POTI POSTA ANUNTUL TAU DE VANZARE/CUMPARARE MAI USOR DE ACUM

Anunturi de vanzare, cumparare sau inchiriere scule de pescuit second hand. Bisnita interzisa!

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965

Scrie răspuns
Dan Mateianu
Site Admin
Puncte: 300

POTI POSTA ANUNTUL TAU DE VANZARE/CUMPARARE MAI USOR DE ACUM

Mesaj de Dan Mateianu »

La 3 saptamani de la lansarea versiunii 2.0, astazi, 2 iunie, am lansat versiunea 2.1 :mrgreen:

Noutatile fata de versiunea precedenta sunt:

In sectiunea Anunturi

- Optiuni de filtrare noi in lista de anunturi:
Tip Oferta (Vand, Cumpar, etc) - a fost cineva aici pe forum care a cerut ceva similar cu acest filtru
Checkbox care filtreaza doar anunturile cu foto - mai multe persoane au spus ca sunt interesate doar de anunturile cu poze.
Sortare dupa 3 criterii

- Feedback vanzare-cumparare + recomandari.
Aveti posibilitatea sa recomandati sau sa NU recomandati un utilizator cu care ati incheiat o tranzactie.
Cum de cele mai multe ori dreptatea este impartita in divergentele dintre doi utilizatori care incheie o vanzare-cumparare,
ne-am gandit ca simpla recomandare sau nerecomandare nu ar fi suficient de relevante pentru un vanzator/cumparator.
De aceea o recomandare(pozitiva sau negativa) trebuie sa fie insotita obligatoriu si de unul sau mai multe feedbackuri cu argumentare,
acuzatul avand si el posibilitatea sa se apere, astfel ramanand la latitudinea fiecaruia sa judece daca o recomandare este justificata sau nu.

Am facut si un demo pe userul Costin Somodea:
http://www.crapmania.ro/anunturi/auto/v ... shi-colt-1
Dupa cum se poate observa, in fiecare anunt exista un link - Vezi feedbackul utilizatorului - care va va duce la pagina in care puteti recomanda
utilizatorul care a postat anuntul sau puteti vedea feedbackurile pe care le-a primit pana in acel moment.
http://www.crapmania.ro/anunturi/feedba ... a-costin-3
Un utilizator poate posta oricate feedbackuri pozitive sau negative la adresa altuia, insa la sumarul de Recomandari fiecare user va fi numarat o singura data.
Un utilizator nu se poate recomanda singur, dar se poate apara postand comentarii, iar feedbackul lui va fi setat automat ca neutru si nu va influenta recomandarile.

- Mesaje private
Similar cu mesajele private de pe forum, nu ar fi multe de spus aici, decat ca pot fi gasite in sectiunea Membri, unde exista Mesaje primite si trimise.
De precizat ca in paranteza este numarul de mesaje care nu au fost citite de catre destinatar. Atat pt cele primite cat si pt cele trimise. De asemenea,
cele necitite apar in lista cu bold.

In sectiunea Competitii
Destul de multe lucruri noi si aici, pe scurt, se pot vedea pestii prinsi de fiecare echipa, pe fiecare cantar (apasand pe cantitatea trecuta in clasament in
dreptul echipei sau pe calitate daca este un concurs pe calitate) si, de asemenea, se pot vedea in tabul Cantar toti pestii prinsi de toate echipele pe toate cantarele.
Competitii precum CN sau Cupa Romaniei nu mai apar in Competitii private, ci in rubrica lor separata (mai jos in menu-ul din stanga).
Avem acum si posibilitatea de a posta comentarii la competitii.
Tot referitor la competitii am observat cateva probleme de design in anumite browsere, probleme pt care ne cerem scuze si pe care le vom remedia in zilele urmatoare.

Stirile
Le-am mutat intr-o sectiune separata, numita Articole. Nu ar fi multe de zis aici, decat ca avem acum posibilitatea de comenta stirile si chiar si fotografiile din
galeria foto. Si asta e valabil peste tot unde avem galerie foto. Adica si la anunturi si la competitii. Doar userii logati pot posta comentarii.

