Problema mulineta

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
darius123
Puncte: 0

Problema mulineta

Mesaj de darius123 »

Am mulinete Ryobi Proskyer Nose Power(argintii) si au inceput sa scoate un sunet ciudat.Initial am crezut ca acest sunet provine din angrenajul mulinetei, dar am observat ca acest sunet este provocat de acel ,, plastic''(capac) care nu lasa sa intre firul sub tambur.Am scos tamburul afara, roata zimtata si am scos acel capac, astfel mulineta merge foarte bine, nu se mai aude nici un zgomot.Daca ar fi dupa mine, as scoate la toate mulinetele acel capac, dar este riscul sa imi intre firul sub tambur si nu rezolv nimic.Ce imi recomandati?Unele mulinete au in loc de acel capac, niste perii pe lateral, care nu lasa firul sa intre sub tambur.Am posibilitatea sa inlocuiesc acel capac, cu perii?Se gasesc de cumparat separat?Sa folosesc mulinetele fara capac?La Shimano, sistemul este gandit mai bine.Acel capac este din plastic, dar in capat, este o piesa din ceva metal, care ruleaza pe ceva bucsa sau rulment, asezata pe ax.Ma gandeam sa modific si eu sistemul, sa introduc o bucsa in capatul capacului din plastic si daca fac rost, sa introduc un rulment pe ax, astfel incat acea bucsa sa culiseze pe rulment.Am vazut pe un forum http://www.carpbg.com/forum/viewtopic.p ... sc&start=0 a facut aceasta modificare la Ryobi si pare interesant.Dar nu stiu daca se merita si nu stiu de unde fac rost de rulment.Am inteles ca mai este o solutie, cu ceva saibe(distantiere) care sa tina acel capac din plastic, lipit de tambur.Nu stiu ce solutie sa aleg, dar sunet este unul foarte deranjant si parca afecteaza putin si mersul mulinetei.Multumesc...

govo
pescar de competitie

Re: Problema mulineta

Mesaj de govo »

singurul raspuns: mergi la COCO - Carpdiscount :mrgreen:
C.S. Friends Carp Team

darius123

Mesaj de darius123 »

M-am gandit si la asta, i-am trimis si privat, astept raspuns.Totusi, vreau sa vad ce posibilitati am si daca se merita sa ma complic, avand in vedere ca sunt din Timisoara si nu vreau sa trimit mulinete degeaba, sa platesc vreo 60-70 lei numai pe curier dus intors.Poate solutia este una mai simpla si o pot rezolva eu. Astept pareri de la alte persoane ce au patit la fel cu alte mulinete si au gasit o rezolvare.Sincer, inclin sa scot de tot acel capac din plastic, cred ca daca sunt atent, nu imi intra firul sub tambur.Multumesc pentru sfat.

dumi_id

Mesaj de dumi_id »

"La Shimano, sistemul este gandit mai bine"
Ia-ti Shimano :)

darius123

Mesaj de darius123 »

Asta ma gandeam si eu :) , solutia cea mai simpla.Deocamdata imi plac aceste Ryobi, sunt foarte robuste, au forta, aseaza firul perfect, am schimbat acel arc cu o bucsa, astfel am si sistem QD, 3 tamburi din aluminiu, sunt multumit de ele.Sincer, nu cred ca gasesc mulinete mai bune in 200-300 ron(second) cat costa Ryobi.

dumi_id

Mesaj de dumi_id »

Cred ca iti poti gasi Biomaster la banii aia, dar este destul de greu sa gasesti mulinete aproape noi de 500-600ron la jumatate de pret.

daniel_san

Mesaj de daniel_san »

darius un prieten a cumparat ryobi nose una are merge perfect una are sunetul ala de la plastic!

darius123

Mesaj de darius123 »

Pai de asta spun, trebuie sa se gaseasca o solutie cu acel plastic.Nu este un defect ce influenteaza tehnic mulineta, ci doar auditiv.Repet, am dat jos acel plastic si mulineta merge perfect, nu scoate nici un zgomot.Pana nu fac prima partida de pescuit sa imi dau seama daca pot sa folosesc mulineta fara acel plastic, mai astept sfaturi de la voi.Totusi, cred ca acel plastic nu este pus chiar degeaba acolo si in timp, tot existe riscul sa ,, scape'' firul sub tambur.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”