Am folosit si eu acele teflonate de la Korda si sunt foarte multumit de ele. Sunt usoare si rezistente. Dar mai mult de atat, pe baltile intens pescuite in sistem catch & release se vede diferenta...
Cei care le-au incercat stiu
despre ce monturi vrei sa vorbim? pt ca eu flosesc tubul si pt monturi cu pop-up si pt monturi cu boilesuri normale pe acelasi tip de ac.
important este cum il modelezi la ochet pt a avea efectul blow-out
eu prefer sa-mi fac monturile in liniste acasa. Pt asta folosesc un feon vechi care are rezistentele foarte aproape de palnia prin care iese aerul, acopar matisajul de la baza ochetului cu tubul termoretractil plus 1 mm iar in partea opusa ii fac o curbura astfel incat tubul sa se termine cu max 1 mm in afara varfului ( fara a gauri tubul). Importanta este forma pe care i-o dai prin modelare adica sa fie ca o prelungire a acului.
Caaron scrie:Pai partea importanta ma intereseaza si pe mine.
Se vede clar in prima parte de la Korda 1 cum trebuie modelat. Dupa ce il scoti din apa fiarta se indoaie foarte usor si dupa ce se raceste isi pastreaza forma.
eee, aici este tot secretul.daca il bagi in apa fiarta se face prea moale si nu-l mai poti modela asa cum iti doresti, pe cand cu feonul ai avantajul ca nu se strange la capacitatea maxima si se poate modela si in cazul in care se deformeaza in urma unei agataturi