ovideli scrie: altfel te vede lumea cand arunci cu banii pe fereastra
Mare adevar ce ai spus, la noi asa este. problema insa consider ca este in a face diferenta intre ce este util si necesar intr-o bila si ce nu...si aici e grea treaba. Exemplu: pe betaina scrie ca doza recomandata este de 20-30 gr la kg de mix! Mari prostii...20 gr de "praf" se pierde in 1 kg de mix. Nimeni sa nu spuna ca acesta o sa faca diferenta. Si mai sunt smecherii de astea. De altfel si faina de peste trebuie sa contina din start betaina...fara sa-i adaugi. Daca e natural, intr-adevar.
mai penibil mi se par recomandarile sa pui 2-3 picaturi din nu stiu ce ulei esential la kilu de mix,ulei esential vandut doar pentru pescari.spre exemplu,poti achizitiona ulei esential de asafoetida,cu 70 de lei sticla de 10 grame din care pui o picatura la kilu de mix.se pare ca acest ulei de asafoetida e un asa atractant pentru crap ca 1 picatura e suficienta sa schimbe ph-ul apei pe o raza de 10 kilometri,sa-l simta crapul.apar din ce in ce mai multe astfel de produse,si din ce in ce mai multi doritori.e suficient sa scri pe un produs ca e mare atractant de crap,sa-i pui un pret mare,pentru ca e de mare atractie,si se vor ingramadii bibanii la el
ar fi interesant de facut o analiza chimica cat mai amanuntita a unui lichid amino( minamino,marineamino,etc) si vazut exact cat continut de proteine are,etc....presimt ca e doar apa chioara cu colorant si melasa... ....oricum eu nu mai pun demult lichide nutritive decat in cantitati infime la care cred ca am sa renunt in curand, doar mix si oua
nu stiu daca eliminarea totala a lor e buna,mai degraba trebuiesc eliminate componentele inutile.pana la urma e chimie pura,1 picatura din nu stiu ce ulei esential la kilu de mix inseamna 0.005 picaturi din acel ulei pentru fiecar boilies (am fost chiar generos,considerand ca din 1 kil de mix faci 1 kil de boiliesuri fiecare de 5 grame...in realitate faci mult mai multe boiliesuri cu greutate mai mica).e..daca tot se vorbeste ca nu s-a nascut inca nada absolut prinzatoare cum pot eu sa cred ca s-a nascut ingredientul magic,care iti face dintr-un boilies neprinzator unul prinzator cu doar 0.005 picaturi.prostii absolute,vandute pentru pescari nu pentru pesti,sa aiba ce face iarna in bucatarie,cu 100 de sticlute cu 100 de arome,sa le dea sentimentul ca sunt vechi alchimisti pe cale sa descopere cum sa transforme malaiul in crapi.
DumiD scrie:mai penibil mi se par recomandarile sa pui 2-3 picaturi din nu stiu ce ulei esential la kilu de mix,ulei esential vandut doar pentru pescari.spre exemplu,poti achizitiona ulei esential de asafoetida,cu 70 de lei sticla de 10 grame din care pui o picatura la kilu de mix.se pare ca acest ulei de asafoetida e un asa atractant pentru crap ca 1 picatura e suficienta sa schimbe ph-ul apei pe o raza de 10 kilometri,sa-l simta crapul.apar din ce in ce mai multe astfel de produse,si din ce in ce mai multi doritori.e suficient sa scri pe un produs ca e mare atractant de crap,sa-i pui un pret mare,pentru ca e de mare atractie,si se vor ingramadii bibanii la el
Exagerezi. Cantitatea nu inseamna totul. Ca un exercitiu de imaginatie incearca sa-ti inchipui un ulei esential de Habanero ce masoara pe Scala Scoville 350.000. Un calcul simplu arata ca 1 ml din uleiul asta s-ar simti in 350 kg de mix. Daca la asta mai adaugi si faptul ca simturile pestelui sunt mult superioare celor umane (ca fapt divers, un rechin poate detecta o picatura de sange in apa de la 4 km) rezulta ca nu e nevoie de prea mult pentru a starni curiozitatea pestilor.
