Ozetanya (HU)

Unde pescuim? Partide de pescuit. Comentarii, concluzii si recomandari pentru baltile de crap.

Moderatori: Dan Mateianu, Alin Galbenu, gor965

Scrie răspuns
2DD
Puncte: 0

Ozetanya (HU)

Mesaj de 2DD »

La începutul lunii aprilie, încântaţi fiind de partida de pescuit făcută la finalul lunii martie împreună cu prietenul nostru Bogdan Negrescu, am pus la cale următoarea ieşire la pescuit, stabilind perioada şi locaţia, şi invitându-l totodată şi pe Bogdan să ne onoreze cu prezenţa şi sfaturile sale. Am optat pentru lacul Ozetanya din Ungaria, un lac necunoscut in acel moment, intrucat doar de la 1 mai urma sa se dea drumul la pescuit, din dorinta de a testa un lac nou si s-a dovedit o alegere perfecta.
Aşa a început povestea care urma să se finalizeze cu un rezultat extraordinar pentru noi, reuşind în 69 ore să prindem o cantitate impresionantă de 120 crapi, totalizând 746 kg.
Ajunşi pe baltă, ne-am luat în primire pontonul, după o scurtă testare cu markerul ne-am stabilit strategia şi am început la orele 13.00 pescuitul.
Primul peste s-a lăsat aşteptat, doar după trei ore punând pe saltea un crap comun, dar aşteptarea a fost compensată cu un dril spectaculos. La următoarele capturi opoziţia cu care peştii se lăsau aduşi la minciog s-a menţinut ceea ce ne dădea speranţa unui pescuit de neuitat şi într-adevar asa a fost. Până la final, fiecare peşte pus pe saltea, ne-a oferit ceea ce tânjim cu toţii, un dril care să-ţi crească adrenalina, fiind extraordinar de bătăioşi.
Partida de pescuit ne-a oferit de toate şi momente de maximă acţiune, când au plecat 4 bete şi momente de acalmie, când am putut să savurăm gustul plăcut al pescuitului sportiv şi să pregătim următoarele monturi, am avut soare din plin, am avut şi un pic de ploaie, iar până la ora 10.00 în ultima zi am reusit sa punem pe saltea 120 crapi, dintre care 12 de peste 10 kg, captura fiind de 13,60 kg, însumând în total pentru noi un record de 746,16 kg. Am cântărit, notat şi am fotografiat fiecare peşte prins şi punem în continuare câteva poze, de care noi cu siguranţă ne vom aduce aminte cu plăcere.

Mulţumim Bogdan pentru tot ce ai însemnat în formarea noastră ca pescari sportivi.

D&D CARP Partners
Dorin Moisa - Dan Lung

mesaj editat (fara plasare de produse, va rog)
Dorin Moisa
pescar clujean

DD Carp - Dan

Re: Ozetanya (HU)

Mesaj de DD Carp - Dan »

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

poki

Mesaj de poki »

Salut!

Pe ce loc ati fost ?
Ce bile ati folosit ?
Cum este substartul ?
La ce distanta ati pescuit ?

Mersi!

tibi nicolae

Mesaj de tibi nicolae »

Pai ce sa zica omul daca scrie pe el cu ce a pescuit ? :D Scopul postarilor pare altul ?
Tiberiu Daniel Nicolae

_pentru natura si frumos_

poki

Mesaj de poki »

Scopul meu este sa aflu informatii ..... maine merg si eu la aceasta balta

(si nu cred ca scrie pe tricou ce aroma au folosit ) :)

2DD

Mesaj de 2DD »

poki scrie:Salut!

Pe ce loc ati fost ?
Ce bile ati folosit ?
Cum este substartul ?
La ce distanta ati pescuit ?

Mersi!
Salut,

Am pescuit pe standul nr. 15, acest loc iti ofera doua praguri, unul la circa 40-50 m unde adancimea apei creste de la 1.80 la 2.50 m iar al doilea prag este undeva in jur de 90 m unde adancimea creste spre 3,50.
Noi am pescuit la al doilea prag si peste. Fundul lacului este curat, fara iarba sau agataturi, stratul de namol foarte mic, poate vreo 5 cm si au fost si platouri tari.
De pescuit am pescuit in general cu bile tari, solubile am folosit mai mult la nadit, si cel mai mult pe carlig am folosit o bila simpla de 24 sau 28. Si cu doua bile de 20 am avut rezultate, dar parca mai bine a mers la bila simpla, invelita in pasta si aplicat atractant magic green. Ca si arome am mers pe gama Squid Octopus & Mint. Sa ai la tine carlige fara barbeta (sunt obligatori), de preferat cat mai mari, noi am folosit korda wide gape nr. 4 si nr. 2 iar inaintasul sa fie monofilament fiind interzis inaintasul textil. Sa fii pregatit ca este si somn pitic care-ti roade bilele. La inceputul lunii mai, cand am fost noi, pestii au fost foarte bataiosi, si din cauza asta am avut si ratari multe pana am schimbat monturile rigide cu monturi culisante care sa permita indepartarea plumbului din imediata apropiere a pestelui.
Pe ce stad te duci? Poate te mai ajut cu anumite informatii in functie de locul unde vei pescui.

Fire intinse
Dorin Moisa
pescar clujean

poki

Mesaj de poki »

noi de maine mergem pe standul 11.

sti ceva de acel loc ?

2DD

Mesaj de 2DD »

Standul 11 din cate stiu a iesit pe locul 7 din 21 la concursul organizat de SBS la finele lunii aprilie cu 582 kg. Ai avantaj ca in fata si in partea dreapta nu ai nici un stand, singurul obstacol din dreapta fiind pasarela construita pentru accesul pe insula dar cred ca este la o distanta considerabila si nu te va incomoda. De regula vantul bate dinspre coada lacului spre locurile 14, 15, 16 ceea ce este un avantaj si pentru 11 avand in vedere canalul din spatele insulei care-ti va aduce pestii pe patul de nada. De asemenea ai acces la primul prag, care este destul de aproape de mal, la al doilea prag destul de greu sa ajungi, este la circa 150 m, si deja acolo sunt standurile 14 si 23.
Fire intinse.
Dorin Moisa
pescar clujean

poki

Mesaj de poki »

mersi mult!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Balti de Crap”