Vladut Mateianu scrie:....doar ca, fata de ce a fost pana acum, ajutorul se va face pe baza de voluntariat, fara remunerari, fara prime, etc...
fara prime?
poate s-au si dat deja...
Andrei, te asigur ca nu a fost cazul , Avps Soimul (Pasha) chiar contribuie financiar la buna desfasurare a CM, punand la dispozitia organizatorilor, gratis, autocare si microbuze ptr deplasarea concurentilor pe timpul competitiei.
Iar eu, daca la mine te referi, ajut doar din punct de vedere tehnic, cu un proiect. Apoi, cine doreste sa se ocupe este binevenit, eu sustin ideea ca trebuie sa lucram impreuna ptr realizarea celui mai grandios CM de pana acum....
Trecind peste partea emotionala la aflarea unei vesti in care sincer nu credeam si am sa explic in cele ce urmeaza de ce , doresc sa fac si eu citeva consideratii cu privire la organizare acestui CM .
- este clar ca in rindul pescarilor s-a facut o confuzie intre APCR ( de atita vreme organizator al campionatului national ) si o organizare de Campionat Mondial . S-au scris aici postari in care se intreba unde organizeaza APCR , viitorul CM. Nimic mai fals. Campionatul Mondial FIPS - CIPS este apanajul de organizare al AGVPS , pentru ca aceasta institutie este reprezentatanta Romaniei la organismul mondial . Punct .
- fiecare natiune participanta plateste o suma de participare si de inscriere in competitia mondiala . A fost si este si acum la fel de clar ca acesti bani ( nu multi / natiune - dar se aduna sume frumoase ! ) este normal sa fie gestionati de catre AGVPS , ca ordonator de credit pentru acesti bani . Din aceste sume urma sa se cheltuie organizarea practica a CM . La un moment dat Stanila era acuzat ca isi va trage din zecile astea de mii de euro , multi bani . Fals - bani erau la AGVPS si acestia urmau sa aprobe sau nu anumite cheltuieli . Cu asta Vladut a facut cariera pe topicuri......dar momentul a trecut si dezinformarea a fost buna .
- ideea de organizare a unui CM in Romania este veche - si cererea a fost depusa la FIPS - CIPS inca de acum 4-5 ani . Initiativa a fost a APCR , cu avziul AGVPS , personal d-l Selaru si D-l Bentu si balta vizata a fost Hobaia . In toti acesti ani s-a facut "lobby" corespunzator pe linga dl. Mateolli , de la FIPS si pina la urma in vara trecuta cererea a fost aprobata la pachetul Romania+Sarulesti . Idea pachetului era ca nu cumva din motive de lipsa de credibilitate internationala cu privire la posibilitatea unei logistici corecte si eficiente a unui asa eveniment , sa fim refuzati ca tara , dar balta Sarulesti sa cantaresca greu ...deoarece majoritatea pescarilor din Italia isi doreau si faceau la Mateolli lobby neplatit pentru varianta Romania - Sarulesti , fara sa le-o ceara nimeni . Aseara am vorbit cu Donald Johan , manager RSA si era chiar emotionat . Imi povestea ca dupa 2012 , si-a propus retragerea din manageriat datorita varstei si era foarte bucuros ca visul lui de a pescuii pe Sarulesti se va indeplini in ultimul lui de activitate la carma unei cvadruple campioane mondiale ..... Din pacate va merge pe Corbu .
- Congresul AGVPS a fost si este o foarte buna motivatie ca anumite lucruri sa fie rezolvate pe spatele pescarilor . Asa s-a intimplat si acum ceva vreme , asa s-a intimplat si acum . Nu putem indiferent ce facem sa depasim statutul de mana a 2-a la AGVPS , indiferent de cine reprezinta acolo .
- cu aceasta ocazie , decizia de ieri , ce constatam ca s-a facut . Vine o firma privata ( tot respectul pentru intentie ) - care doreste sa isi promoveze o afacere . Bravo lor - asa se fac afacerile . AGVPS-ul spune OK cit timp pe noi nu ne costa nimic - faceti voi cheltuielile , banii de la inscrierea natiunilor ramin la noi ( si nu putini ! ) Ne-am spalat pe maini ca Pilat din Pont si de acest CM , luam si ceva bani , e perfect . Poate va fi OK .... dar cine garanteaza si cine raspunde ????? Atentie - ce probleme isi rezolva AGVPS ! Nu mai primeste memorii de la Liga si Orhei , tine toti banii de inscriere , arunca pe Liga raspunderea si da bine sa mai schimbi sluga si nu MAI rapunde de nimic . De ce ? Asa a votat Consiliul ! Ce capcana ... daca iese prost ! Adica noi nu stim dar de ce , cum s-a intimplat , ne interesam , vedem ce putem face ...... asa a fost sa fie . Nu e vina noastra . Tipic romanesc .
- Cine raspunde ? Primul ar fi d-l Bentu ... care vad ca are functie decorativa la AGVPS - cu tot respectul ! In calitate de vicepresedinte al AGVPS - om care si-a strins mina cu Mateolli in Italia si a stabilit Romania + Sarulesti , acum nu are nici macar o pozitie coerenta . Sigur ca va gasi explicatia asa si-a dorit Consiliul ....Eu mi-am dat demisie cind a dorit Consiliul altceva decit era pescareste de facut ... asa ar trebuii sa fac asi dinsul . Altfel mi-ar rosii obrazul .
O scurta concluzie , pentru ca iar scriu mult . Alegerea de ieri poate fi buna si are in ochii unor vesnici contestatari un gust aparte . In final - s-a scos APCR din carti . Cum s-a facut chestia asta - v-am explicat . Promisiuni oficiale inselate , ne-am facut de ras pe plan international , avem ceva votat - dar neverificat , sunt promisiuni , poate va iesi bine . Dar gustul amar ramine - si ce spuneam eu de ceva vreme vizavi de cit de mult inseamna crapul asta la AGVPS ....nu ma credea nimeni .
Imi doresc pentru interesul national sa nu am dreptate si cu fenomenul Corbu . Daca iese prost ...ma apuc de treaba . Popescu e copil de trupa fata de talibanii din AGVPS ....
Si revin si cu alta opinie - niciodata nu se va face ceva concret si coerent pentru pescuit ( de orice fel ! ) , daca vanatorii nu intervin la AGVPS . Se pare ca aici e joaca si frica de Congres . Si mai puneti si voi mina si faceti bani de vile , balti , case de vacante , samd ..... altfel nu reusim sa convingem ca existam si noi - simpli pescari .....Teoretic va pot propune proiecte similare , dar nici astia ai mei cu bani multi nu au atit de multa legatura cu un CM , cit are si firma din Constanta . Iata ca s-a deschis o cutie a Pandorei - si asta odata deschisa , legenda spune ca nu se mai inchide .... UN sfarsit de an bun pentru toata lumea . Va salut pe toti . Este clar ca jucam pe bani - bucuria AGVPS-ului .....Ce misto este sa nu faci nimic si sa incasezi ....doar asa a votat Consiliul .... Retineti ce va scriu astazi si vorbim la anul pe vremea asta ...