Crap cretin !!!

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
legio1083
Puncte: 0

Crap cretin !!!

Mesaj de legio1083 »

Povestioara abia intamplata, pe o baltutza din Italia in ultimele 2 sapt.

Apa mica , maxim 2m , suprafata minuscula ~70mX ~20m, populat cu crap acum ~40 ani, colcaind de ciortanica de la 4 degete pana la 400gr , si apoi cam atatia crapi cati poti numara pe toate degetele unui om cu mintea la cap cantarind intre 2,5 si 4K, aprox 7-8 buc injur de 6-7k si himera care apare pe langa maluri odata la cateva luni... Papica lagreu constituita din furaje pt cele cateva lebede, rate si gaste aciuate pe apa, paine aruncata de personajele ce se preumbla pe malul apei....etc. toti pesti sufera de batranete intrucat capatzanile si cozile erau disproportionate in raport cu trunchiul, din lipsa resurselor naturale de hrana si dincauza volumului redus al bazinului.

Apa mult scazuta a adus la catima metri de marginea apei cela 2 mari structuri ce domunau fundul baltii, un prag mic de max 30cm diferenta de nivel si gropanul imijlocul balti unde se afla si un tub de captare a apei pt irigatii. Mai degraba un buzunar cu mal nu cu mult mai adanc decat restul fundului ( nisip si pietriz , fara vegetatie acopetit cu un strat foarte subtire de sedimente).

Ce m-a scos din sarite:
Ca monturile clasice moderne n-au dat rezultat nicicum, asta in conditiile in care pot sa spun ca am incercat aproape orice; naditor/ plumb...culisant, semifix, forfac lung/scurt, textil , combi si doar mono... fir de par lung scurt si chiar nedecojit :evil: am fost atat de disperat incat am renuntat pana si la semnalizatorul de pe fir. Am nadit si grupat siextins, si enervant de abundent si cu extrema zgarcenie... Lovitura de gratie am primit-o cand am inceput sa prind crap dupa crap la o banala undita cu pluta , cu "bila" de mamaliga infipta direct in carli g, lasata pe fund in zona pragului ... Am crezt ca innebunesc :oops: ! Atuni am renuntat la monturile savante si am recurs la un paternoster fara nimic spectaculos , direct din linia principala , avand in carlig tot guguloaiele "gumate" din gris, faina ,malai, sare zahar si scortisoara macinata, ce erau destul de mari incat reuseau sa tina la distanta atat piticaraia cat si testoasele ce apareau dincand incand in zona dadita. Apropo... 2-3 bile aruncate in jurul plutei la circa o ora...
Garligele Duel au fost mai eficace decat Gamakatsu atat la undita cat si la lanseta.

treaba e ca nu mai intelg nimic. Dece la undita si nu la ce ma asteptam (la lanseta) Dece a preferat pseudoboiliesurile facute cu cateva zile inainte si nu boabele de cereale prezentate in fel si chip cu care era hranit in permanenta... dece cel mai mare peste prins (~6k ) nu si-a semnalat prezenta in zona nadita prin bulburucii specifici exemplarelor de 2-4k ... dece n-a pus botul la alinturi si s-a lasat inselat de banala Paternoster......

dati in ma-sa crapii astia italieni! :twisted:

Respect!

D-ac-as sti cum se face,,,as sari la cap si cu niste poze...
Legio - Patria Nostra !

Zambaccian

Mesaj de Zambaccian »

Mai Legio, n-o lua personal, dar observ la tine o tendinta masochista...alegi cele mai aberante balti cu putinta...fie lacuri full de scutere si hidrobicilete fie baltoace.
Din cate lacuri dementziale are Italia ai ales tocmai o farfurie de ciorba? Nici nu mai are rost sa te enervezi ca n-a mancat la nu stiu ce...
Daca ai fi fost pe Tancabesti de ex, si ar fi mancat la mamaliga si nu la boiles merita intrebarea, dar asa...

legio1083

Mesaj de legio1083 »

Stai putin...ca daca mergeam pe Po nu mai era provocarea atat de mare... Am mai pescuit, am vazut unde sta, la ce se prinde, unde si cand, ba chiar ma amuzam pe seama broscarilor care pescuiau cai verzi pe pereti, cand era atat de simplu sa te cocoti pe unul in poduri si sa-l localizezi............ mai palpitant ar fi fost sa prind cativa cleni cat casa cu boabe de soc decat sa prind niste crapi care numai nu se suie pe mal...

Dupa ce gasesti "cheia" unei ape parca nu mai e lafel de palpitant pescuitul..... Uite, pe Darvari inca n-am pescuit dar cand voi ajunge in nici un caz nu mai voi duce pe locuriule de sub sat spre exemplu..... acolo oricine prinde peste. Deja no fun :evil: ...

Si sincer sa fiu mai mult ma atrage o partida de vanatoare intr-o farfurie decat o zi pe malul unui rau care colcaie de peste si unde poti pescuie direct din autobuz.... Unde mai e farmecul daca prinde si ala cu coaja de paine, si ala cu guma de mestecat?............. Daca aveam cum sa ajung in salbaticie era alta poveste... E cam cum era Delta poate acum 200 de ani. Pana nu vezi cat peste are nu iti vine sa crezi. Abia crapul ala salbatic merita luat in seama nu ala care vinde sa cerceteze si un muc de tigara cazut pe apa.......

