Lansete

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

carpkiller

Lansete

Mesaj de carpkiller »

Tocmai mi-am achizitionat 4 lansete de spod 3.6m 3+1/4lb, iar ca actiune sunt destul de moi pt niste spoduri. Culmea, dar am facut o partida buna cu ele la Peris, cu crapi de 13 si 9-10 kg cei mai mari, dar si multi mai mici 4-7 kg, iar in conditii de vegetatie la suprafata au fost f nimerite.
Le-am luat in special pt situatii in care nu vreau sa nadesc mult (cu racheta ) pt a putea arunca la distanta plase solubile incarcate cu multa nada, dar si in eventualitatea unor iesiri la Dunare sau in delta.
Mai pescuieste cineva crap cu spoduri, sau sunt singurul nebun care incearca asta ?

carpkiller

Mesaj de carpkiller »

Am vrut sa zic 4 + 1/4lb nu 3 + 1/4. Scuze!

Vizitator

Mesaj de Vizitator »

:shock: :shock: :shock:

Florin Pop
Puncte: 0

Mesaj de Florin Pop »

carpkiller scrie:Am vrut sa zic 4 + 1/4lb nu 3 + 1/4. Scuze!
Cum pescuiesti cu ele la o distanta mica , aprox 50 metrii , "rupi' pestele la intepare :?:
Banuiesc ca te cam "obosesc" in dril , nu pot fii prea placute :!:
Viata e o joaca , pescuitul e ceva serios ...

carpkiller

Mesaj de carpkiller »

@florin pop
Ce legatura are puterea de incarcare adica 4 si 1/4 in cazul asta cu tipul de actiune ? Nu te supara ca iti zic, dar tu faci confuzie intre puterea de aruncare si actiune.
Pe scurt, actiunea poate fi parabolica,progresiva sau de varf asta inseamna cum o simti tu in mana :D
Puterea de aruncare variaza si ajunge in cazul spodurilor pana la 5,5 (poate chiar mai sus, dar nu stiu eu)
Puterea de incarcare nu este direct proportionala cu rigiditatea blank-ului
O lanseta de 3,5lb poate sa fie f bine atat parabolica(moale), exemplu Nash Pursuit 2006 cat si de varf(nervoasa) , exemplu Pelzer Ticore.
Cat despre cum rup buza la ciortanei si cum pescuies la 50m problema mea :D :D :D , dar iti spun ca am pescuit cu ele lejer si am prins fara sa avariez grav pesti maricei de 10- 13 kg, dar si cateva ciortanici de 2.5 -3kg. Am vazut lansete de 3.9m la 3.5lb mai rigide decat spodurile astea.

freecarp

Mesaj de freecarp »

cum poate fi o lanseta de 4 su mai multi lbs mai moale ca una de 3
eu stiu ca se prinde lanseta in pozitie orizontala, se se trage de varf in jos sau se agata greutati pana ajunge in pozitia de 90° fata de maner.
curbele pe care le poate forma le-ai enumerat tu mai sus.
ce nu inteleg eu! este ca tu zici ca este mai moale ca una de lbs mai putini.
lamurestema si pe mine te rog.

carpkiller

Mesaj de carpkiller »

Hai sa nu vorbim de spoduri ca poate nu le stii, dar tu spui ca nu exista lansete de 3,5 lb mai moi decat lanste de 3(lungimi egale) ?

freecarp

Mesaj de freecarp »

ce difera intre ele este doar acctiunea curbei
parabolica, semiparabolica sau de varf. cunoscute si sub alte nume.
1 lbs egal cu patru sute si ceva de grame, hai sa zicem 500 sa fie suma rotunda.
la 3,5 lbs se trage de virf cu 1.750kg
la 3 lbs cu 1.5kg
deci 250gr mai putin
atunci care dintre bete este mai moale???
in rest acctiunea lansetei este conceputa ptr. drill si aruncari.
una cu actiune de virf pentru distante iar una cu acctiune parabolica ptr. drill.
binenteles ca combinatii sint destule.

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

@ freecarp

Logic, dar in practica pot aparea si diferente de genul celor aratate mai sus, care de fapt nu sfideaza legile fizicii asa cum ar parea, ci doar au niste inscriptionari si niste remarci ale noastre care ar putea fi "arbitrare" ... asta e, lanseta trebuie sa fie o prelungire a mainii noastre si atunci totul e O.K. nu mai conteaza nici testul la cuba si nici actiunea...
Cornel Serbu
Friends Carp Team

Limax

Mesaj de Limax »

freecarp scrie:ce difera intre ele este doar acctiunea curbei
parabolica, semiparabolica sau de varf. cunoscute si sub alte nume.
1 lbs egal cu patru sute si ceva de grame, hai sa zicem 500 sa fie suma rotunda.
la 3,5 lbs se trage de virf cu 1.750kg
la 3 lbs cu 1.5kg
deci 250gr mai putin
atunci care dintre bete este mai moale???
in rest acctiunea lansetei este conceputa ptr. drill si aruncari.
una cu actiune de virf pentru distante iar una cu acctiune parabolica ptr. drill.
binenteles ca combinatii sint destule.
Depinde unde se indoaie, un bat rapid isi formeaza curba in sfertul dinspre varf, pe cand unul parabolic coboara pana spre jumate.
Ca sa-ti dai seama de o diferenta de genul acesta dar la un mod mult mai pregnant pune o racheta pe rand pe 2 bete (de aceasi parametrii), unul rapid si unul parabolic. La aruncat va fi mai bun batul rapid iar la recuperare parabolicul.
Crede-ma nici nu seamana sau nu exista termen de comparatie sunt doua lucruri diferite si la elasticitate si "moliciune" simti cel mai tare.
Nu ne este frica de munca, stim sa ne ferim de ea!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”