Buna seara . Trebuie sa imi iau fire pt mulinete , si chiar nu stiu ce sa iau . Mentionez ca 40-50% din partide sunt pe dunare . Astept niste raspunsuri . Inca ceva... Este prea subtire la 0.3?
Nici eu nu recomand folosirea firelor fluo, fara folosirea unui inaintas.Pentru Dunare, trebuie un minim 0.35.Sufix ultraknot este un fir foarte bun, fara memorie, excelent pentru distanta, dar nu este recomandat pentru folosirea la dunare.Sufix, carp expert, minim 0.35...sunt foarte bune pentru dunare.Daca vrei sa folosesti firul si pentru aruncari si plantat, nu numai la Dunare, cumpara un 0.35, este cea mai buna varianta pentru folosirea in mai multe conditii de pescuit.Un 0.40 este bun pentru Dunare, dar este prea gros pentru aruncari pe balta, mai ales daca vrei si ceva distanta.Pentru Dunare, folosesc Sufix Xcellon, este ieftin si are o rezistenta buna.
Nu prea se recomanda folosirea inaintasului la dunare.Multi pescari nu folosesc nici un nod si totul este pe direct, folosindu-se, un opritor pentru plumb.Eu folosesc un vartej de care leg forfacul, legat cu textil.Plumbii trebuie sa fie plati si greutatea aleasa in functie de curent.Daca vrei neaparat sa folosesti inaintas, foloseste ceva de minim 0.23-0.25, ca sa iasa bine nodul intre firul principal si textil.Un inaintas de 25 lb este mult prea slab si nu vad logica folosirii unui inaintas mai slab decat firul principal.Trebuie un inaintas de minim 50 lb.Ca si textil pentru inaintas, recomand textilul Berkley Whyplash, sau mai slab.....Tuffline xp.In continuare, zic sa mergi pe un principal de 0.35-0.40, fara inaintas.Daca chiar vrei sa fie fluo, pentru vizibilitate mai buna noaptea, incearca sa colorezi ultimii metrii ai firului cu un marker.Nu stiu daca este adevarat ca firul fluo este mai vizibil in apa si pestii pot devenii reticienti, dar stiu ca firul fluo este mai putin rezistent, ca si un fir clasic de aceiasi dimensiuni.Fiecare fir are avantajele si dezavantajele lui.Prefer sa ma chinui noaptea cu un fir clasic, dar sa stiu ca montura arata bine in apa si nu o sa am probleme.La pescuitul pe balta, este altceva, se folosesc inaintasi, care camufleaza montura pe substratul apei.Alege in functie de prioritatile tale.
Sunt niste cauciucuri speciale pentru a fi folositi plumbii cu vartej direct pe firul principal. De la Korda, run rig rubber. Este un cauciuc cu o margine tesita pentru asezarea corecta a vartejului plumbului. Daca cumva se rupe firul nimic nu mai impiedica plumbl sa cada pe fund, pestele ramanand doar cu firul de carlig si ceva din linia principala.
Eu le folosesc cu succes pe balti cu multa agatatura.
Fişiere ataşate
Asta este.
Run rig runner.jpg (15.89 KiB) Vizualizat de 7731 ori
Gabi, ai primit sfaturi.Probabil ca mai sunt si alte solutii,dar ce facem acum...ne intrebi despre fiecare fir textil si mono, daca e bun?Este bun si ballistic, dar este la rola de 20 m si nu prea ai cum sa il imparti.Pentru 2 lansete ii prea mult, pentru 3 lansete nu iti ajunge.Berkley Whyplash, in majoritatea magazinelor se vinde si la metru si iti cumperi exact cat folosesti, iesi mai ieftin.Atatea persoane ti-au recomandat sa nu folosesti inaintas la dunare, tu tot de inaintas intrebi.Fa cum vrei......cauta pe google si ai sa gasesti ce grosime are Ballistic-ul.Daca nu gasesti, inseamna ca nu stie nimeni.
Dumi_id, in acest topic se vorbeste in general de pescuitul la dunare.Nu are rost sa ne complicam cu tot felul de running rig-uri, safety clip si alte monturi, specifice pescuitului la crap pe balti si lacuri.Pescuitul la curgatoare trebuie sa fie cat mai simplu, cat mai putine noduri si momeli cat mai naturale.Ne complicam degeaba si irosim si banii inutil si neproductiv.Daca folosim montura cu plumb pierdut la dunare si folosim plumbi de 6-7 lei bucata..........mai bine ne lasam pagubasi.Acele varnisuri de la Korda se pot folosii doar cu plumbi ficsi cu agrafa....si trebuiesc varteje de numarul 8.La dunare,plumbi cat mai plati, turnati acasa sau cumparati din piata cu 1-2 lei si cat mai grei.