am facut o partida de 2 nopti, pe o fosta balastiera(pe care o cunosc binisor) si partida a decurs cam asa:
- cind am ajuns am constatat ca datorita cotelor dunarii, prin infiltrare, nivelul apei crescuse cam cu 2 m fata de normal, fapt care m-a determinat sa pescuiesc pe linga maluri. am dat cu 4 lansete, 2 lansete pe bile, una pe un platou mic, linga stuf, unde am nadit concentrat si putin, cealalta la baza platoului ''pe pat'' de bile.
la celelalte 2 lansete am folosit porumb pe pat de seminte.
in prima noapte nimic, ziua urmatoare am facut tot felul de schimbari, pe una din lansetele la bile si una din cele la porumb(bile popup, porumb cu spuma popup....etc), moment in care am avut o trasatura la bile pop up, dar fara rezultat.
in cea dea 2-a noapte am auzit ''activitate'' in larg, asa ca am scos o lanseta cu bile si una cu porumb si le-am aruncat in zona respectiva, fara nadire. pina la dimineata am prins 2 ciortani(unul la ora 4 si unul la 5 fara un sfert), in jurul a 2 kg fiecare, dupa care iarasi fara activitate. la ora 8 jumatate daca am vazut ca nu se mai intimpla nimic(cu toate ca in zona mai sareau pesti), m-am apucat de sondat apa in zona respectiva si am constatat ca nu exista absolut nicio structura, iar apa avea 8,7m ...!!!? cu toate astea am nadit zona dar pina pe la ora 14 cind am strins nu am mai avut trasaturi.
ce parere aveti? a putut nivelul apei sa influenteze asa mult hranirea pestilor?
Imens , Octaviane ! Doar pestii mici si tineri nu sunt speriati de cresterile bruste de nivel intr-o balta ! Ca dovada ca ai ciugulit doi.
Dar batranii mustaciosi........
Mai baieti am patit-o si eu destul de urat , nu am avut nici o trasatura 2 zile deoarece eram la pescuit pe un baraj de acumulare de 14 hectare (Paleu - Bihor) , unde apa a scazut circa 20 cm in 2 zile !
Pe toata balta s-au prins decat 2 crapceni in perioada aceasta !