SISTEM DE DEPARTAJARE PE SECTOARE IN CONCURSURI

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

RazvanG
Pescar de competitie
Puncte: 0

SISTEM DE DEPARTAJARE PE SECTOARE IN CONCURSURI

Mesaj de RazvanG »

SA PRESUPUNEM CA TOATE CELE 3 SECTOARE LA FINALUL CONCURSULUI DE PE TANCABESTI SI NU NUMAI,IES PE LOCUL 1 CU 1 CALITATE,1 CANTITATE.AUTOMAT SISTEMUL DE DEPARTAJARE LA KILOGRAME INTRA IN FUNCTIUNE,BUUUUN.
DAR CA BALTA SA FIE PERFECT ECHILIBRATA EU AS AVEA O PROPUNERE: DACA SE INTAMPLA CA IN CAZUL DE MAI SUS,LOCUL 1 SECTOR A SA AIBE IN FATA CELUI DE PE SECTOR C,CEL PUTIN 40 KG MAI MUL IAR CEL DIN SECTOR B SA AIBE CEL PUTIN 20 KG MAI MULT DECAT CEL DE PE SECTOR C.
SI DAU SI EXPLICATIA IMEDIAT.LA SBS CUP DE ANUL ACESTA AM AVUT O ASTFEL DE SITUATIE NUMAI CA RAPORTUL A FOST 1-2,CEEA CE A FACUT SA INTRE REGULA KG IN PLUS.PAI DACA STAM SA NE GANDIM,AUTOMAT CEI DE PE SECTORUL A ,DE FIECARE DATA VOR AVEA AVANTAJ DIN CAUZA LOCULUI BUN SI AUTOMAT A CANTITATII DE PESTE CE SE POATE LUA DE PE ACELE LOCURI.CEL MAI BUN EXEMPLU:

-EMILIAN PARASCHIV-PILHAN ,CANTITATE=534,22 KG SECTORUL A
-DUDILA CIPRIAN-ST.GORGAN,CANTITATE=247,88 KG SECTORUL B
-GEORGE GALITA-PONTON 4 ,CANTITATE=267,47 KG SECTOR C

TOATE ECHIPELE AU AVUT 1 LA CLASAMENTUL DE CANTITATE SI 2 LA CLASAMENTUL DE CALITATE.

VEDETI VOI CA PONTONL 4 AR PRINDE IN VIATA LUI MAI MULT PESTE DECAT PILHAN-UL?
VEDETI VOI CA ST GORGAN AR PRINDE IN VIATA LUI MAI MULTA CANTITATE DECAT PILHANUL?
EU CRED CA NU,IAR DIN ACEST CONSIDERENT AM DESCHIS ACEASTA DISCUTIE.
SPER SA FIE CEVA COMENTARII LEGAT DE ACEST SUBIECT.

P.S AM DAT EXEMPLELE DE MAI SUS DEOARECE SUNT EXEMPLE REALE SI RECENTE SI NU DORESC ABSOLUT DELOC SA UMBRESC SAU MAI MULT SA CONTEST VALOAREA SAU FAPTUL CA EMILIAN PARASCHIV NU A MERITAT ACEST PREMIU.DE DEPARTE A FOST CEA MAI BUNA ECHIPA DIN ACEST CNCURS SI II FELICIT CU ACEASTA OKAZIE.
MULTUMESC.
Nume utilizator schimbat din shimanobig in RazvanG

Vali Bonto

Re: SISTEM DE DEPARTAJARE PE SECTOARE IN CONCURSURI

Mesaj de Vali Bonto »

Sistemul actual este cel mai bun.
Singura solutie viabila pentru marele premiu in cazul expus de tine ar fi ca el sa nu se mai acorde.
Banii ar fi redirectionati pentru marirea premiilor primilor 3 clasati pe sectoare,eventual cresterea premiantilor pana la locul 4 sau acordarea capturilor de sector.

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

shimanobig scrie:.......................

