Doresc sa lucrez 1-2 ani de zile pentru creearea unui loc de crap sau somn pe lacul Snagov . Locatia este proprie - 30 metri cu ponton deschidere la lac in comuna Ghermanesti , pe strada Pompierilor si Bisericii , apartine socrului meu , foate aproape de vechea biserica scufundata . Apreciez orice parere vizavi de aceast proiect - nada , frecventa , capturi recente , distante , adincimi , samd . Posibil variante stationar sau rapitor din barca ..In doua saptamini repar pontonul .... Pina acum aici nu am pescuit decit la platica la varga ...
Din filmele despre pescuit (vezi cele de la Nash) crapii pot extermina vegetatia de pe fund in zonele de interes, adica in zona unde nadesti. Ca nada poti incerca porumb in mix cu alte seminte mici si pelete din aceeasi gama cu cea a boilesurilor cu care doresti sa pescuiesti, asta daca folosesti boiles. Ca frecventa a nadirii poti incepe cu 1-2 kg de 2 ori pe saptamana (daca poti observa si consumul ei ar fi cel mai bine ca sa nadesti daca incepe sa se consume - un pat de nada in putrefactie nu cred ca te va ajuta), urmand ca sa maresti frecventa in masura ce apar rezultate. Ideal este sa iti faci mai multe zone de nadire ca nu poti sti unde vor aparea crapii pe care ii cauti.
Crapii de snagov sunt mai salbatici, acolo pescuidu-se preponderent la undita si plasa, la undita nu cred ca se prinde decat ocazional. Cad despre atragerea somnilor nu cred ca vei reusi, ei au locasurile lor si nu stiu in ce masura raspund la nadirea cu pelete de halibut (ca pe Ebro).
In crearea locurilor sigur vei avea nevoie de un sonar si nu cred ca mijlocul baltii ar trbui vizat ci zonele laterale inspre peretii de stuf, salcii etc. depinzand si de conformatia fundului si a malurilor din zona pontonului.