SE PRINDE CRAP PE APA DE 20 DE METRI ?

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

adigogo

Mesaj de adigogo »

Salut lipovene!

Spui ca esti pescar de Dunare! Si eu pescuiesc pe Dunare intre Dunareni si Calafat cel putin o saptamana pe an si la peste 4 m. n-am prins decat somn (de cele mai multe ori pe mal :lol: ). Tu ai prins crap la adancimi mai mari?

Eu cred ca la 20m. capturile sunt pur si simplu intamplatoare... si foarte rare!

Noroc ca n-avem ape asa adanci pe la noi :lol:

Daiwa tu ai pescui la peste 4-5 m.? Hai zi ca ne cunoastem, ai incerca macar?

Tilea Gabriel
Puncte: 0

Mesaj de Tilea Gabriel »

Nu am pescuit in ape mai mari de 10 m dar pana la aceasta adancime am prins crap si nu as avea niciodata retineri sa pescuiesc la aceste adancimi si chiar mai mari .

mirceaef

Mesaj de mirceaef »

adigogo scrie: Si eu pescuiesc pe Dunare intre Dunareni si Calafat cel putin o saptamana pe an ...
Adigogo, vezi ca lipoveanu asta are o saptamana pe an cand NU se duce la Dunare.

Vezi si articolul lui Andrei din ALP, cu doua numere in urma.

Si-mi mai aduc aminte de un articol din ALP, mult mai vechi, s-ar putea sa ma insel, cred al lui Jim Gibbinson, in care povesteste de crapi prinsi pe ape de peste 30 m :shock:
Epure-Fusu Mircea
Carping Club

adigogo

Mesaj de adigogo »

Da Mircea, asa o fi, dar eu unul n-am prins si, in afara de asta, mai am si un prieten, biolog de formatie, care mi-a ras in nas la chestia asta cu crapi la peste 10m. Zicea ca fizicul nu-i permite sa stea la adancimi asa mari. Acum nu stiu daca era vorba de el sau de crap :lol:

Si nu mai ma frige cu articolele din ALP ca le citesc pe toate; sti doar ca la Hobaia, la concurs, unii reciteau colectia ALP de bine ce prindeau si altii faceau lansari fara deget(ar) :lol:

Acum serios, s-a mai discutat despre asta si tot timpul s-a terminat in coada de peste. Eu zic ca e un subiect interesant si, daca si tu crezi la fel, hai sa deschidem un topic-chestionar cu frecventa capturilor in functie de adancime, in general, neluand in considerare locuri sau balti specifice.

lipoveanu

Mesaj de lipoveanu »

am prins crap la adancime mare pe SF.GH la km 33 pe 'M' ... am 25m la sforile de la barca in care stau in greutati ...si erau desirate la maxim.... plus ce ma mai tara apa...ca doar nu stateau perpendiculare pe luciul apei.... aproximez ca era in jur de 20m ...
.... totusi cel mai frecvent i-l gasesti la apa de 2-4m .... cred ca aici i-i place cel mai mult...
pescar de Dunare

adigogo

Mesaj de adigogo »

@lipoveanu

Interesant! Cred ca stiu locul, dar nu stiam ca e asa adanc.

Oricum n-as fi indraznit sa dau dupa crap la asemenea adancime.

Eu, in Delta la "stationar", pun rame si dau la ce pica :lol:
Distractia e mare :lol:

horiacrap

Mesaj de horiacrap »

Cunosc foarte bine Barajul firiza este la 5 km de baia mare, are un baraj de 52m inaltime, are 3 km lungime si 1 km latime, 110 ha. Perioada cea mai buna a anului este mai-iunie, s-au prins crapi de 16, 20kg si multe rupturi la pescarii ce fregventeaza barajul dar pescuiesc cu tehnici inapoiate. Cele mai bune zone sunt cele din apropierea malurilor deoarece este foarte abrupt si adanc. Majoritatea are un substrat malos mai ales in apropierea vailor si pietros in partea de intrare a raului Firiza. Daca faci o plimbare pe malul barajului o sa observi diferite structuri care se prelungesc in apa, platouri, nu foaste intinse, vai care aduc hrana si oxigeneaza apa, zone cu nisip, zone pietroase. Cele mai productive zone sunt caderile de nivel de pe platourile de la mal, si structuri submerse, aproape de maluri. Atentie la momeala si fire, barajul este full de scoici cat palma. Este un baraj destul de vechi si pe langa bastinasi a fost populat anual primavara si toamna cu crap 0.8-3kg cu cantitati cuprinse intre 700-2000kg si s-a prins foarte putin crap comparativ cu cat s-a populat, datorita suprafetei mari si metodelor necorespunzatoare. Am avut prezentari dar cel mai mare a avut 6 kg. Voi insista anul acesta mai mult ca l-am cam neglijat de vreo 2 ani desi e cel mai aproape.
WWW.HORCARP.RO | FIR INTINS !!!

edwyn

Mesaj de edwyn »

Nadeste bine locul ca vin si eu ca m-i tare dor de acest lac :P
cu respect Petrescu Cristi Edwyn

odsec

Mesaj de odsec »

unde pescuiesc eu la acumularea bezid e cam acelasi cum scrie horia,nu mai dimensiunile lacului difera cam 8-9km lungime ,latime variaza intre 500m si 2km in total are 280 ha luciul apei ,cea mai mare adincime care am masurat cu sonarul era de 19m ,dupa 6ani de pescuit si pescuit cu boiles am reusit sa prind crap de 10,20kg ,si aicia se prinde crapi putin dar cred ca este si mai mare.si zic asta ca am prins somn de 40kg si de 37kg cu cloncul din barca si crapul a fost populat inaintea somnului ,daca cineva cindva vrea sa pesciuasca aici e invitatul meu

horiacrap

Mesaj de horiacrap »

edwyn
cu cea mai mare placere, da un semn cand ai drum incoace si se rezolva, de la inceputul lui mai poate mai repede. Sti tu cum ingheata barajul ca pana in aprilie e beton apoi incepe de la coada sa se dezghete.

Nu cred ca a-ti vazut, auzit, sau citit, ca acum 3 ani s-a innecat cineva si a fost cautat de o echipa de scafandrii care au ramas inmarmuriti de ce au vazut in baraj, o multime de somni si crapi de dimensiuni mari care i-au inspaimantat. Cativa spuneau ca nu vor mai face cautari niciodata in baraj. Este ceva real nu o fabula desi cam asa suna. In noptile petrecute pe baraj am auzit o multime de sarituri, lovituri puternice, care nu veneau sigur de la altceva. Sunt niste poze facute pe baraj unde sunt surprinsi crapi langa mal, le caut si le postez.
Aveti aici 3 poze care spun ceva cred eu. http://www.pescuitul.ro/ps/page.php/id/ ... 3/af/null/

Momelile folosite: porumb, pelete, boilies si arome de scoica, squid & octopus, strawberry.
WWW.HORCARP.RO | FIR INTINS !!!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”