VEDETI VOI CA PONTONL 4 AR PRINDE IN VIATA LUI MAI MULT PESTE DECAT PILHAN-UL?
VEDETI VOI CA ST GORGAN AR PRINDE IN VIATA LUI MAI MULTA CANTITATE DECAT PILHANUL?
EU CRED CA NU,..............................
Nu sunt lucruri certe, universal valabile...sunt chestii relative, care tin atat de valoarea pescarilor care pescuisec locurile respective , cat si de valoarea locului intr-un anumit moment ! Sunt o groaza de exemple de locuri din C care au mers mai bine decat cele din B si de locuri din B care au mers mai bine decat cele din A...pescari buni care au scos rezultate bune de pe locuri proaste si pescari slabi care au scos rezultate slabe de pe locuri bune...si tot asa...sunt o groaza de chestii relative in genul asta de concursuri, tocmai datorita faptului ca o balta nu are toate locurile egale din punct de vedere valoric, iar locurile in sine isi pot modifica coeficientul valoric (in plus, ori in minus) in functie de perioada anului, conditiile atmosferice, valoarea, pregatirea, echiparea,strategia, ori nada pescarilor care abordeaza locul respectiv. Faptul ca din start se stie ca locurile considerate mai bune sunt mai putine decat numarul maxim de echipe din concurs, presupune acceptarea factorului bulan in stabilirea erarhiei de final (la General, nu pe sectoare). Cine trage in primul sector valoric are (teoretic) sanse mai mari sa prinda mai mult peste ! Ptr. a mai reduce din sansele astea mai mari de castig s-a introdus si celalat clasament (de calitatea) care are rolul de a "incurca" socoteala locurilor fruntase la cantitate si a oferi o sansa la castigarea marelui premiu celorlalte echipe , de pe sectoarele mai slabe !
Legat de cantitatile pe care le amintesti ca limite in departajarea echipelor aflate la egalitatea de puncte ...spunea cineva in timp ce se desfasura concursul, ca e greu ptr. Pilhan sa faca 2 puncte (1+1) ptr. ca pe sectorul A, e bataie mare , locurile de la plaur fiind de valori egale, mai ales prin prisma clasamentului de calitate ! In conditiile astea, se putea intampla ca o echipa de pe B sau C sa faca 2 puncte si sa castige bine merci la General (chiar daca ar fi avut mai putin cu 300 kg decat Pilhan ! Daca prin absurd diferenta aia de 1 punct ar reprezenta-o cateva zeci de grame in clasamentul de calitate, alea 300 de kg in plus la cantitate, nu mai au nici o valoare...si sunt 300 de kg, nu 40...20... !

...si inca o chestie...din punctul meu de vedere (ca spectator) nici CIPS-ul nu reuseste sa ofere sanse egale tuturor echipelor angrenate in concurs la castigarea titlului de campion mondial la individual ... sectoarele lor fiind zonale (nu valorice) iar departajarile facandu-se doar la cantitate (cu avanataje clare de cele mai multe ori, ptr cei care nimeresc pe capetele de sector)
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

claudiupascu

Mesaj de claudiupascu »

Eu spuneam in timpul concursului ca e greu de pe sect.A sa faci 1+1.In afara faptului ca cei de pe Pilhan sunt niste pescari de exceptie,au avut si noroc ca in B st. Gorgan sa termine la calitate cu 40 gr.mai putin fata de loc 1 si au pierdut balta,pe C pontonul 4 a condus cu 1+1 pana in ultima dimineata si au pierdut balta.Daca ai timp George sa vezi de cand s-a introdus sistemul acesta de clasament,calitate+cantitate,sunt sigur ca marea majoritate a concursurilor s-au castigat de pe B sau C.Din acest punct de vedere putem spune ca cei din A pot fi chiar defavorizati :) De aceea cred ca solutia ar fi asa cum a spus cel care a deschis topicul sa nu se mai premieze balta si premiile sa mearga pe sectoare sau schimbarea sectoarelor la jumatatea concursului cu o noua tragere la sorti netinandu-se cont la tragere de clasamentul din prima mansa.Bineinteles balta fiind impartita in doua sectoare.Ce spuneti?

Madalin Dirla
Pescar de competitie

Mesaj de Madalin Dirla »

Cel mai echilibrat mi se pare varianta ca fiecare echipa sa pescuiasca pe toate sectoarele, mai scade si factorul bulan :wink:

oanavictor
Pescar de competitie

Mesaj de oanavictor »

CEL MAI CORECT .........3 SECTOARE .......3 CONCURSURI SEPARATE .
CAPTURA PE FIECARE SECTOR .
Cea mai mare realizare a diavolului a fost aceea ca a convins lumea ca nu exista

viorel dulamita
pescar de competitie

Mesaj de viorel dulamita »

oanavictor scrie:CEL MAI CORECT .........3 SECTOARE .......3 CONCURSURI SEPARATE .
CAPTURA PE FIECARE SECTOR .
...un concurs, cu trei "concursuri"(loc I,II,III+captura),cu premii egale si fara premiu general...standurile pe fiecare sector vor fi alese ca o saptamina inaintea concursului, in fct de cum "merge" balta...

razvan u.
pescar de competitie

Mesaj de razvan u. »

Garcea,
Nu mai tipa atat ca ne doare capul! Scrie dreaku normal....
Nu exista balta echilibrata, iar la sbs ai fost o groaza de rasturnari de clasament.
Marele premiu impartit pentru locurile 1 de pe fiecare sector suna mai bine? Sincer, nu cred.....
C. S. PELICANUL

viorel dulamita
pescar de competitie

Mesaj de viorel dulamita »

Razvan Ulmeanu scrie:...Marele premiu impartit pentru locurile 1 de pe fiecare sector suna mai bine? Sincer, nu cred.....
...nu "suna" mai bine la potentialii concurenti, dar e mai echitabil pentru cei ce sunt in concurs :wink: :D ...

razvan u.
pescar de competitie

Mesaj de razvan u. »

marele premiu este tinta tuturor. Nu neaparat ca valoare in bani....
C. S. PELICANUL

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”