BOILIES PE APE SALBATICE

Lucruri care de multe ori nu ne lasa sa dormim: mixuri, nade, boiliesuri, seminte, arome, pelete, etc.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965

nit_matias
Pescar de competitie
Puncte: 0

BOILIES PE APE SALBATICE

Mesaj de nit_matias »

Salutari tuturor,

Am deschis acest topic pentru ca nu inteleg absolut nimic din anumite emisiuni, articole si postari.

Problema e in felul urmator, pe balti cum ar fi MV2, Tancabesti, Sarulesti etc..., e clar boiliesul este momeala potrivita, dar intrebarea mea este daca pe balti salbatice sau chiar pe rauri in anumite golfuri sau lacuri de acumulare nu se poate pescui la boilies. Am vazut numeroase emisiuni unde se spunea ca nu merge sa dai cu boilies ca balta nu este obisnuita. Atunci vine si marea dilema a mea, pe balti renumite trage la boilies in prostie, de ce nu s-ar intampla tot asa pe ape salbatice, sau de ce exista aceasta preconceptie ca nu trage pe balti unde nu s-a pescuit cu boilies. Boilies care este laudat de toata lumea ca pestele e atras, ca pestele simte ce e nutritiv etc.

In concluzie care este avantajul porumbului pe ape salbatice in fata boiliesului.
Niteanu Matei
http://mateiniteanu.blogspot.ro/
PB:20.3

cipica
Partener Crapmania.ro

Re: BOILIES PE APE SALBATICE

Mesaj de cipica »

Salutare!
din punctul meu de vedere cred ca este o preconceptie faptul ca pe baltile salbatice crapul nu mananca boilies. Nu pot sa nu-mi amintesc CN 2004, concurs desfasurat pe acumularea Hobaia, o balta salbatica la vremea respectiva. Eu am fost unul dintre cei care au ales sa pescuiasca cu boilies. Rezultatele au fost memorabile. in urmatoarele doua manse, toti cei care au facut rezultate bune au pescuit cu bile. printre exemple amintesc partidele reusite facute pe vremuri de echipa Senzor in Delta, partide f bune facute de mine pe lacuri din jurul Bucurestiului, lacuri unde pestele a vazut atunci pt prima data boilies.
Evident, in functie de cantitatea si xalitatea hranei naturale pe care pestele o gaseste in apa probabil ca pestii sunt receptivi mai repede sau mai greu. refuz sa cred ca exista o balta unde nu trage la boilies. Cred cu tarie insa ca exista balti in care momentan porumbul prinde mai multi crapi decat boiliesul.

lucian76

Mesaj de lucian76 »

Cipica are perfecta dreptate . Teoria care sustine ca pe o balta salbatica crapul trebuie invatat cu boiliesul nu are nici un fundament , poate ca deriva din insuccesul unora care au pescuit cu boilies pe astfel de balti. De regula, apele salbatice difera de carpodromuri prin faptul ca au o densitate mult mai mica de crapi raportat la suprafata lor si de aici si dificultatile in abordarea unei partide . Am pescuit pe mai multe balti unde crapul nu vazuse in viata lui boilies si crede-ma ca am prins din primele zile fara probleme .Daca pestele este localizat si strategia este potrivita rezultatele apar pe orice balta salbatica .
Referitor la suprematia porumbului lasa-o balta ..mai ales pe ape salbatice cu hrana naturala din abundenta ...crapii vor prefera un boilies de calitate si spun asta dupa 3 ani de teste pe crapi salbatici :)

martinik

Mesaj de martinik »

