Am mulinete Ryobi Proskyer Nose Power(argintii) si au inceput sa scoate un sunet ciudat.Initial am crezut ca acest sunet provine din angrenajul mulinetei, dar am observat ca acest sunet este provocat de acel ,, plastic''(capac) care nu lasa sa intre firul sub tambur.Am scos tamburul afara, roata zimtata si am scos acel capac, astfel mulineta merge foarte bine, nu se mai aude nici un zgomot.Daca ar fi dupa mine, as scoate la toate mulinetele acel capac, dar este riscul sa imi intre firul sub tambur si nu rezolv nimic.Ce imi recomandati?Unele mulinete au in loc de acel capac, niste perii pe lateral, care nu lasa firul sa intre sub tambur.Am posibilitatea sa inlocuiesc acel capac, cu perii?Se gasesc de cumparat separat?Sa folosesc mulinetele fara capac?La Shimano, sistemul este gandit mai bine.Acel capac este din plastic, dar in capat, este o piesa din ceva metal, care ruleaza pe ceva bucsa sau rulment, asezata pe ax.Ma gandeam sa modific si eu sistemul, sa introduc o bucsa in capatul capacului din plastic si daca fac rost, sa introduc un rulment pe ax, astfel incat acea bucsa sa culiseze pe rulment.Am vazut pe un forum
http://www.carpbg.com/forum/viewtopic.p ... sc&start=0 a facut aceasta modificare la Ryobi si pare interesant.Dar nu stiu daca se merita si nu stiu de unde fac rost de rulment.Am inteles ca mai este o solutie, cu ceva saibe(distantiere) care sa tina acel capac din plastic, lipit de tambur.Nu stiu ce solutie sa aleg, dar sunet este unul foarte deranjant si parca afecteaza putin si mersul mulinetei.Multumesc...