RECORD MONDIAL 47,6 KG

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

jorjinio33

Re: RECORD MONDIAL 47,6 KG

Mesaj de jorjinio33 »

:shock:

oanavictor
Pescar de competitie
Puncte: 0

Mesaj de oanavictor »

A FOST PRINS LA PLASA DE PESCARI PROFESIONISTI INDUSTRIAL[NETSMANNS] IN LACUL BALATON SI APOI VANDUT CELUI CARE ARE LACUL ......IAR ACUM A DEVENIT RECORD MONDIAL OFICIAL .
Cea mai mare realizare a diavolului a fost aceea ca a convins lumea ca nu exista

Levi

Mesaj de Levi »

O balta de aprox. 10 hectare, aflata langa Balaton (localitate Balatonederics), de altfel pescarilor maghiari li este interzis sa pescuiasca (asa cum romanilor pe Sarulesti -exc. competitiile). Pestii mari sunt furati din mediul lor natural din Balaton si vandute la proprietar pe bani buni care le furajeaza la maxim sa creasca cat mai mari...Bref, cam atat despre aceasta balta si recordul mondial.

Nu stiu cum e la noi in tara, dar in Ungaria exista multe asociatii de pescuit cu balti cu vechime si cu capturi record, crescuti in mediul lor natural, care sunt furati in mod consecutiv si circula dintr-o balta in alta. Chiar si din bratul Rackeve al Dunarii a fost furat un crap de 24 kg si vandut ptr balta Carp-Arena de langa Budapesta. Iar din balta Lőrinte (cu vechime de 40 de ani) anul trecut s-a furat unul de 25 kg si vandut ptr balta Mori Ezerjo. Ca sa dau si exemple. Si vin pescari si se pozeaza cu bietul animal si deja se considera PESCARi DE CRAP! Ne dau sfaturi si scriu si articole! I'auzi al dracu'! Bine ca nu si incep sa lanseze o gama proprie de boiles cu un brand nou :lol:

Revenind la subiect, faptul ca acest crap a fost prins din Balaton, din mediul lui natural, iar vandut proprietarului, care apoi l-a furajat ca sa-l ingrase frumos si rotund, nu este meritul naturii, este ceva anormal! Asa cum este anormal ca un pescar cu putina stima fata de sine si care se si respecta sa-l aplaude acest "rezultat".

Problema este ca multi au uitat sa arunce o privire si la altceva decat la statistica pestilor mari prinsi. Nu mai avem calitate...rezultat instant si crapi cat mai mari! Ca doar cel cu cel mai impresionant portofoliu de dulapi se considera crapar de crapar. Detalii despre unde s-a prins pestele in cauza...daca s-a prins pe balta X, populatia piscicola a baltii samd...

Si cel mai grav este ca pescarii de top, de proprietari de branduri cu renume nu intervin si nu protesta, nu-si exprim parerile in astfel de situatii! Dar cand vine vorba de promovarea produselor, de compunerea unui articol amagitor despre noua bila cu aroma de canepa si balegar....
Iar acest animal acum se va considera record mondial. Banuiesc.
Dar oare cine o sa verifice provenienta acestui peste?

P.S. In asa fel putem admira si o masina luxoasa furata de la X si tunata de firma Y care momentan se afla in proprietatea lui Z.

jorjinio33

Mesaj de jorjinio33 »

Ii injuram si ii blamam pe Unguri ca fac recorduri pe banda rulanta si umfla crapi,dar oare la noi in tara asta unde sunt numai hoti,mai exista in mediul lor natural (cum ar fi lacul mihailesti,mostistea, snagov etc) pesti mai mari de 10-15 kg sau exista mai multe mii sau sute de mii de metri de plase monofilament de unde se ia si pestele care abia a iesit din icra.
Si la noi in tara se vand pesti pe banda rulanta si se plimba dintro balta in alta dar la noi problema mare e ca nu stim sa protejam baltile si apele salbatice decat cu plase si cu ceva curent electric sa il starpim de tot. :wink:

pushtiulk
Partener Crapmania.ro

Mesaj de pushtiulk »

Frumoasa captura. Stie careva site-ul acestei balti?

Levi

Mesaj de Levi »

pushtiulk scrie:Frumoasa captura. Stie careva site-ul acestei balti?
Du-te si si fa poze cu pestii furati, ingrasati si cu "recordul mondial"...poate ca pana atunci se mai ingrasa vreo juma' kil, si atunci o sa posezi tu captura...scuza-ma dar chiar nu inteleg cum poate sa atraga pe cineva un asemenea loc.