Alte schimbari:
Am intrdus pe prima pagina 2 casute de cautare rapida pentru anunturi si pentru articole. Sper sa va fie utile.
Posibil sa mai fie si alte schimbari care sa imi scape acum. Voi reveni cu detalii.

Incearca si tu pagina de Anunturi -> http://www.crapmania.ro/
GRATIS!

Viorel M
Site Admin
Puncte: 0

Re: POTI POSTA ANUNTUL TAU DE VANZARE/CUMPARARE MAI USOR DE

Mesaj de Viorel M »

Incercand sa impunem postarea anunturilor de pe forum si pe site a fost o greseala. Greseala pentru care ne cerem scuze.

Ramane la latitudinea fiecaruia sa posteze anunturile unde doreste: pe site, pe forum sau, de ce nu, atat pe site cat si pe forum.

Totusi, inainte ca fiecare dintre voi sa luati o decizie, as vrea sa atrag atentia asupra avantajelor pe care le au anunturile din sectiunea http://www.crapmania.ro/anunturi/ :

- Filtrarea anunturilor. Exista numeroase moduri prin care lista de anunturi poate fi filtrata: (folositi iconita "Cautare avansata" din partea dreapta pt a vedea mai multe filtre)
- dupa Sectiune sau/si Categorie. Ex: daca urmariti sa cumparati/vindeti o lanseta apasati pe categoria Lansete din menu-ul din stanga.
Veti vedea doar anunturile in care se vand/cumpara lansete.
- dupa Locatie. Un utilizator din Bucuresti probabil ca nu va fi interesat de anunturile din Iasi sa zicem. Si invers.
Si atunci va filtra anunturile dupa judetul in care locuieste.
- dupa Tip Oferta. (vand, cumpar, schimb etc). Un utlizator care vrea sa cumpere ceva va fi interesat doar de anunturile care vand ceva.
Si atunci va selecta "Vand" la tip oferta. Au fost mai multe persoane pe forum care si-au manifestat dorinta de a avea o optiune de acest fel.
- dupa Foto. Multi dintre voi ati solicitat ca incarcarea pozelor sa fie obligatorie in anunturi.
Nu am facut asta, in schimb am introdus optiunea de a afisa doar anunturile cu foto. Cu un singur click veti vedea doar anunturile cu poze.
- dupa Perioada. Puteti filtra anunturile din ziua curenta, din ultimele 3 zile, ultima saptamana sau ultima luna.
- Sortarea poate fi si ea un element important. Implicit anunturile sunt sortate dupa data,
dar le puteti vedea si in functie de cat de accesate sau comentate au fost de catre utilizatori.
- Cautarea dupa cuvinte cheie. Sa luam exemplul unui utilizator care doreste sa vanda/cumpere o mulineta BBRLC.
Tot ce trebuie sa faca este sa scrie BBRLC in casuta de cautare si sa apese tasta ENTER. Va gasi toate anunturile care contin cuvantul BBRLC.

Combinand filtrele de mai sus, puteti selecta cu o precizie suficient de mare doar anunturile de care sunteti interesati.

- Inchiderea anunturilor. Fiecare utilizator are posibilitatea sa-si inchida propriile anunturi in momentul in care acestea nu mai sunt de actualitate.
In acest fel, anunturile care nu mai sunt valabile nu vor mai aparea pe site, lucru benefic atat pt autorul anuntului cat si pe potentialii vanzatori/cumparatori.
Anunturile pot fi inchise din pagina "Anunturile mele" apasand iconita "Inchide anunt".

