Merci ptr. aprecieri !Dan Mitranescu scrie: .....................
Poate sunt eu insensibil , poate nu ma pricep la arta , poate sunt prea familiarizat cu peisajele , dar nu prea ma impresioneaza imortalizarea naturii .
Totusi faptul ca mi-am pierdut cateva secunde bune in fata fiecarei poze facute de George ( ... si nu alea cu mine) inseamna ca ori mi-au revenit mie simturile ( greu de crezut
) ori George este foarte bun. Bravo George !

Asta-i o chestie de discutat, ptr. ca din punctul meu de vedere, nici un sistem de punctaj nu e perfect la stilul asta de concurs ! ...nici cel CIPS-FIPS !... ptr. ca el e corect doar atunci cand sunt toate echipele, in acelasi timp, pe acelasi sector ! In cazul e fata sunt 2 variabile in joc : valoarea echipelor distribuite (aleatoriu) in grupe de cate 9 si perioada in care se concureaza ! CIPS-ul nu lucreaza cu variabilele astea si de-aia acorda acelasi numar de puncte ptr. cei care termina cu 0 kg ! In cazul nostru, Eu daca reprezint o echipa slaba si cad cu alte 8 echipe bune (care prind peste), dupa ce termin cu 0 kg, evident iau 9 puncte...ori daca se gasesc 9 echipe mai slabe care termina toate cu 0, dupa regulamentul CIPS iau cate 5 puncte. De ce ptr. acelasi rezultat, in acelasi sector, ar trebui sa se atribuie puncte diferite ? Echipele mai slabe ar fi avantajate, doar prin prisma faptului ca au avut noroc la tragere si-au cazut impreuna in aceiasi grupa ! Este evident ca daca erau toate 27 de echipe, in acelasi sector, facand clasamentul dupa CIPS, cei cu 0 kg, ar fi primit acelasi numar de puncte ! Asta s-ar traduce in alcatuirea clasamentului, la final, pe fiecare sector in parte cu rezultatul fiecarei echipe din cele 27 !Dan Mitranescu scrie: Dupa doua manse a aparut ideea ca cei care nu puncteaza pe un sector sa primeasca numarul maxim de puncte din acel sector. Am spus atunci ca nu este corect si am sa sustin acest lucru pe viitor. Am cedat discutiilor la acel moment deoarece consideram ca nu ma afecta personal aceasta regula la timpul respectiv. ( Nu ma refer la discutiile cu George ci la cele cu participantii care sub subiectivitatea momentului sustineau ideea ).
In acest moment am observat totusi ca O ECHIPA A PIERDUT PODIUMUL PE ACEASTA GRESALA !
( Vreau sa discutam pe un topic separat acest lucru pentru ca in viitor sa nu mai avem astfel de neplaceri )
.....
Dane, sa nu intelegi ca a vrut cineva ca prin sistemul de punctare folosit, sa favorizeze sau defavorizeze anumite echipe ! Acelasi sistem de punctare l-am folosit si anul trecut cand se concura si la cantitate si la calitate, iar cine nu prindea numarul minim de pesti necesari ptr. calitate, incasa numarul minim de puncte ! Repet insa, sistemul de punctare e de discutat, ptr. ca pana nu se ajunge la o formula unanim acceptata, tot timpul vor exista mutumiti si nemultumiti in acelasi timp !