Discutii sistem de punctare !

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Re: Discutii sistem de punctare !

Mesaj de Dan Mitranescu »

gor965 scrie: Noapte buna ! Mai discutam si maine ! :D
Noapte buna ! :)

viorel dulamita
pescar de competitie

Mesaj de viorel dulamita »

gor965 scrie:... regulamentul CIPS e f. bun la capitolul asta cu departajarea, doar ca se aplica la sistemul de competitie pe loturi...
...cind o echipa pescuieste in 72 ore pe trei sectoare diferite, se poate echivala cu un lot ce pescuiete pe trei sectoare...deci, se poate aplica f bine reg CIPS...
Noapte buna si o saptamina plina de realizari !

popescu59
Pescar de competitie

Mesaj de popescu59 »

Rog frumos un coleg care imi poate explica sistemul de punctare ca sincer va spun nu prea am inteles mai nimic , rog sa luati in calcul ca mai sunt si astfel de pescari ca mine care vor sa invete.
Rog ca sa nu plictisim colegi sa imi raspundeti pe PM .
Multumesc anticipat .

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

viorel dulamita scrie:
gor965 scrie:... regulamentul CIPS e f. bun la capitolul asta cu departajarea, doar ca se aplica la sistemul de competitie pe loturi...
...cind o echipa pescuieste in 72 ore pe trei sectoare diferite, se poate echivala cu un lot ce pescuiete pe trei sectoare...deci, se poate aplica f bine reg CIPS...
Da nea Vio, dar daca pe sector nu incap in acelasi timp toate echipele implicate in concus, apar diferente la departajare ptr. cei care nu au punctat in manse diferite . Am dat exemplul cu echipele bune si echipele slabe in primul post din acest topic...cand ptr. acelasi rezultat final (respectiv 0 kg) o echipa care a concurat cu altele 8 care au prins peste, incaseaza 9 puncte, fata de celelalte 9 din alta masa care termina toate cu 0 kg si incaseaza 5 pct. Regulamentul CIPS in cazul asta s-ar fi aplicat corect la finalul concursului, cand s-ar fi facut clasament general pe sector, iar cei care au terminat cu 0 kg., ar fi incasat un numar egal de puncte ! Singura variabila in cazul nostru ar fi fost perioada diferita de timp in care s-ar fi desfasurat mansele si care ar fi putut influenta rezultatele (o zi de pescuit, nu seamana cu alta) !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

popescu59 scrie:Rog frumos un coleg care imi poate explica sistemul de punctare ca sincer va spun nu prea am inteles mai nimic , rog sa luati in calcul ca mai sunt si astfel de pescari ca mine care vor sa invete.
Rog ca sa nu plictisim colegi sa imi raspundeti pe PM .
Multumesc anticipat .
Pe scurt ... regulamentul CIPS prevede ca un concurs de crap dureaza o singura mansa; durata mansei este de 72 de ore; se concureaza pe loturi de catre 3 echipe; balta este impartita in 3 sectoare valorice, fiecare lot avand distribuita cate o echipa pe fiecare sector. La finalul celor 72 de ore se face un clasament pe sector, echipele care nu puncteaza urmand a obtine media punctelor nedistribuite. Clasamentul general va cumula punctele obtinute de un lot pe cele 3 sectoare si va castiga concursul, lotul care obtine punctajul cel mai mic (cele mai bune clasari pe sectoare).
Toata dilema noastra pleaca de la faptul ca avem un concurs cu 3 manse, pe 3 sectoare, cu echipele distribuite aleatoriu in grupe de cate N din K si concurand pe sectoare prin rotatie, clasamentul intocmindu-se pe fiecare mansa in parte, pe fiecare sector (pe fiecare grupa de pescari).
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

Dan Mitranescu
Veteran

gor965 scrie:
viorel dulamita scrie:
Da nea Vio, dar daca pe sector nu incap in acelasi timp toate echipele implicate in concus, apar diferente la departajare ptr. cei care nu au punctat in manse diferite . Am dat exemplul cu echipele bune si echipele slabe in primul post din acest topic...cand ptr. acelasi rezultat final (respectiv 0 kg) o echipa care a concurat cu altele 8 care au prins peste, incaseaza 9 puncte, fata de celelalte 9 din alta masa care termina toate cu 0 kg si incaseaza 5 pct. Regulamentul CIPS in cazul asta s-ar fi aplicat corect la finalul concursului, cand s-ar fi facut clasament general pe sector, iar cei care au terminat cu 0 kg., ar fi incasat un numar egal de puncte ! Singura variabila in cazul nostru ar fi fost perioada diferita de timp in care s-ar fi desfasurat mansele si care ar fi putut influenta rezultatele (o zi de pescuit, nu seamana cu alta) !
George , daca unul din 9 nu a prins peste este clar cel mai slab din grupa . Cand toata lumea prinde si numai unul nu prinde inseamna ca are o problema ...
Cand nu prind 4 echipe pe un sector inseamna ca problema nu este neaparat la pescari si poate sa fie la perioada de pescuit. Asa ca teoretic trebuie sa le iei putin din vina ca nu au prins si sa le dai un mic avantaj fata de cel care a fost singurul care nu a prins.

