mare problema la lansare

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Trif Florin
Puncte: 0

mare problema la lansare

Mesaj de Trif Florin »

salut.... ma numesc florin...incepator in ale crapului........am o problema mare la lansarile mai agresive
am o lanseta (ieftina) din 3 elemete de 3,60 m cu inel de plecare de 40mm ,o mulineta cu tambur de 65 si un fir de o.28(kamo de la k-karp)....problema e k daca lansez cu fortza imediat dupa lansare se formeaza niste bucle pe fir ...ieri am facut niste lansari aiurea si am aruncat vreo 20 m de fir din cauza acelor bucle... care sa fie problema:)?

tonny
pescar de competitie

Re: mare problema la lansare

Mesaj de tonny »

Problema poate sa fie din mai multe probleme,dar una dintre cele mai intalnite este ca firul nu a fost pus corespunzator pe tambur,adica s-a rasucit prea tare sau este tamburul prea plin si la lansarile in forta pleaca mai multe bucle de fir odata si asta duce la formarea de peruci si mai sunt si alte cauze dar nu is eu prea expert sa iti dau mai multe detalii.Asteptam si pe altii :D
===Toth Stefan Anton===
=All4carp=

ovi

Mesaj de ovi »

...ai incarcat tamburul cu prea mult fir,sau firul e prea rigid.... :roll: :arrow:

zfcristian
Pescar de competitie

Mesaj de zfcristian »

firul a fost pus nou pe tambur de curand ???
cum l-ai pus ? ideal ar fi sa il pui intr-o galeata de apa si de acolo sa il tragi pe tambur !
vezi sa nu fi pus prea mult fir pe tambur ca atunci pleaca mai multe spire odata si face bucle sau daca l-ai pus de curand daca l-ai pus slab pe tambur iar mulineta nu aranjeaza firul bine........

Cucu Ionel

Mesaj de Cucu Ionel »

Toate astea s-au intamplat din cauza ca n-ai mulinat corect firul pe tambur si anume, ai mulinat prin pompaj, ca la pescuit cand scoti pestele din apa. In acel moment are cine-ti tine firul intins, adica pestele. Cand arunci liber, pe camp sau in apa, trebuie sa mulinezi, cat mai constant, tinand batul orientat tot timpul in sus sau sa tii tensionat firul cu cealalta mana, adica cea cu care nu mulinezi. :wink: :D Incearca din nou in aceste conditii si mai vb. dupa. :D
Fir intins

Trif Florin

Mesaj de Trif Florin »

Cucu Ionel scrie:Toate astea s-au intamplat din cauza ca n-ai mulinat corect firul pe tambur si anume, ai mulinat prin pompaj, ca la pescuit cand scoti pestele din apa. In acel moment are cine-ti tine firul intins, adica pestele. Cand arunci liber, pe camp sau in apa, trebuie sa mulinezi, cat mai constant, tinand batul orientat tot timpul in sus sau sa tii tensionat firul cu cealalta mana, adica cea cu care nu mulinezi. :wink: :D Incearca din nou in aceste conditii si mai vb. dupa. :D
toate raspunsurile sunt ok..dar acesta are cea mai mare dreptate...va multumesc...intradevar mulinam la pompaj.
apoi firul de fraier ce is lam mulinat de pe rola(desi stiam k tre sa il las in apa)
tamburul este aproape plin...au mai ramas vreo milimetri de la fir la buza tamburului
va multumesc de raspunri :wink: :) :) :) :) :) :) :) :)

mihasca_doru

Mesaj de mihasca_doru »

ai plantat cu acel fir?poate fi si din aceasta cauza....
Pescarul contează mai mult pe lăcomia peştelui, decât pe propria-i inteligenţă

Trif Florin

Mesaj de Trif Florin »

nam plantat deloc :wink:

Dan Serban
Pescar de competitie

Mesaj de Dan Serban »

Aceeasi problema am avut-o si eu acum cativa ani cu un fir de 0.23 dar foarte batos . Am umplut cam mult tamburii si la lansarile in forta facea peruca .
Rezolvarile ti le-au dat colegii mai sus , atentie mare atunci cand il pui sau incearca un fir mai matasos .
Pescar de rând

danielcotoz

Mesaj de danielcotoz »

din cate stiu una din cauze poate fi si daca firul are "memorie" adica e foarte rigid sau otelos. insa asta se intampla de obicei la firele mai groase dar eu am patit-o si cu fir de 0.26 insa de o calitate inferioara.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”