DumiD scrie: simturile pestelui sunt mult superioare celor umane
Noi nu punem la indoila calitatile pestilor de a depista toate "chimicalele" din mixuri, lichide, arome etc ci doar "calitatile" producatorilor de a ne prosti pe fata ca toate produsele lor sunt 100% naturale si super atragatoare si benefice pt crap, unele mai mult pt pescari:lol:
"Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea sa de a se căţăra în copac, el va trăi toată viaţa cu impresia că e un prost." - Albert Einstein
Incercati Grapes&Caviar (cu icre deshidrate intregi de morun!!!) si veti vedea calitate "BIO" ! Nici un ingredient made in UK ...toate made in Romania and mother Rusia
Cat despre eficacitate...a fost dovedita pe celebrul stand Corcodus si acum pe Pilhan
DumiD scrie:mai penibil mi se par recomandarile sa pui 2-3 picaturi din nu stiu ce ulei esential la kilu de mix,ulei esential vandut doar pentru pescari.spre exemplu,poti achizitiona ulei esential de asafoetida,cu 70 de lei sticla de 10 grame din care pui o picatura la kilu de mix.se pare ca acest ulei de asafoetida e un asa atractant pentru crap ca 1 picatura e suficienta sa schimbe ph-ul apei pe o raza de 10 kilometri,sa-l simta crapul.apar din ce in ce mai multe astfel de produse,si din ce in ce mai multi doritori.e suficient sa scri pe un produs ca e mare atractant de crap,sa-i pui un pret mare,pentru ca e de mare atractie,si se vor ingramadii bibanii la el
Exagerezi. Cantitatea nu inseamna totul. Ca un exercitiu de imaginatie incearca sa-ti inchipui un ulei esential de Habanero ce masoara pe Scala Scoville 350.000. Un calcul simplu arata ca 1 ml din uleiul asta s-ar simti in 350 kg de mix. Daca la asta mai adaugi si faptul ca simturile pestelui sunt mult superioare celor umane (ca fapt divers, un rechin poate detecta o picatura de sange in apa de la 4 km) rezulta ca nu e nevoie de prea mult pentru a starni curiozitatea pestilor.
pai mergi mai departe cu exercitiul si imagineaza-ti ce se intampla cu mililitrul tau de ulei cand il amesteci cu restul ingredientelor si-l pui la fiert.cum spuneam,e chimie plus un pic de matematica.n-am nici o indoiala ca daca faci un bulgare din tot amestecul si-l arunci in apa probabil acel mililitru va conta.altfel,rulat in mici boiliesuri si facuta o analiza chimica pe fiecare pun pariu ca in peste 90% n-o sa dai de urma de ulei de habanero din simplu motiv ca e mult prea putin ca sa se poata amesteca (chimic sau mecanic) cu restul de 350 de grame de mix si sa fie impartit in proportii egale in toate boiliesurile.
pai mergi mai departe cu exercitiul si imagineaza-ti ce se intampla cu mililitrul tau de ulei cand il amesteci cu restul ingredientelor si-l pui la fiert.cum spuneam,e chimie plus un pic de matematica.n-am nici o indoiala ca daca faci un bulgare din tot amestecul si-l arunci in apa probabil acel mililitru va conta.altfel,rulat in mici boiliesuri si facuta o analiza chimica pe fiecare pun pariu ca in peste 90% n-o sa dai de urma de ulei de habanero din simplu motiv ca e mult prea putin ca sa se poata amesteca (chimic sau mecanic) cu restul de 350 de grame de mix si sa fie impartit in proportii egale in toate boiliesurile.
Nu e vorba de ml/350 gr.mix ci 1 ml/350 KG, deci incearca sa-ti imaginezi 1 ml/kg mix!
Jack the Ripper scrie:
Nu e vorba de ml/350 gr.mix ci 1 ml/350 KG, deci incearca sa-ti imaginezi 1 ml/kg mix!
nu-s chimist,de-aia imi vine foarte greu sa-mi imaginez cum ai putea sa amesteci uniform 1 mililitru la 350 de kilograme.si chiar daca il amesteci,care-i rezultatul,350 de kilograme iuti,cu 1000 pe scara Scoville sau 350 de kilograme cu 0.002% componente iuti cu 350 de mii pe scara Scoville?