pe mine sa nu cumpar, ba mai mult, sa ma oblige sa trimit marfa inapoi si sa astept contravaloarea cand eu nu am nicio treaba cu disensiunile dintre ei...zau, nu cred ca-i normal si raman la ideea ca zoli da in cine e mai mic :wink:

ca sa nu mai spun ca dupa ce si vladut a vazut calitatea marfii maghiare si a spus ca-i f. buna, de ce sa nu lasam legile pietei libere sa se impuna ?

si acum o mica taina...am fost la magazinul de desfacere a lui tite, am vazut marfa, am pipait-o, am mirosit-o, ba chiar am si gustat-o...e de cea mai buna calitate si cine o va folosi nu va avea decat de castigat !
Cornel Serbu
Friends Carp Team

Avatar utilizator
cornelserbu
Veteran
Mesaje: 4167
Membru din: Dum Oct 16, 2005 19:01
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: SBS ROMANIA

Mesaj de cornelserbu »

DumiD scrie:Pai am impresia ca dumneata nu intelegi ce se intampla.Se pare ca partea maghiara au inaintat in justitie in tarile in care brandul "SBS" se vinde actiuni constatatoare pe baza trademarkului inregistrat de ei "SBS" si au fost recunoscuti ca unic producator autorizat care poate folosi denumirea "SBS".Probabil de-aia au si asteptat 2 ani,ca sa aiba toata hartogaria gata.Cu aceste recunoasteri legale ei au instiintat magazinele ca marfa cumparata din anglia este un produs contrafacut si trebuie sa-l retraga de la vanzare.Magazinele or fi cumparat "legal" acea marfa insa marfa aia nu mai era "legala" de moment ce singurii care pot folosi numele de "SBS" sunt ungurii.Nu te opreste nimeni sa cumperi produse contrafacute insa cand le pui la vanzare esti raspunzator in fata legii,chiar daca nu aveai habar ca produsul este contrafacut,eventual te alegi si cu vre-o amenda si confiscarea marfei.Ca sa trag o concluzie,noi pescarii putem cumpara linistiti SBS din anglia (pana o sa-i forteze justitia de acolo sa-si modifice numele - si se pare ca asta o sa se intample din ce imi dau eu seama ) insa magazinele pot fi actionate in instanta pentru prejudicii aduse partii maghiare.Eu prevad aparitia cat de curand a firmei SB5 made in UK ..dupa ce englezii vor pierde procesul :))
greu...foarte greu de inteles, dar nu problema in sine, ci ceea ce susti dumneata...pai cum adica au cumparat legal o marfa care nu mai era legala...ca sa nu mai spunem ca sbs de la des taylor nu poate fi "contrafacut" :lol: :lol: :lol:

gata...se pare ca aici oamenii sunt prea infierbantati si nu mai vad decat alb-negru...sa fiti sanatosi.
Cornel Serbu
Friends Carp Team

alex_mures
Mesaje: 264
Membru din: Mar Ian 29, 2008 19:52
Puncte: 0
Localitate: Tg-Mures
Contact:

Re: SBS ROMANIA

Mesaj de alex_mures »

e clar
daca nea Cornel si Vladut o dau la pace cu SBS-ul unguresc.....e ceva putred la mijloc :D :wink: :D

Avatar utilizator
danielcotoz
Mesaje: 620
Membru din: Sâm Dec 18, 2010 16:00
Puncte: 0
Localitate: satu mare

Re: SBS ROMANIA

Mesaj de danielcotoz »

:D ib sfarsit se vb amical :D

Avatar utilizator
ReMuS
Mesaje: 181
Membru din: Vin Apr 18, 2008 23:30
Puncte: 0
Localitate: Satu Mare

Re: SBS ROMANIA

Mesaj de ReMuS »

cornelserbu scrie:
ca sa nu mai spun ca dupa ce si vladut a vazut calitatea marfii maghiare si a spus ca-i f. buna, de ce sa nu lasam legile pietei libere sa se impuna ?
Cea mai pertinenta remarca pe care am citito in ultimele zile. :wink:
Remus Lenghel

Avatar utilizator
ReMuS
Mesaje: 181
Membru din: Vin Apr 18, 2008 23:30
Puncte: 0
Localitate: Satu Mare

