Val,
Tu zici că AGVPSR este o instituție a statului? Păi atunci cum s-a înscris în RAF?
Curios este că și eu susțin același lucru. AGVPSR este înființată de comuniști prin lege (Decretul 211/1948). Dar printr-o inginerie (pe care eu mă lupt să o demontez) s-a înscris în registrul persoanelor non profit de drept privat. Dacă tot cunoști așa bine legile, cum probabil că le cunosc și eu, o să observi că există nominalizate în Legea 69/2000 și astfel de persoane juridice. Ele însă sunt asimilate cluburilor sportive, așa că s-ar putea că într-un interval de timp rezonabil, AGVPSR să solicite afilierea la federație.
Și ca să nu crezi că-ți vând brașoave, iată proba:
Art. 26
(1) Cluburile sportive sunt structuri sportive cu personalitate juridica, constituite in conditiile legii.
(2) Cluburile sportive pot fi:
a) persoane juridice de drept privat, structuri fara scop lucrativ sau societati comerciale sportive pe actiuni;
b) persoane juridice de drept public.
Art. 29
(1) Cluburile sportive de drept public sunt persoane juridice, infiintate ca institutii publice in subordinea organelor administratiei de stat, si au drept obiect de activitate performanta, selectia, pregatirea si participarea la competitii interne si internationale.
(2) Cluburile sportive de drept public mono- sau polisportive se organizeaza si functioneaza dupa regulamente proprii, elaborate conform legii.
Art. 30
Cluburile sportive de drept public pot primi spre administrare sau in folosinta gratuita imobilele care deservesc activitatea sportiva, baze si instalatii sportive. Bazele si instalatiile sportive primite spre administrare si folosinta sunt considerate patrimoniu sportiv si nu isi vor schimba destinatia sportiva fara aprobarea Ministerului Tineretului si Sportului.
Ori, AGVPSR s-a înființat prin lege și s-a înscris în registrul persoanelor de drept privat. Lămurește-mă tu, cum să ies din această dilemă.
Și ca să-ți dovedesc că AGVPSR va trebui să se afilieze la federație, iată ce zice legea:
Art. 22
(1) In sensul prezentei legi, structurile sportive sunt asociatii de drept privat
sau institutii de drept public, constituite sau infiintate, dupa caz, in scopul organizarii si administrarii unei activitati sportive si care au drept obiectiv promovarea uneia sau mai multor discipline sportive, practicarea acestora de catre membrii lor si participarea la activitatile si competitiile sportive.
(2) Pentru scopurile si in conditiile stabilite prin lege pot functiona cluburi sportive, persoane juridice de drept public organizate in subordinea organelor administratiei publice centrale sau locale.
Art. 23
Toate structurile sportive, indiferent de scopul lor specific si de forma juridica, se inscriu in Registrul sportiv. Procedurile de inregistrare si de atribuire a Certificatului de identitate sportiva si a numarului de identificare se stabilesc prin regulamentul de aplicare a prezentei legi. (AGVPSR nu s-a inscris in Registrul sportiv)
Art. 24
(1) Recunoasterea unei structuri sportive, in sensul prezentei legi, se dovedeste prin Certificatul de identitate sportiva, eliberat in conditiile prezentei legi.
(2) Structurile sportive oficial recunoscute se pot afilia dupa cum urmeaza:
a) la asociatiile judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, pe ramuri de sport, constituite potrivit prevederilor art. 34, pentru participarea la competitiile oficiale locale;
b) la federatia sportiva nationala corespunzatoare, constituita potrivit prevederilor art. 35-41, pentru participarea la competitiile oficiale nationale sau internationale.
Tare, nu?