Discutii sistem de punctare !

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Re: Discutii sistem de punctare !

Mesaj de Dan Mitranescu »

gor965 scrie:
Dan Mitranescu scrie:
Ce zici George ?
Grile ( un plus benefic pentru echilibrarea locurilor ) si clasament general in fiecare zi. ( CIPS FIPS )
Totodata te si "amesteci" pentru ca unii pleaca de pe A in B si altii In C ...
Am scris mai sus ca e ok cu grilele valorice...nu inteleg totusi la ce te referi cand zici de clasament general in fiecare zi ?
Faci separat, in fiecare zi, clasament general (cu toate echipele, indiferent de sector) in functie de cantitatea totala prinsa de fiecare ?
Poti sa faci clasamentul in fiecare zi pe toate echipele ( puncte de la 1 la 27 ) sau poti sa faci clasamentul pe fiecare grupa valorica in parte ( puncte de la 1 la 9 ) profitant de avantajul ca se amesteca echipele si se anuleaza posibilitatea ca o echipa sa traga doua-trei locuri foarte bune sau foarte proaste ( pe grile nu este posibil) .

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

Dan Mitranescu scrie:
Poti sa faci clasamentul in fiecare zi pe toate echipele ( puncte de la 1 la 27 ) sau poti sa faci clasamentul pe fiecare grupa valorica in parte ( puncte de la 1 la 9 ) profitant de avantajul ca se amesteca echipele si se anuleaza posibilitatea ca o echipa sa traga doua-trei locuri foarte bune sau foarte proaste ( pe grile nu este posibil) .
Deci sa concluzionam... acelasi sistem de desfasurare ca si Cupa Primaverii, legat de numarul de standuri , nr. de sectoare , nr. de manse ... nu se mai trag la sorti standurile separat, ci se extrage o data o grila valorica cu un loc in A, unul in B, unul in C, pe care se va pescui la interval de 24 de ore ... clasament CIPS pe fiecare mansa, pe fiecare sector (cu toate echipele pe balta, nu e OK, ca te afecteaza la puncte echipe din alt sector) ... cine nu puncteaza intr-un sector ia media punctelor neatribuite ... la final, se aduna punctele obtinute si castiga balta echipa cu nr. cel mai mic ! Avantaj - echilibrarea standurilor si rotirea echipelor in lupta directa, dezavantaj - cum raspunde balta in cele 3 zile, pe fiecare sector (adica, locul considerat bun in grila ta sa mearga prost intr-o anumita zi)
Am inteles corect ?
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

gor965 scrie:
Dan Mitranescu scrie:
Deci sa concluzionam... acelasi sistem de desfasurare ca si Cupa Primaverii, legat de numarul de standuri , nr. de sectoare , nr. de manse ... nu se mai trag la sorti standurile separat, ci se extrage o data o grila valorica cu un loc in A, unul in B, unul in C, pe care se va pescui la interval de 24 de ore ... clasament CIPS pe fiecare mansa, pe fiecare sector (cu toate echipele pe balta, nu e OK, ca te afecteaza la puncte echipe din alt sector) ... cine nu puncteaza intr-un sector ia media punctelor neatribuite ... la final, se aduna punctele obtinute si castiga balta echipa cu nr. cel mai mic ! Avantaj - echilibrarea standurilor si rotirea echipelor in lupta directa, dezavantaj - cum raspunde balta in cele 3 zile, pe fiecare sector (adica, locul considerat bun in grila ta sa mearga prost intr-o anumita zi)
Am inteles corect ?
Ai inteles perfect.
Dezavantajul nu este cel spus de tine deoarece balta indiferent cum merge sectoarele se comporta la fel , iar clasamentul pe puncte corecteaza si mai mult sistemul.

Problema este ca stim pe ce locuri mergem , sau cine vine in locul nostru si pot sa se faca "nenorociri" ...
Motiv pentru care am spus ca trebuiesc grile "ascunse" , adica sa nu le stie nimeni pana cand se face schimbarea.
Acest aspect mai avem sa il lamurim si dupa parerea mea totul este perfect.

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

Dan Mitranescu scrie:
Ai inteles perfect.
Dezavantajul nu este cel spus de tine deoarece balta indiferent cum merge sectoarele se comporta la fel , iar clasamentul pe puncte corecteaza si mai mult sistemul.
Mie mi-a lasat un pic impresia asta, ca la oice schimbare de vreme erarhia locurilor pe sector se cam schimba. Oricum, voi care pescuiti acolo stiti mai bine cum sta treaba ! :)
Dan Mitranescu scrie: Problema este ca stim pe ce locuri mergem , sau cine vine in locul nostru si pot sa se faca "nenorociri" ...
Motiv pentru care am spus ca trebuiesc grile "ascunse" , adica sa nu le stie nimeni pana cand se face schimbarea.
Acest aspect mai avem sa il lamurim si dupa parerea mea totul este perfect.
Pff...acum o sa cumpere Vladut si-un seif...si-un paznic de la BGS ! :lol:
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

carp_master
Partener Crapmania.ro

Mesaj de carp_master »

Dan Mitranescu scrie:
oanavictor scrie:
viorel dulamita scrie:Reg CIPS-FIPS
Echipele ce nu au prins nici un peste vor primi un numar de puncte egal cu media locurilor neatribuite in sectorul respectiv.
In cazul unui concurs cu 9 locuri pe sector, din care au punctat numai 4(vor ocupa locul 1-4 cu 1p-4p), celalalte 5 echipe vor avea (5+9):2=7p
Si atunci in clasamentele cips de ce sunt echipe cu 7,5 p.......9,5 p......11,5 p....... si niciodata cu 7,33 p......9,33 p,............11,33 p .....!!!!!!!!!
Media unui numar impar de numere intregi consecutive este intotdeauna un numar intreg ( fara zecimale ) , iar media unui numar par de numere intregi consecutive este intotdeauna un numar intreg + 0,5. Alte variante nu exista.

Adica :
7+8+9+10+11 = 45 / 5 = 9,00
sau
7+8+9+10+11+12 = 57 / 6 = 9,50
alt exemplu , arfii un sector sa mearga pe burta si nici unu sa nu prinde , atunci ar primi cate 5 puncte , alta echipe care prinde pe alt sector 100 kile si iese la locul 6 sau 8 sau 9 , nu prea e drept nici asa...

Se poate face orice combinatie in acest sens cu orice numere . Zecimalele sunt aceleasi.
http://www.flufy.ro
Paturica cu maneci

Dan Badarcea

Mesaj de Dan Badarcea »

Dan Badarcea
Subiectul mesajului: Re: Desfasurare Cupa Primaverii-editia a 6-a MV2
MesajScris: Dum Apr 01, 2012 12:50 pm
Neconectat

Felicitari castigatorilor,tuturor participantilor,organizatorului,
arbitrilor si nu in ultimul rand lui Victoras pentruce a realizat la MV2.
S-a dovedit inca o data,daca mai era nevoie, ca MV2 e foarte
greu de sectorizat :idea: ,poate doar in conditii de participare pe loturi.
Parerea mea :wink:

:idea: :idea:

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”