Sfat achizitie textil inaintas

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

popescu59
Pescar de competitie
Puncte: 0

Re: Sfat achizitie textil inaintas

Mesaj de popescu59 »

Daca vei arunca cu firul de 0,28 precis vei arunca peste 50 m , din ce am citit vrei sa arunci departe si nu cred ca vreodata cu fir de 0,28 ajungi la 100 m cu orice inaintasi vei folosi . Incearca fir de 0,20 sau 0,23 si atunci te poti gindi la aruncari peste 100 m. Pe linga muschi trebuie si cap in aruncari degeaba ai muschi si rupi lansetele , pune firul despre care iti spun si vei vedea ca arunci lejer peste 100 m si fara muschi doar putin antrenament si e ok , lasa muschii pentru altii.

darius123

Mesaj de darius123 »

Eu asa pescuiesc de 2-3 sezoane, mono 0.22-0.25+ textil Whyplash de 0.17.Am precizat, valoarea respectiva nu este reala, dar pentru mine nu conteaza cifrele, proba pe balta este cea care decide.Am folosit si plumbi de 115, in majoritatea cazurilor folosesc plumbi de 100 grame si pescuiesc undeva la 100 m, dar cu acest inaintas am facut si aruncari in forta, folosiind plumbi de 115 grame atingand distante de 120-130 m constant.Daca il folosesc de 3 sezoane si nu am avut probleme, nu vad de ce as folosi altul mai gros.Pentru mulineta de spod, folosesc Whyplash de 0.21.Cineva mai sus recomanda Whyplash de 0.24(un 0.35-0.40 real), ce sa faci cu firul ala pentru inaintas?Nu stiu de ce sariti asa, ati folosit careva Whyplash de 0.17 si ati avut probleme???

Costel Jambu

Mesaj de Costel Jambu »

edibss scrie:
Madalin007 scrie:
darius123 scrie:Este mult prea gros Berkley de 0.24.Eu folosesc mono de 0.25 si inaintas textil Berkley Whyplash de 0.17 si in 2 ani, am avut o singura ruptura a inaintasului.Folosesc plumbi de 100-115 grame si nu am avut nici o problema.Pentru mono de 0.28-0.30, poti sa folosesti textil de 0.21.Am avut si Tuffline si Sufix Ballistic si Power Pro, dar am ramas la Berkley Whyplash.Nu te sfatuiesc sa folosesti un inaintas de 0.33(Tuffline), o sa rezulte un nod destul de mare.Este o diferenta foarte mare intre un textil de 0.17(Berkley) si unul de 0.33(Tuffline), probabil ca aceste cifre, nu prea sunt corecte.Eu te sfatuiesc sa alegi Berkley, pentru ca ai o rezistenta foarte mare, la o grosime mica, ceea ce este un mare avantaj.Ai specificat ca vrei lansari la distanta, pentru asta ai nevoie de un nod cat mai finut si de fire cat mai subtiri.Puteai sa mergi pe mono de 0.25.Referitor la lungimea inaintasului, 7-8 m este lungimea optima.Eu folosesc chiar mai putin, undeva la 6-7 metrii la lansete de 3.90, dar ca sa fi sigur, foloseste in jur de 8 metrii.
La 0.17 inaintas cu plumb de 100-115 grame plesneste instant inaintasul in aruncare:wink: !
Ai pescuit asa?sau vb. din auzite? :? :?
eu folosesc 0.17 si nu plesneste :lol: :lol: si dau cu plumb de 120g
Buna ziua.
Am o problema si v-as ruga daca m-ati putea ajuta. Folosesc ca mono firul Krystonite de la Kryston de 0.25mm si ca inaintas textil firul Whiplash Crystal de 0.21mm de la Berkley. Imi puteti spune ce nod trebuie sa folosesc intre mono si textil pentru a nu mi se mai rupe firul mono. Am folosit nodul Albright si firul mono se rupea la soc(nu am facut nici un lanseu ci s-a rupt doar la mana) fiind strangulat de textil.
Anul trecut am folosit Tuffline de 0.31mm cu mono Daiwa Tournament Fluo de 0.28mm si nu am avut probleme cu nodul Albright.Anul acesta vreau sa folosesc un fir principal mai subtire si am cumparat si textilul de la Berkley.
Astept sfatul dvs. . Multumesc anticipat.
Numai bine.
"A ajunge prea departe" e inceputul decaderii ...

Costel Jambu

Mesaj de Costel Jambu »

?
"A ajunge prea departe" e inceputul decaderii ...

Remus Drobota

Mesaj de Remus Drobota »

Salut,
Este posibil ca firul textil fiind atat de subtire, sa taie mai usor firele. Eu personal cu un fir textil de 0.25 cu line de 0.25 nu am avut probleme.
Incearca si nodul Mahin http://www.carp-uk.net/knots/shockknots.htm sau daca folosesti intaintas mono, nodul Blood.
Drobota Remus-Mihai
EnjoyFishingClub

dand89

Mesaj de dand89 »

popescu59 scrie:Daca vei arunca cu firul de 0,28 precis vei arunca peste 50 m , din ce am citit vrei sa arunci departe si nu cred ca vreodata cu fir de 0,28 ajungi la 100 m cu orice inaintasi vei folosi . Incearca fir de 0,20 sau 0,23 si atunci te poti gindi la aruncari peste 100 m. Pe linga muschi trebuie si cap in aruncari degeaba ai muschi si rupi lansetele , pune firul despre care iti spun si vei vedea ca arunci lejer peste 100 m si fara muschi doar putin antrenament si e ok , lasa muschii pentru altii.
sincer te contrazic .... poti foarte bine arunca peste 100m cu fir mai gros de 0.28 hai colegu la noi la cluj si iti arat ca se poate... chiar cu ceva daiwa de 0.32 cu ce pescuiesc eu si cu plumb de 100gr... conteaza ft mult si tehnica... ca cu fir de 0.22 oricine poate da 120 m

Respecte

Ahotnic

Mesaj de Ahotnic »

http://www.youtube.com/watch?v=Xk_VUb-d ... re=related

pt toti care se plang ca le este taiat firul mono... acesta este cel mai bun nod... testat alaturi de altele de sute de ori... mereu a castigat Double uni knot! testat la greutati ridicate. cine are rabdare si le va testa isi va da seama ca am dreptate. am ramas la nodul asta deoarece ofera cea mai mica grosime la o rezistenta mare, ceea ce conteaza f mult cand da de inele. test it!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”