Perioada , balta , conditiile meteo , sectorul nu conteaza.
Tot ce conteaza este ca X echipe intra pe un sector si se bat pe Y puncte pe care trebuie sa si le imparta dupa o regula ( formula ) legata de cantitatea de peste prinsa.
La sfarsit suma punctelor primite trebuie sa fie egala cu suma punctelor puse in joc. Nu are cum altfel !
Te lupti pe ceva ... Acel ceva nu are cum sa dispara sau sa se inmulteasca pe parcursul mansei.

Dan Mitranescu
Veteran

Uite ce spune nea Maty pe celalalt topic :

Felicit si eu pe toti cei ce au paticipat intrun fel sau altul la acest frumos concurs.
Cu si guranta sau facut mari progrese atat in ceia ce priveste pescuitul propriuzis cat si din punct de vadere organizatoric,dar ptr. viitor este loc de mai bine.
Vrea sa spun ca sistemul aplicat ,acela de a pescui pe cele trei sectoare sa dovadit a fi bun,cu inconvenientul ca in fiecare sector sa desfasurat de fapt un concurs aparte,concurentii apartinatori unui sector fiind mereu aceiasi pana la final,deci luptanduse NUMAI intre ei(cei noua in cazul asta).
Astfel am avut de fapt nu un concurs cu 27 de echipe ci trei concursuri distincte de cate 9 echipe.
Poate ca ar trebui sa imbunatatim cumva aceasta varianta cu plasarea pe sectoare,eventual apilcando ca la stationar.(a se vedea regulamente intene de stationar)

Deasemenea sustin acordarea punctajelor conform CIPS FIPS.(au trecut de mult prin situatiile cu care noi abia acum ne confruntam)si ce fac ei e mult mai relevant si mai obiectiv.
Ma refer la faptul ca nu se da ultimul loc din sector tuturor celor ce nu au prins peste,ci se aduna numarul de pescari care au prins cu nr. de pescari participanti pe sector si suma se imparte la 2,acela fiind punctajul care se atribuie apoi celor ce nu au prins.(aici nu incercati sa aduceti argumente ptr. ca repet, cei mari au trecut de mult prin fleacurile astea si chiar stiu cum sa procedeze)
Sa ne vedem sanatosi !
PS. Multumim mult Victoras !

Si parerea mea este ca marea problema este aceasta , nu cea a punctajului .
Eu am concurat cu 8 echipe pe tot concursul si am fost invins de alte doua cu care nu m-am confruntat deloc ! Aici trebuie gasit ceva !

Situatii similare se gasesc si in alte sporturi gen concursuri in piramida ( K1 ) in care invingatorul nu se bate direct cu toti luptatorii , dar iese peste ei ca valoare.
Valabil si in "Cupa" .... Totusi la noi cred ca se poate remedia.

andrei vladeanu
Veteran

Mesaj de andrei vladeanu »

daca-mi permiteti.

in sistemul cips se face urmatoarea socoteala, in cazul in care pe un sector exista echipe care nu au punctat.
se aduna numarul punctelor ramase si se imparte la numarul echipelor cu zero.

exemplu

sector de 10 echipe
4 prind - primesc 1, 2, 3, respectiv 4 puncte (evident, in ordinea greutatii)
6 nu prind - primesc fiecare 5+6+7+8+9+10= 45 impartit la 6 = 7,5 puncte.
The One Team

popescu59
Pescar de competitie

Mesaj de popescu59 »

Revin cu marea rugaminte domnilor faceti in vre=un fel si luminatima si pe mine sau poate mai sunt inca altii care nu integ cum se deruleaza aceasta punctare .
Un link ceva nu vreau sa derajez sau pe PM va rog mult sa priceapa si clasa de jos din care fac si eu parte a pescarilor .
Cum am putea sa ne inscriem la un concurs in care nu intelegem cum se face punctarea???
Ginditi-va ca sunt destui pescari ca mine nu cred ca sunt unicat si cred ca ati lumina multe persoane injectati cu microbul .
Daca v-am deranjat imi cer scuze .

Dan Mitranescu
Veteran

andrei vladeanu scrie:daca-mi permiteti.

in sistemul cips se face urmatoarea socoteala, in cazul in care pe un sector exista echipe care nu au punctat.
se aduna numarul punctelor ramase si se imparte la numarul echipelor cu zero.

exemplu

sector de 10 echipe
4 prind - primesc 1, 2, 3, respectiv 4 puncte (evident, in ordinea greutatii)
6 nu prind - primesc fiecare 5+6+7+8+9+10= 45 impartit la 6 = 7,5 puncte.
Si daca echipele plasate pe locurile 3, 4 , 5 si 6 au fix aceeasi cantitate de peste prinsa cate puncte primesc ? ( eu stiu , dar am nevoie si de parerea ta ... :) )

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”