Re: SBS ROMANIA

Mesaj de ReMuS »

cornelserbu scrie:@ remus

in virtutea eticii unui om cu putere de discernamat, da-mi voie sa-ti spun ca ceea ce vrea zoli nu este normal...inca o data si de data asta pentru ultima oara, repet, zoli trebuie sa-si rezolve problemele cu taylor si daca reuseste, atunci marian nu va mai avea de unde sa cumpere sbs decat din ungaria, sau de la reprezentantul din romania...produsele in speta nu au timbru ca tutunul si alcoolul, asa ca daca taylor vinde sbs cum poate cineva sa ma oblige pe mine sa nu cumpar, ba mai mult, sa ma oblige sa trimit marfa inapoi si sa astept contravaloarea cand eu nu am nicio treaba cu disensiunile dintre ei...zau, nu cred ca-i normal si raman la ideea ca zoli da in cine e mai mic :wink:
Domnule Cornel, in primul rand, va multumesc pentru parerea dumneavoastra, foarte pertinenta si logic expusa, atat fata de produse cat si despre etica in afaceri.
In ceea ce priveste produsele, toata lumea isi va putea da singur seama daca este intradevar asa cum spuneti dumneavoastra, eu deja stiu aceste lucruri, le-am folosit si am fost deplin multumit.
In legatura cu actiunea judecatoreasca pe care a intentat-o Zoli, trebuie sa intelegeti ca este perfect legala, si el doreste sa isi apere interesele financiare(nimeni nu face acte de caritate in lumea asta, poate doar Maica Tereza :D ), si se va vedea pe mai departe cand legea isi va spune cuvantul. Aceasta actiune judecatoreasca a fost intentata in urma unor somatii transmise oficial, atat in forma scrisa, cat si prin e-mail, discutii telefonice etc. repetate, fara a primi un raspuns oficial si pozitiv in cadrul legii.In afaceri,nu putem vorbi de etica in sensul de binefacere, in afaceri se castiga sau se pierd niste bani, dar cel mai important lucru este ca, sigur cei care nu vor pierde vor fi clientii care se vor lamuri de calitatea produselor oferite de Zoli. Mai clar: Zoli nu este deacord ca cineva sa vanda produse sub numele SBS chiar daca aceasta persoana este fostul proprietar al SBS si sa se foloseasca de acest brand, brand care la vandut. Pentru ca, inca odata repet, SBS-ul, impreuna cu toate retele, know-how-ul, logistica etc., apartin brandului SBS, brand detinut de catre Zoltan Kovacs. Nu cred ca oricarui dintre noi iar conveni daca, de exemplu, am lua de nevasta o doamna divortata, iar fostul sot ar mai avea unele pretentii, sa zicem, sexuale asupra ei :D .
Cel putin, asta este parerea mea,repet, parerea mea personala formata in urma discutiilor pe care le-am purtat cu Zoltan Kovacs.
Remus Lenghel

Avatar utilizator
stefanmuraru
pescar de competitie
Mesaje: 1054
Membru din: Lun Dec 28, 2009 9:02
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: SBS ROMANIA

Mesaj de stefanmuraru »

Eu nu va inteleg oameni, de ce atatea intrebari. Exista marca SBS si atat. NU pot exista 2 marci cu acelasi nume intr-un anumit domeniu.
Ca sa imi fie mai usor sa incep cu un exemplu.

Eu care am inregistrata marca la OSIM, marca se numeste "Stefan" si este inregistrata pentru domeniul "pescuit". Incep sa vand produse sub marca "Stefan" dar in acelasi timp mai exista cineva care vinde produse "stefan ". E normal sa il somez pe el sa inceteze sa mai vanda, dar e normal sa interzic si distribuitorilor sai, pentru ca si ei imi aduc un prejudiciu. Distribuitorii au o singura varianta: sa retraga produsele si sa inceteze comercializarea lor.


Acelsi lucru si cu SBS, numai ca marca SBS este pentru Europa (exemplu de mai sus era pentru Romania). Nu conteaza din ce tara este, si cine este, daca are inregistrata marca poate face ce vrea el cu ea si poata sa interzica oricui sa produca/vanda ceva care legatura cu marca sa.

Am vazut la tv o stire de genu: un magazin vindea adidasi Nike, numai ca acestia nu erau produsi de firma Nike ci erau facuti de alte firme care nu aveau nici o legatura cu Nike. Ce credeti ca s-a intamplat? Marfa a fost confiscata si magazinul respectiv a primit o amenda consistenta.

senzor planet
Încuiat

Înapoi la “SBS BAIT ROMANIA”