Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Da, şi probabil încăî mulţi alţii.DumiD scrie:sunt in aceeasi situatie ca tine,fac partide de 12,maxim 24 de ore si alea foarte rar.din zecile de partide ratate am invat cea mai importanta lectie : du-te la o balta care are peste.du-te la o balta care are nu mult,foarte mult peste,altfel orice nada ai folosi risti sa ai o partida stricata.daca vrei totusi sa te duci pe o balta noua cel mai usor de depistat tepele e dupa regulament : daca nu are taxa de c&r sau daca nu precizeaza greutatea maxima a exemplarelor care pot fi retinute sunt 99% sanse sa te duci la o partida de bronzat,nu de peste.daca balta are peste o sa-l prinzi si la porumb,si la solubile si la viermusi.de preferat boiliesurile pentru a ridica media capturilor,nu ne permitem sa prindem ciortani de 2 kile cand avem doar 12 ore la dispozitie sa prindem dulapii.Fir intins !
nadeste cu pelete si solubile daca ti-e frica ca arunci banii pe geam si profita urmatorul pescar care vine dupa tine de nada taMartin scrie:Da, şi probabil încăî mulţi alţii.DumiD scrie:sunt in aceeasi situatie ca tine,fac partide de 12,maxim 24 de ore si alea foarte rar.din zecile de partide ratate am invat cea mai importanta lectie : du-te la o balta care are peste.du-te la o balta care are nu mult,foarte mult peste,altfel orice nada ai folosi risti sa ai o partida stricata.daca vrei totusi sa te duci pe o balta noua cel mai usor de depistat tepele e dupa regulament : daca nu are taxa de c&r sau daca nu precizeaza greutatea maxima a exemplarelor care pot fi retinute sunt 99% sanse sa te duci la o partida de bronzat,nu de peste.daca balta are peste o sa-l prinzi si la porumb,si la solubile si la viermusi.de preferat boiliesurile pentru a ridica media capturilor,nu ne permitem sa prindem ciortani de 2 kile cand avem doar 12 ore la dispozitie sa prindem dulapii.Fir intins !
Te duci la baltă, arunci două kile de boilesuri în apă. şi pe când să-şi facă treaba trebuie să pleci acasă.
Şi cu asta ce-ai făcut ? Ai nădit pentru cel ce vine-n urmata, nu-i aşa ?
Da, cred că-i eficientă (pare promiţătoare) soluţia propusă de tine. Am s-o încerc chiar mâine pe MV2.gabi scrie:pentru o partida atat de scurta accentul se pune pe localizarea zonelor pe care le prefera crapii. Zone cu apa potrivita in functie de anotimp, zone cu stuf, sau plauri etc. Pentru marirea sanselor de a avea si trasaturi o abordare pe care eu as pune-o in aplicare ar fi pescuitul cu saculet solubil care sa contina particule de nada sfaramate pe 2 lansete si pescuitul cu momitor pe celelalte 2. Plasarea monturilor la diferite distante este o foarte buna metoda de cautare a pestilor. Pescuitul cu firul fixat in clipul de pe tamburul mulinetei va face ca monturile sa cada de fiecare data in aceeasi zona cat mai restransa posibil. Acest pescuit la punct fix nu mai necesita alt fel de nadire pentru ca este suficienta nada care pica de pe momitor sau din saculet tot timpul in acelasi loc. Pentru carlig atat boabele de plastic cat si boiliesurile mici solubile isi pot face treaba foarte bine. Personal nu cred ca poate fi conceputa o nada speciala pentru partide scurte. Dar ca un reper in alegerea unei nade pentru o partida de 12 ore,...aceasta poate fi ceva mai aromata (boiliesuri dipuite, groundbait mai aromat, seminte mici fierte si aromate,), pentru sporirea atractiei in zona monturii.
Fir Intins.
maine ma duc si eu la peste,la Floarea Popestiului,o balta cu densitate mai mica ca MV2.o sa pescuiesc doar cu solubile si bile tari dipuite bine,impreuna cu saculeti cu 2-3 solubile si juma' de mana de pelete mici,de 3mm.ne vedem maine seara pe forum,sa comparam rezultatele,cantitativ si calitativ.Fir intins !Martin scrie:Da, cred că-i eficientă (pare promiţătoare) soluţia propusă de tine. Am s-o încerc chiar mâine pe MV2.gabi scrie:pentru o partida atat de scurta accentul se pune pe localizarea zonelor pe care le prefera crapii. Zone cu apa potrivita in functie de anotimp, zone cu stuf, sau plauri etc. Pentru marirea sanselor de a avea si trasaturi o abordare pe care eu as pune-o in aplicare ar fi pescuitul cu saculet solubil care sa contina particule de nada sfaramate pe 2 lansete si pescuitul cu momitor pe celelalte 2. Plasarea monturilor la diferite distante este o foarte buna metoda de cautare a pestilor. Pescuitul cu firul fixat in clipul de pe tamburul mulinetei va face ca monturile sa cada de fiecare data in aceeasi zona cat mai restransa posibil. Acest pescuit la punct fix nu mai necesita alt fel de nadire pentru ca este suficienta nada care pica de pe momitor sau din saculet tot timpul in acelasi loc. Pentru carlig atat boabele de plastic cat si boiliesurile mici solubile isi pot face treaba foarte bine. Personal nu cred ca poate fi conceputa o nada speciala pentru partide scurte. Dar ca un reper in alegerea unei nade pentru o partida de 12 ore,...aceasta poate fi ceva mai aromata (boiliesuri dipuite, groundbait mai aromat, seminte mici fierte si aromate,), pentru sporirea atractiei in zona monturii.
Fir Intins.