700 euro/sapt :lol: http://www.euro-aqua-fishing.at/

pushtiulk
Partener Crapmania.ro

Mesaj de pushtiulk »

@levi: am pescuit in ungaria, pe nagykallo, de 2 ori. din auzite, am aflat ca unii pesti din acea balta sunt adusi din franta de pe un rau. pe mine nu ma intereseaza de unde sunt adusi, daca sunt furati, daca sunt furajati, etc. pentru a ma simti bine la o partida de pescuit, conteaza cum arata balta, conditiile, daca este peste mare. nu tin neaparat sa am activitate, ci mai degraba "dulapi". iar daca tu nu intelegi, cum ma poate atrage un asemenea loc, este problema ta, nu a mea :). acele balti, sunt niste afaceri pentru proprietari. poate o fac si din pasiune, dar in primul rand este o afacere. tot respectul pentru unguri ca stiu sa amenajeze si sa ofere conditii pescarilor, ceea ce in romania nu prea se intampla. fir intins!

Stoica dragos

Mesaj de Stoica dragos »

Levi scrie:
pushtiulk scrie:Frumoasa captura. Stie careva site-ul acestei balti?
Du-te si si fa poze cu pestii furati, ingrasati si cu "recordul mondial"...poate ca pana atunci se mai ingrasa vreo juma' kil, si atunci o sa posezi tu captura...scuza-ma dar chiar nu inteleg cum poate sa atraga pe cineva un asemenea loc.

700 euro/sapt :lol: http://www.euro-aqua-fishing.at/
nu inteleg unde este problema ... asta ar insemna ca tre sa nu mai pescuim pe balti dupa crap , sa ne reprofilam pe dunare si delta nu ?? daca tu imi arati o balta care are exemplare mari ca cele crescute in rauri salbatice .... nu au cum sa se dezvolte pestii in conditii ideale intr-o balta fara sa fie furajati ... rar gasesti balti care sa ii ofere pestelui conditiile de hrana care le are un crap salbatic ... vezi pe ebro ce crapi sunt ... diferenta este ca pe o balta ai o sansa mai mare sa ii prinzi decat pe un rau salbatic ... care e problema ca un patron de balta iti ofera sansa asta ... sa nu imi zici ca u preferi sa pescuiesti numai dupa pesti crescuti natural si ca mai ai si poze cu exemplare peste 15 kg ....
Dragos Stoica
Presedinte - CS CARP LEGION CLUB ....

Stoica dragos

Mesaj de Stoica dragos »

sunt pescari care pescuiesc numai dupa exemplare mari sarite de 20 kg , si stau cate 1, 2 sapt pe balta si poate au doar 3 trasaturi in intervalul asta ...dar asta e stilul pe care il prefera ... in romania cel mai bun exemplu e cipica ... da-mi un exemplu de balta in romania care sa se preteze la un asa pescuit si TAXA SA FIE NORMALA .. MAXIM 100 PE 24 ORE C&R ... inafara de sarulesti care e cel mai bun exemplu dar nu ai acces din vina acelor romani cu porbagaje mari si tancabesti care e vreo 300, 24 ore mai zi-mi o balta unde sa speri la un over 20... ???? unde sa stai linistit sa nu te deranjeze nimeni stanga dreapta 50 -100 m ???? nu exista asa ceva ... sunt de vina acei patroni de balti care iau peste mare salbatic , il baga la ei in balta si iti ofera conditiile astea ???
Dragos Stoica
Presedinte - CS CARP LEGION CLUB ....

Levi

Mesaj de Levi »

Deci, in primul rand e vorba despre acest peste. Si ca este considerat recrod mondial. Ok? Nu am insinuat ca trebuie sa te duci pe o balta salbatica. Am zis doar daca se prinde un crap ca acesta, cum plm sa se considere record mondial??? Trebuie luate in considerare si niste detalii, nu? Un crap de 25 in delta sigur ca este mai presus decat acest peste. Cel putin pentru mine. Poate altii se uita doar la greutate.
Scuze daca am scris intr-un ton enervat, evident fiecare isi decide singur locatia de pescuit.
Furajul iarasi este necesar. Poate stii si tu. Eu am zis ca un crap ingrasat ca un porc in alte conditii decat cele naturale, daca se considera record mondial, atunci inseamna ca ne-am pierdut exigenta.

Balti ar fi care ofer pestelui hrana naturala necesara, numai ca la noi trendul este suprapopularea :wink: si de altfel, AS prefera mai mult pescuiesc dupa pesti crescuti natural. Asta e, avem idei diferite, n-are rost sa ne convingem unul pe celalt. Si inca o data subliniez

Fir intins!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”