Boilies pop-up

Topicuri vechi, unele pot fi o lectura placuta...

Moderator: gor965

Scrie răspuns
Daniel Verdete
Puncte: 0

Boilies pop-up

Mesaj de Daniel Verdete »

Salut tuturor,

Adresez urmatoarea intrebare referitoare la boiliesurile pop-up, celor care au facut asa ceva "home-made".

Am citit si am inteles ca boiliesurile se fac normal, ca si cele de fund, numai ca in loc de fierbere se "coc" in cuptorul de microunde un anumit timp.
Cat timp se tin in cuptor boiliesurile de 18 mm? Daca nu am cuptor cu microunde pot sa folosesc cuptorul de la aragaz, incalzit in prealabil? Se schimba cu ceva timpul de "coacere" daca folosesc cuptorul de la aragaz?

Astept cu mare interes raspunsurile voastre (sper) oportune.

Va multumesc anticipat.

Cu respect,
Daniel Verdete

carpkiller

Mesaj de carpkiller »

Este mare dif. intre cuptorul cu microunde si cuptorul normal.
Hai sa-ti dau un ex:
Dc vrei sa topesti cascaval :D :D :D :D la cuptorul normal dureaza aprox. 20 min fara sa-l arzi, iar la cuptorul cu microunde dureaza 1-2 min. :D
La cuptorul cu microunde trebuie sa determini tu timpul optim pt boiliesuri, in functie de puterea cuptorului si de cantitatea de boiliesuri a.i. sa fie flotante, dar sa nu se arda!
Depinde de cuptor, eu le las 1.5 min la 1000W, un pumn de bile.
Dc pui boiliesurile nefierte la cuptor nu faci altceva decat sa la usuci, nu vor iesi flotante .

Daniel Costache

Mesaj de Daniel Costache »

http://www.carponline.de/de/part2.htm
Daca stii germana te-ai scos :lol: :lol: :lol:
Dupa ce traduci, eu n-am avut rabdrare, posteaza chestiile de nuanta :wink:
Fire intinse!

Sharky

Mesaj de Sharky »

nu exista un timp de coacere standardizat.el variaza functie de marimea boilesului, de nr lor/coacere, de mixul folosit etc. cuptorul il folosesti la putere maxima si faci diferite incercari cu 1-2 bile pana ajungi la flotabilitatea dorita.Daca le coci prea putin nu vor pluti, daca le coci prea mult se vor arde si se vor carapa.Nu le testa flotabilitatea imediat ce le-ai scos din cuptor, lasa-le sa se raceasca(vei observa ca se si intaresc).Varianta cu cuptorul de la aragaz nu functioneaza din pacate.
Mai exista varianta obtinerii pop-up-urilor folosind bilute de pluta, mult mai eficienta prin prisma calitatiilor boilesului finit, calitate identica cu a boilesului de fund.
Dan Petre aka Sharky

Vizitator

Mesaj de Vizitator »

Pana la urma cine face diferenta? Mix-ul sau metoda de preparare?

Ce diferente sunt intre mix-ul pentru pop-up si cel pentru boilies obisnuit?

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “ARHIVA”