D-lor accesi problema am si eu.
exmplu: am o balta salbatica 100% cu stuf pe margini. agata pe toata lungimea ei indiferent de loc. singura portiune unde se poate pescui fara sa agati este la 1 mt de stuf. problema cu agatatul am rezolvat-o.
de fiecare data cand am pescuit nu am prins mai mare de 4-5 kg. ce D-mne Iarta-ma sa-i fac sa prind mai mare.
este nenavodita de cand se stie ea balta, de zeci de ani, din cauza agataturilor. are crap batran rau dar pt ca la bile nu am luat niciodata nimic am prins doar peste mic. nu tine de locuri pt ca pestele sare pe toata lungimea baltii, si-n mal si la mijloc, si la apa mare si la apa mica. noaptea nu cred sa se hraneasca pt ca am pierdut anul trecut destule pe balta si nu a tras decat ziua.
dati-mi va rog o strategie ceva pt bile daca spuneti ca nu conteaza salbatica sau nu, ca ma duc la dracu' la nebuni cu balta asta, mi s-a pus pe creier si n-o mai scot din cap. :D

nit_matias
Pescar de competitie

Mesaj de nit_matias »

eu sa zic asa m-am last convins , o sa incerc sa pescuiesc pe olt cu boilies, acum ramane sa astept sa vad ce o sa fac, oricum nu o sa folosesc doar boilies, o safolosesc si seminte in combinatie cu boilies, iar la carlig o sa pun 2 pe bile si 2 pe porumb
Niteanu Matei
http://mateiniteanu.blogspot.ro/
PB:20.3

lucian76

Mesaj de lucian76 »

martinik scrie:D-lor accesi problema am si eu.
exmplu: am o balta salbatica 100% cu stuf pe margini. agata pe toata lungimea ei indiferent de loc. singura portiune unde se poate pescui fara sa agati este la 1 mt de stuf. problema cu agatatul am rezolvat-o.
de fiecare data cand am pescuit nu am prins mai mare de 4-5 kg. ce D-mne Iarta-ma sa-i fac sa prind mai mare.
este nenavodita de cand se stie ea balta, de zeci de ani, din cauza agataturilor. are crap batran rau dar pt ca la bile nu am luat niciodata nimic am prins doar peste mic. nu tine de locuri pt ca pestele sare pe toata lungimea baltii, si-n mal si la mijloc, si la apa mare si la apa mica. noaptea nu cred sa se hraneasca pt ca am pierdut anul trecut destule pe balta si nu a tras decat ziua.
dati-mi va rog o strategie ceva pt bile daca spuneti ca nu conteaza salbatica sau nu, ca ma duc la dracu' la nebuni cu balta asta, mi s-a pus pe creier si n-o mai scot din cap. :D
Incearca sa faci un pat de nada cu boliesuri de calitate in locurile unde ai mai prins crap la porumb ....cantitatea de boiliesuri ar trebui corelata cu densitatea de peste din balta . Eu as incepe cu cateva maini de bile pentru fiescare lanseta si in functie de reactia pestelui as continua nadirea . Mergi pe fishmealuri de la firme consacrate sau un fishmeal home made in care ai incredere . Combinat cu boliesuri ,nadeste si cu pelete ce contin fainuri de peste gen halibut de dimensiuni mai mari ,16-20 mm .O mare importanta o are si montura folosita la boilies care trebuie sa fie corect executata .

PS ...intodeauna tine de locuri :)

martinik

Mesaj de martinik »

Lucica, merci de raspuns.
bun sfatul tau, m-am gandit si eu la asta (cand am bagat plastice sqid-octopus am luat ceva mai rasariti), problema e ca are si mult somn. oare o sa se bage si el la hora? face niste volte de ti-e frica sa te bagi in apa .

pusok cosmin alin

Mesaj de pusok cosmin alin »

daca este somn eu zic sa renunti la peletele de halibut si sfat pt. crapi mari incearca belachan :wink:

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

pusok cosmin alin scrie:daca este somn eu zic sa renunti la peletele de halibut si sfat pt. crapi mari incearca belachan :wink:
Da' somnu' pitic ce zice despre belachan? :)

Lao
pescar de competitie

Mesaj de Lao »

Albert scrie: Da' somnu' pitic ce zice despre belachan? :)
Delicatesa.. :mrgreen:

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Nade & Momeli”