George Andreescu scrie:
Va salut si va cer sa fiti cuvincios, macar atunci cand sustineti aberatii !
se pare ca trebuie sa-ti explic ca unui copil de 6 ani sa-ntelegi.se presupune ca noi (macar unii dintre noi) practicam pescuitul sportiv.dumneata se pare ca asociezi gresit pescuitul sportiv cu pescuitul de competitie sau cu concursurile de pescuit.permisul de pescuit eliberat de anpa este prentru pescuit "recreativ-sportiv".dumneata ai luat "recreativul" de acolo si ti l-ai insusit,pescuind cu barcuta si recreeindu-te si ai lasat partea cu "sportiv" pentru pescarii de competitie.total gresit.nu contest ca si unii si altii sunt pescari,insa nu toti sunt si pescari sportivi.din dex:
Sport - Complex de exerciții fizice și de jocuri practicate în mod metodic, cu scopul de a dezvolta, de a întări și de a educa voința, curajul, inițiativa și disciplina.
in cazul dumitale iti educi indemanarea in a manevra barcuta,ceea ce poate fi asociat cu navomodelismul,nu cu pescuitul.deasemenea se pare ca notiunea de fair-play iti lipseste cu desavarsire daca mai ai nevoie de motive de ce plantatul este inacceptabil.
acuma,revenind la exemplul cu tirul,cred ca dumneata esti incapabil sa faci o analogie corecta pentru ca nu vrei sa renunti la barcuta si o asociezi cu o "unealta de pescuit".analogia trebuie facuta pentru sport ca ansamblu,nu pentru un anumit concurs si trebuie sa asociezi trepiedul si pusca cu luneta,unelte de tintas de elita,dar nu de sportiv,cu barcuta dumitale.n-are nici o legatura cu nici un concurs,doar faptul ca te duci si te antrenezi cu pusca de calibru 50 tragand la tinte la peste 2000 de metri te descalifica din start ca si "sportiv" la disciplina tir.m-ai inteles?
si pe final,va recomand sa cautati alte tipuri de forumuri daca vreti sa fiti domnit,la pescuit cred ca se potrivesc mai bine apelativurile din fotbal,gen "nea" si bre decat domnule,plus de asta n-am de ce sa fiu cuviincios cu un keyboard warrior pe care nu-l cunosc si ar putea avea 12 ani.