Pentru "lorenzo_n" : Navomodelul este construit de mine cu piese disponibile din diverse surse. O vind pentru ca mi-au ramas piese de la alta barca de nadit la care: i-am schimbat radiocomanda cu una in 6 canale (tot .....) deoarece aveam nevoie de mai multe comenzi pe ea; i-am schimbat ESC - ul cu unul care sa reziste la peste 24Vcc pentru ca cea veche, alimentata in 12v nu imi placea cum se misca mai ales cind batea vintul si acum motorul lucreaza alimentat la 18V; mai aveam si alte piese (motor, servo cirma) noi, de la cea veche si care le-am montat pe Carp Range. Cea veche datorita solutie tehnice pe care am adoptat-o cu back-up la acumulator este destul de grea (10Kg). De cea noua sunt foarte multumit: la 12V merge cum merge cea veche la 18V, vireaza mult mai bine, basculele merg mult mai bine fiind pe lateral nu in spate, este mai usoara (pina in 6 kg). Dar nu pot sa o dau pe cea veche pentru ca daca cer 2800 ron cit valoreaza piesele care le-am bagat in ea o sa fiu intrebat daca sunt zdravan la cap.
Pentru "sesam" : corect este de spus 'am facut-o pentru a o vinde si a-mi recupera o parte din banii bagati in piese'. Alta probabil ca nu o sa mai fac pentru ca daca vreau sa iasa ceva cum trebuie iese prea scumpa si nu gasesti cumparator. Romanii vor cit mai ieftin nu conteaza calitatea. Modelele gen Carp Range care se vind prin magazine sau de alte site-uri cu peste 1700 ron nu costa mai mult de 1200 ron si spun si de ce: radiocomanda este o chinezarie ieftina de 22$ (cu tot cu taxe o iei la 150 ron iar ca distanta trebuie antena externa pentru a fi sigur de distanta mai mare si in nici un caz nu bate 500 m cum se lauda unii) si nu cred ca se compara cu o ..... sau Graupner (..... in 2.4Ghz testata de mine la 600m nu avea probleme chiar daca nu ai nevoie de o asemenea distanta); ESC, servo si alte componete sunt cele mai ieftine care pot fi gasite si calitatea lasa de dorit. Am vazut navomodele care aveau montate toate componentele electronice la gramada linga motor chiar daca pe toate site-urile se recomanda sa stea cit mai departe de motor sau alte surse de perturbatii si sunt cumparate ca sunt ieftine. Am vazut navo cumparate cum ca au autonomie de 10km dar nimeni nu se intreaba daca nu este doar reclama mincinoasa.
O zi buna.