cumpar lada frig. COLEMAN 70-100 l.

Moderatori: Dan Mateianu, Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, Cristi Matei

Andrei I
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: cumpar lada frig. COLEMAN 70-100 l.

Mesaj de Andrei I »

zfcristian scrie:
petre iulian scrie:poti face simplu una care te costa foarte putin :wink: .
poate dezvoltati!
Am facut eu una...cam 90 litri.

E simplu ..extra eficienta si destul de ieftin!

Materiale...

polistiren extrudat de 4 cm
Se taie peretii viitoarei cutii la dimensiunile dorite. Se asambleaza cutia, initial se fixeaza peretii de polistiren in holtzsuruburi ..provizoriu.
Apoi se mai taie inca un rand de pereti de polistiren cu care se imbraca cutia facuta initial..ajungandu-se la o grosime a peretelui de 8 cm (pentru o lada de 90 litri) ..pentru una mai mica e suficient un singur rand de polistiren..grosime 4-5 cm.

Se fizeaza peretii cutiei..folosind adeziv special de polistiren... se confectioneaza un capac de aceeasi grosime si pe acelasi principiu...

Eu am captusit interiorul cutiei cu policarbonat...cel mai subtire si ieftin pe care il gasiti...imbinarile de la colturi se fac cu silicon. Captusirea interioara este pentru a preveni infiltrarea apei in peretii de polistiren extrudat si pentru a o putea spala usor.

La final in partea de jos a cutiei..faceti un mic orificiu si introduceti un furtun pe care il etansati tot cu silicon..asta pentru scurgerea apei ce provine de la gheata din cutie..se stie ca o lada uscata tine mult mai bine decat una in care apa sta.

Pentru capac nu m-am obosit sa fac un sistem de inchidere e suficienta o chinga elastica.
Va mai trebuie si o rola de scotch 3M - POWER TAPE ..pentru a finisa marginile cutiei si in special in zona capacului, pentru o buna etansare.

ATENTIE fundul cutiei e fragil si de aceea trebuie sa confectionati din banda de otel un cos simplu in care sa introduceti cutia si care sa-i confere rezistenta. Tot de cosul metalic atasati si manarele de transport.

Am avut-o la Trophy de luni pana duminica...am plecat cu sticlele de apa inghetate bocna luni..si sambata seara inca mai aveam gheata in ele!!! SPOR! ...costul undeva in jurul a 200 lei
Milionar excentric

DAN BERHECI

Mesaj de DAN BERHECI »

Mersi de raspuns dar nu inteleg peretii exteriori au numai poliestiren la exterior?
Daca se loveste lada in transport de ceva nu se deterioreaza rapid?
Oricum mai astept o oferta de lada Coleman daca nu ma apuc sa-mi fac una ceva in genul celei de mai sus dar cu unele imbunutatiri.

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

la Bricostor sunt niste lazi imense de plastic cu capac si poti baga cutia facuta din poliestiren in ea daca nu construiesti direct in ea :wink:
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

DAN BERHECI

Mesaj de DAN BERHECI »

Mersi de raspuns.Chiar ma intrebam unde as putea gasi ceva pentru pereti exteriori daca ma hotarasc sa fac o lada artizanala.

Oricum , sint ambitios si mai astept poate are cineva una de vinzare.

DAN BERHECI

Mesaj de DAN BERHECI »

valabil

DAN BERHECI

Mesaj de DAN BERHECI »

Valabil.

AND1