- Publicarea anunturilor pe facebook. Odata postat un anunt pe crapmania.ro aveti posibilitatea sa il trimiteti cu doar cateva click-uri tuturor prietenilor de pe facebook sau grupurilor din care faceti parte.
Si nu doar autorul anuntului poate face asta, ci oricine poate distribui la fel de usor orice anunt de pe crapmania pe facebook.
De exemplu,eu, ieri am postat un anunt. Apoi am dat click pe anuntul pe care tocmai il adaugasem, iar din partea de jos am apasat butonul Imi place de la facebook.
Apoi am apasat pe butonul Trimite si am adaugat cele 2 grupuri de pescari din care fac parte pe facebook (PRIETENI PESCARI si PESCARI, fiecare grup avand in jur de 1500 de membri).
Astfel , cu doar cateva click-uri am distribuit anuntul meu la un numar f mare de persoane.
Apropo, anuntul meu este acesta: http://www.crapmania.ro/anunturi/imobil ... avilan-180 . Poate sunteti interesati sa cumparati :lol:

- Optimizarea pentru motoarele de cautare. Anunturile de pe site sunt optimizate pt motoarele de cautare astfel ca un anunt postat pe site are sanse mai mari fata de
unul de pe forum sa fie gasit direct de pe google de oameni interesati de produsul vandut.

- Mesaje private. Din detaliile unui anunt,puteti trimite f usor mesaj privat vanzatorului cu un simplu click pe iconita "Trimite mesaj privat".

- Sistemul de recomandari. Tocmai a fost lansat, asteptam sa fie si folosit.
Vizualizand un anunt, vezi si sumarul feedback-urilor primite de vanzator/cumparator. Daca acest sumar nu il consideri suficient pentru a-ti face o parere,
atunci poti apasa pe linkul "Vezi feedback-ul utilizatorului" si vei vedea toate comentariile care s-au scris despre autorul anuntului.
Poti filtra comentariile sa le vezi doar pe cele pozitive sau doar pe cele negative.
Tot acolo poti scrie propriile pareri despre utilizatorul in cauza, il poti recomanda sau NU.
Sumarul este calculat astfel:
In primul chart (Feedback uri primite), se numara toate comentariile primite de utilizator pozititve, negative sau neutre indiferent de nr de utilizatori care au postat.
In al doilea chart (Recomandari primite), comentariile unui utlizator se numara o singura data, indiferent de numarul de comentarii psotate de utilizator.
Astfel, daca un user posteaza 1, 4 sau 20 de comentarii negative la adresa unui vanzator, in chart-ul Recomandari se va adauga o singura recomandare negativa.

Puteti vedea un anunt si feedbackul demonstrativ al autorului acestuia la un urmatoarele linkuri:
http://www.crapmania.ro/anunturi/auto/v ... shi-colt-1
http://www.crapmania.ro/anunturi/feedba ... a-costin-3

Cam atat pt moment, sper sa nu fi uitat ceva.

PS. Si asta nu e tot. Urmeaza si alte imbunatatiri pentru anunturi in una din saptamanile viitoare.
Cum ar fi un sistem de urmarire a anunturilor, prin care user ul va avea posibilitatea sa apese un buton "Urmareste anuntul" si apoi va primi
notificari atunci cand apar modificari asupra anuntului urmarit. Cum ar fi modificari ale pretului, ale valabilitatii anuntului, ale comentariilor scrise in anunt etc.
De asemenea, autorul anuntului va fi notificat cand se vor scrie noi comentarii in propriile anunturi.

Viorel M
Site Admin
Puncte: 0

Re: POTI POSTA ANUNTUL TAU DE VANZARE/CUMPARARE MAI USOR DE

Mesaj de Viorel M »

Mda, bineinteles ca am uitat cateva avantaje importante.. :

1.Pozele sunt foarte usor de adaugat, spre deosebire de forum. In doar cateva secunde poti incarca 10 fotografii sa zicem, cu doar cateva click uri.
Nu este nevoie sa incarci fiecare fotografie pe rand. Le poti incarca pe toate odata, selectand fiecare poza cu click si tasta CTRL apasata.

2.De asemenea, video urile de pe youtube sunt usor de adaugat. Trebuie doar sa faci copy-paste la adresa url a video ului.
Exemplu de adresa url a unui video de pe youtube: http://www.youtube.com/watch?v=guiuPfMba9M . Asta e tot ce-ti trebuie.

3.Posibil sa fi uitat si altele .. :mrgreen:

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Marele Bazar”