Cum se actioneaza corect baitrunnerul?

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
valiauto68
Puncte: 0

Cum se actioneaza corect baitrunnerul?

Mesaj de valiauto68 »

Salut. Am o intrebare catre pescarii posesori de mulinete cu baitrunner,in special pentru cei care au shimano bblc.

In momentul in care pestele ia fir cum actionati baitrunnerul?
Am vazut ca unii inteapa tinand cu mana de tambur si apoi dau direct la manivela mulinetei facand sa se blocheze baitrunerul.

Altii blocheaza cu mana clapeta baitrunnerului apoi inteapa.

Cum e mai bine? Pentru o folosire corecta a baitrunnerului, respectiv a mulinetei shimano bblc?

Remus Drobota

Re: Cum se actioneaza corect baitrunnerul?

Mesaj de Remus Drobota »

Nu este gresita nici o abordare din cele care le-ai mentionat, dar pentru protejarea mulinetei si a sistemului de baitrunner este mai bine sa activezi baitrunnerul cu mana, apoi intepi pestele. Acum fiecare cum s-a invatat.
Drobota Remus-Mihai
EnjoyFishingClub

kelu84

Mesaj de kelu84 »

Eu las baitrunner-ul si apoi intep. Asa m-am invatat si mi se pare cel mai la indemana

Madalin Dirla
Pescar de competitie

Mesaj de Madalin Dirla »

.....avantajul mulinetei cu baitrunner este ca nu mai esti nevoit sa intepi cu mana pe tambur :wink:,dar asta tine si de pescar cum s-a obisnuit sa intepe :D

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

excelenta intrebare...raspunsul corect este: cu mana!

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

valiauto68 scrie:Salut. Am o intrebare catre pescarii posesori de mulinete cu baitrunner,in special pentru cei care au shimano bblc.

In momentul in care pestele ia fir cum actionati baitrunnerul?
Am vazut ca unii inteapa tinand cu mana de tambur si apoi dau direct la manivela mulinetei facand sa se blocheze baitrunerul.

Altii blocheaza cu mana clapeta baitrunnerului apoi inteapa.

Cum e mai bine? Pentru o folosire corecta a baitrunnerului, respectiv a mulinetei shimano bblc?
1.Cu mana pe tambur cand pestele isi ia fir pentru a evita riscul ruperii monofilamentului , mai ales cand acesta este foarte subtire. ( cunosc cazuri , nu dau nume ... :D )
2.Recuperand cateva ture de manivela ( implicit dezactivand baitrunnerul ) atunci cand pestele slabeste firul pe trasatura.
3.Cupland cu manivela sau cu clapeta atunci cand folosim fire groase si pescuim la limita unor agataturi , avand astfel nevoie de un control imediat al pestelui.
4.Cupland cu manivela sau cu clapeta cand pescuim la ten ( sau cand sesizam trasatura acestuia ) si avem nevoie de intepaturi ferme.
5.Cupland cu clapeta ( cand nu sunt riscuri ) din comoditatea folosirii unei singure maini ...

valiauto68

Mesaj de valiauto68 »

Din ce vad se pare ca ambele variante sant acceptate ca fiind ok si "sigure" pentru buna functionare a mulinetei,respectiv angrenajul din interior nu se poate strica!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”