Am nevoie de sfaturi!
Ca toti pescarii, de altfel, consider firele principale ca fiind consumabile. Si asta si sunt. In functie de numarul si natura pescuitului consider ca pentru siguranta, un fir poate face fata cu succes la doua sezoane de pescuit: primul an pe fata iar anul urmator intoarse. Am schimbat ceva fire. De unele am numai cuvinte de lauda, pe altele le-am schimbat relativ repede.
Actualmente am trei partide de cate 48h cu Ultima Power Carp 0,31, un fir foarte laudat. Este imbracat in flurocarbon (deci nu ia apa si este si semi-invizibil in apa), este un fir greu care se aseaza repede, este foarte rezistent la nod si abraziune, relativ suplu (datorita miezului de monofilament) - deci bun de aruncat la distanta, cu elongatie mica. Pe hartie si in practica am constatat ca asa si este.
Are o mare problema - este invizibil - atat ziua in soare dar mai ales noaptea! Fishing blind pe bune!
Pe langa asta am gasit pe fir (daca nu il cureti cu o carpa uscata dupa fiecare partida se transforma in fir negru - se murdareste repede) ciupituri. Am si renuntat la unele sectiuni de cca. 10 m tocmai pentru ca ma temeam ca va ceda.
Asadar caut o solutie de calitate a unui fir fluo care sa faca cam ce face si Ultima. Pescuiesc preponderent din mana deci imi trebuie un fir relativ suplu, cu rezistenta la nod si abraziune. Am avut Carp expert dar era prea elastic. Operatorul l-am folosit acum trei ani doar cateva luni - pleznea intr-o fericire.
As vrea parerile voastre, eventual la Daiwa Tournament Fluo, Sufix Ultra Knot Fluo, Ultima Distance Fluo.....etc.
Cred ca ar putea fi amintite +urile si -urile fiecarui fir.
Scuze pentru intro asa lung.