SI totusi........ Dece nu le-au placut alinturile domnilor crapi din "farfurie" ? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Legio - Patria Nostra !

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Legio tata, nu uita ca, crapul e ca omul !
Omul de multe ori nu mananca de loc sau doar gusta o mancare care a fost facuta de un bucatar netalentat si nu are aspect, gust si miros placut.
Asta in cazurile cand omului nu ii este foame, ca atunci ar manca si pietre ! :D
Asa ca se pare ca in povestea ta vina ii apartine "bucatarului " !

PS Mamaliga din ac a luat-o ca pe desert, sau poate ca aici chiar te pricepi ! :wink: :D
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

legio1083

Mesaj de legio1083 »

Sau poate ca a fost un semn divin menit sa ma faca sa nu mai desconsider cubul de mamaliga (atat de urat in ultimii cativa ani)... Oricum sunt ferm convins ca boaba bate cubul si bila le bate pe toate!

Ce nu inteleg eu e dece a preferat o modalitate de prezentare total eronata ( dupa cate stiu eu, fomparand cu cele cateva monturi care srau concepute special ca sa-l poata pacali ) si a luat-o la paternoster. Dece la pluta lua guguloiul si de pe sumep extracombi-rig , stiff ori supresoft nu voia nicicum. Un amannunt zic eu important : dece cand am pus un forfac scurt de mono ( acelasi ca la firul de pluta) nu a muscat si atunci cand am folosit acelasi forvac mai sus de plumb a luat-o? Unde e problema de prezentare daca asta e cauza..... e logic posibil ca respectivi sa aiba oroare de firul de par fie el cat de scurt, si sa fie inselati ce carligul infipt in coltul unui guguloi?

:roll:
Legio - Patria Nostra !

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Nu !
In alta parte inseamna ca a fost greseala, nu la prezentarea momelii !
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Zambaccian

Mesaj de Zambaccian »

Zici ca e simplu "sub sat"... Vino la Darvari pana la sfarsitul lunii si daca iei mai mult de 50 de kile de peste in 48 de ore iti decontez eu aventura :lol:
Dar vii cu nada facuta de tine!
Cum zice Vladut, crapul e ca omu', si cum nici tie nu-ti place firul de par in mancare, asa o fi si cu el :lol: :lol:

adrwus

Mesaj de adrwus »

Si cind imi aduc aminte cit m-ai batut la cap cu semintele....
In sfirsit incepi sa-ti dai seama ce inseamna pescuitul la crap ; pe care pina acum doar l-ai ''gustat'' printre bibaneli.
La mai mare dom Costi ; mai ia inca odata forumul la puricat si pina la urma o sa gasesti si raspunsurile ; mai poti schimba ;arome , mix , birdfood , fishmeal , birdfish , bila mare , mica ,pop-up , critic echilibrat , om de zapada , momeala singura,ETC
Pot sa-ti spun ca pe o balta furajata ( Vladesti ) nepescuita cu boiles a mers numai la om de zapada si cirlig mic (gamakatsu pop-up nr. 6) momela singura nici o trasatura ( si vreau sa zic ca am prins si de 1kg la bile de 20 cu 16 )
asa ca testeaza : nadeste locul inainte , etc......
p.s. Cind facem partida aia la Dirvari?

legio1083

Mesaj de legio1083 »

@Vladut
Deocamdata ma depaseste dar poate ma destept subit sau ma desteptai voi, ca inca nu-mi dau seama dece s-a intamplat ce s-a intamplat...

@Zambaccian
Da dea stechea-n Monica Barladeanu daca nu m-ar manca la un pariu dinasta! Da stiu ca pun boaba din a 16-a aruncare exact pe urmele d-lui crap si in disperare dau numai cu porumb caracatizatsi calamarizat imbarligat cu betaone canepimaimult sau mai putin tigaretabile, si tot iau mai bine de 50 de k. Sa mor daca nu incerc si la bile cu dinamita in interior si tot i prind( nasol e ca nu-i mai pot da inapoi intregi in apa :oops: ..nu-i buna asta......) . Eu asa am auzit, asa am vazut si la altii, asa si cred si chiar pare una din zonele cele mai facile si abordabile (zona dela gunoaie pana la stadion). Dar socoteala de acasanu prea e intotdeauna lafel ca aia din targ. Marog.

@ Aditza
Lasa tu bibanaii mei in pace ca daca ma dandesc si la undita am prins crap mai mare decat ai luat tu la bile, da sa nu mai spui la nimeni :oops: ... Si tot nu m-ai convins intrutotul de fazacu semintele vs bile. Discutam la o sticloantza de Rameros sau Jack.
2Pescar de crap mai tehnic esti tu, mai eficace eu.Ce tot vorbesti tu acolo, ca eu in varful dealului n-am afut de unde sa aiu birdfooduri si alte bile cu aroma de rame. Boiliesul saracului inbarligat din c-am gasit prin frigider ( basca faptul ca am sparliot si ouale de sub gaina ca sa leg amestecul) ,,,asa ca....... :wink:
3. Apropos , de cand ai renuntat la carmace si te-ai dat pe fineturi?mare belea cu fixatia asta pe litera legii.
Darvariul il facem in Octombrie sau chiar ma repede in cazul in care o tai in Macaronia a.k.a Broscaustomacia con mozzarela e pesto :x :shock: :twisted:
Legio - Patria Nostra !

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”