betaina hcl sau anhidra ?

Lucruri care de multe ori nu ne lasa sa dormim: mixuri, nade, boiliesuri, seminte, arome, pelete, etc.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965

Avatar utilizator
Vladut Mateianu
CS SENZOR
Mesaje: 18918
Membru din: Sâm Ian 08, 2005 20:23
Puncte: 0
Localitate: BUCURESTI
Contact:

Re: betaina hcl sau anhidra ?

Mesaj de Vladut Mateianu »

Uite aici ceva interesant despre CSL : http://www.roquette-animalnutrition.com ... -binder/#t

Teoretic nu contine alcool, practic, daca ai o taietura si bagi mana in CSL, de ce te ustura ? :roll:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

cipibm
Mesaje: 666
Membru din: Joi Mar 09, 2006 12:19
Puncte: 0
Localitate: Baia Mare
Contact:

Re: betaina hcl sau anhidra ?

Mesaj de cipibm »

Si bulionul de rosii daca il pui pe o taietura te ustura :) Sa nu mai vorbim de acid de baterie,sare(suc) de lamaie,sare etc. si din experienta mea astea nu contin alcool :) .
La multi ani!

szabo laszlo
Mesaje: 59
Membru din: Mar Dec 02, 2008 16:25
Puncte: 0
Localitate: TURDA

Re: betaina hcl sau anhidra ?

Mesaj de szabo laszlo »

C.S.L-ul ustura pentru ca are un ph intre 3-4 adica acid (difera ph in functie de sursa ) sangele uman care are ph 7.4 si de aici rezulta senzatia de usturime ,otetul care are ph 3 si ea daca ajunge pe o rana pisca si nu are nici o tangenta cu alcoolul .Multi pescar tind sa creada ca datorita denumirii de LIQUOR este un subprodus al industriei de alcool un fel de borhot rezultat dupa distilarea alcoolului ,defapt este un subprodus denumit normal LIQUID rezultat in urma procesului de obtinere a amidonului.In general se folosesc ambele denumiri .
    Surse de studiu :
      http://art-zone.ro/editorial/pH_pH-ul.html
        http://www.scritube.com/economie/agricu ... E74776.php
          http://www.jbc.org/content/172/2/609.full.pdf
            In final pot spune ca CSL -ul este o proteina aproape predigerata in forma lichida extras din porumb,singurul sau dezavantaj este ca adevaratul CSL are doar 50 % substanta uscata ,pentru cei care vor sa dozeze mai mult din aceasta substanta exista si varianta pudra Corn Steep Powder.
              La multi ani !

              cipibm
              Mesaje: 666
              Membru din: Joi Mar 09, 2006 12:19
              Puncte: 0
              Localitate: Baia Mare
              Contact:

              Re: betaina hcl sau anhidra ?

              Mesaj de cipibm »

              " ,otetul care are ph 3 si ea daca ajunge pe o rana pisca si nu are nici o tangenta cu alcoolul ."

              Otetul are "tangenta" cu alcoolul.

              Aproape orice prpdus cu PH diferit de cel al sangelui "pisca".Cu cat diferenta e mai mare cu atat "piscatul"o sa fie mai puternic,ducand pana la marirea ranii in cazuri extreme(doamne fereste).Ex.:acid sulfuric(PH acid),soda caustica(PH bazic).

              George Tite
              pescar de competitie
              Mesaje: 1858
              Membru din: Lun Mai 31, 2010 18:47
              Puncte: 0
              Localitate: Bucuresti

              Re: betaina hcl sau anhidra ?

              Mesaj de George Tite »

              O parere personala, Ph bilei trebuie sa aibe Ph apei

              szabo laszlo
              Mesaje: 59
              Membru din: Mar Dec 02, 2008 16:25
              Puncte: 0
              Localitate: TURDA

              Re: betaina hcl sau anhidra ?

              Mesaj de szabo laszlo »

