ce sa intamplat?

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
costea

ce sa intamplat?

Mesaj de costea »

anul trecut am pescuit in general cu carlige gardner mugga nr8 legate pe riguri blow back de care dealtfel am fost multumit,in schimb anul asta am inceput sezonul cu carlige korda kaptor kurve shang nr 8.Acum trei sambete in urma o trasatura si un crapcean de vreo 8 kg sa lasat pozat,acum doua sambete am avut doua trasaturi violente si ambii pesti scapati,unul pierdut rapid pe traseu si celalalt nici nu l-am simtit.Sambata asta o trasatura violenta o zi intreaga si pestele sare din carlig imediat dupa intepare.O parere care mi-am facut-o:carlig mic pt bile de 15,plumb de 4 oz care nu sa eliberat(cu toate ca trasatura a fost puternica si pestii din balta sunt mari) va prezint montura ...ce ziceti? o parere?
Fişiere ataşate
popup.jpg
popup.jpg (192.65 KiB) Vizualizat de 2019 ori

Claudiu Garlea
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: ce sa intamplat?

Mesaj de Claudiu Garlea »

Se ..... acu' ?

Razvan Paunoiu

Mesaj de Razvan Paunoiu »

Ar mai putea fi si distanta mica care este intre ac si boiles...sau o intepare prea rapida din partea ta, eu acum pana nu-mi ridica swingerul de 2-3 ori sau pana cand nu pleaca cu fir nu mai intep. Daca montura e facuta corect aproape nici nu este nevoie sa mai intepi.

Insa sfatul meu este sa renunti la montura blow back cand ai un singur boiles pe carlig (eventual legi boilesul cu fir solubil sa nu se incurce in aruncare), fara este mai bine...
Eu folosesc montura blow back doar pentru pop-up sau o montura snowman..sau doua bile de fund si pentru carlige cu tija mai lunga gen Gamakatsu Pop-Up MB1. In rest pentru monturi cu un singur boiles de fund si carlige gen wide gape cu tija mai scurta am renuntat complet...eventual matisez putin mai mult pe tija carligului....De cand am renuntat am constatat ca acul se infige mai adanc, central si am rateuri mult mai putine. Unghiul pe care-l va face boilesul cu tija carligului este mai proeminent fara acel varnis al carui rol principal este sa nu-ti incurce montura in aruncare..in rest cred ca mai mult strica..Sau foloseste blow back dar cu inel astfel incat sa alunece usor spre tija carligului si sa creasca unghiul de intepare..
Nume utilizator schimbat din Friday

Stanescu Mircea

Mesaj de Stanescu Mircea »

Acceasi problema am avut si eu cu acele de la korda kaptor sunt foarte proaste parerea mea am scapat cativa pesti pana sa imi dau seama ca acele alea erau problema mergi pe gardner eu folosesc mugga si incizor si nu mau dezamagit deloc fir intins

silviu_ms

Mesaj de silviu_ms »

daca ti-a mers bine anul trecut cu gardner nu inteleg de ce ai schimbat carligele, daca tot faci o schimbare macar fa-o cu ceva mai bun :lol:
spor!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”