              Rectific : otetul are tangenta cu alcoolul dar nu in sensul ca te poti imbata de ea .Formularea lui cipribm cu senzatia de usturime este mai corecta .
                In legatura cu ph nadei fata de ph apei se pot scrie multe pagini si tot nu se v-a ajunge la un consens din cunostintele mele organismele acvatice se inmultesc si se dezvolta IDEAL in valorile ph-lui intre 6-8 ,cu mici exceptii sub 4 sau peste 11 ,deci cum observati diferentele de valori sunt mari daca luam in considerare ca cresterea ph -ului intr-o solutie corespunde cu micsorarea concentratiei de ioni de hidrogen in ea si intrucat la variatia ph-ului cu o unitate numarul ionilor se schimba de 10 ori cu doua unitati de 100 de ori diferentele sunt semnificative .Dupa parerea mea ph -ul bilei este bine daca este sub sau peste ph-ul apei( este mai acida sau mai bazica ) teoretic astfel apare reactia de neutralizare care ar putea sa fie semnalul de hrana pentru crap .
                  O intrebare care pe mina ma framanta este cat dureaza aceasta reactie ? daca dureaza atat pana patrunde apa in bila atunci vine intrebarea de ce se prinde( chiar crapi mari ) si cu bile care au stat si s-au spalacit si 2-3 zile pe firul de par ? sau.., solubilele sunt mai atractive pentru ca apa patrunde in ele mai greu datorita structurii lor plastelinoase si reactia dureaza pana se dizolva de tot ? sau .., ph nu prea are mare importanta atat cat ai bile in limitele de 6-8 ... ?

                  clabuc
                  Mesaje: 372
                  Membru din: Joi Apr 30, 2009 11:11
                  Puncte: 0
                  Localitate: Bucuresti

                  Re: betaina hcl sau anhidra ?

                  Mesaj de clabuc »

                  Betaina anhidra este naturala extrasa din plante, descperita initial in sfecla de zahar de unde ii vine is numele ”beets” ulterior a fost descoperita si in alte plante si organisme marine. Se foloseste in medicina, sport (eficientizeaza transformarea grasimilor in energie)

                  Are un gust dulceag placut

                  PH neutru



                  Betaina HCL

                  Este un produs chimic. Se obtine din Betaina

                  Se foloseste in medicina pentru aceleasi afectiuni ca si cea anhidra. In plus fata de cea anhidra ajuta la digestie, are rol de supliment ptr persoanele cu deficiente de HCL a sucului gastric.

                  Are un gust extreme de acru

                  PH Acid 0.8 – 1.2

                  Deci si pentru pesti au aceleasi efecte , in plus au efect de atractant.

                  Ref la cantitatile utilizate am gasit pe site-ul unui producator :

                  Recommended Additive Amount (Unit: kg/t)
                  98% BetaineHydrochloride 1.0~3.0
                  96% Betaine anhydrous 0.8-2.4
                  80% Betaine anhydrous 1.2-2.8

                  alinteodor79
                  Mesaje: 263
                  Membru din: Lun Iul 20, 2009 9:58
                  Puncte: 0
                  Localitate: Bucuresti

                  Re: betaina hcl sau anhidra ?

                  Mesaj de alinteodor79 »

                  Din cate stiu eu crapul nu are stomac, deci nu vad la ce ajuta HCL. In plus oare o concentratie prea mare nu duce la afectiuni ale esofagului? Stomacul este protejat de o mucoasa pentru cazurile in care nivelul acidului creste, insa crapul nu are aceasta mucoasa.

                  clabuc
                  Mesaje: 372
                  Membru din: Joi Apr 30, 2009 11:11
                  Puncte: 0
                  Localitate: Bucuresti

                  Re: betaina hcl sau anhidra ?

                  Mesaj de clabuc »

                  nu stiu ce sa zic, certitudinea este ca si betaina HCL se foloseste atat la pescuit vezi oferta unor firme de renume insa mai concludent, in acvacultura deci utilizata in limitele recomandate nu ar trebui sa provoace reactii adverse.
                  cea anhidra pare sa fie mai buna din toate punctele devedere (atractie naturala, gust, ph) dar ....

                  Mai asteptam pareri in legatura cu cu betaina HCL - de ce se foloseste ?

                  Avatar utilizator
                  miyagi
                  Pescar de competitie
                  Mesaje: 4837
                  Membru din: Mar Aug 03, 2010 17:52
                  Puncte: 0
                  Localitate: Bucuresti

                  Re: betaina hcl sau anhidra ?

                  Mesaj de miyagi »

                  Betaina, in complexele nutritive, are rolul de a descompune fibrele si grasimile. Din ce am citit pana acum mie mi-e clar ca adaugarea HCL ( ce se foloseste in acelasi scop ) la substanta pura ii mareste acesteia capacitatea de sinteza si implicit vanzarile ( prin posibilitatea de a fi folosita in cantitati mai mici ) nu vor avea de suferit.
                  Acuma, ca pestele n-are stomac, n-are nimic a face cu descompunerea substantelor nutritive, ele descompunandu-se in intestine.
                  Daca n-are stomac nici esofag nu are, Colegu`! D-aia nu plange niciunul de ulcer :D .
                  Urban culture.

                  senzor planet
                  Scrie răspuns

                  Înapoi la “Nade & Momeli”