motoare electrice

Sectiune deschisa pentru orice subiect de discutie.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
laurcat
Mesaje: 7
Membru din: Dum Oct 22, 2006 17:19

motoare electrice

Mesaj de laurcat »

daca stiti mai multe despre motoarele electrice luminati-ma si pe mine.am o barca de 3,5 m lungime,1,3 latime,0,6 inaltime,0,02 m pescaj greutate 80 si deplasament de 250 kg.vreau sa o folosesc pe dunare .ce motor elctric ar fi bun si ce performante ar avea.

Moose_master
Mesaje: 235
Membru din: Mar Iun 07, 2005 18:50
Puncte: 0
Localitate: Montreal

Mesaj de Moose_master »

laurcat,

daca afli vreun raspuns competent la intrebarea ta, eventual daca gasesti vreun site specializat in corelari intre dimensiunile barcii si caracteristicile motorului, te rog mult da-mi si mie un semn pt ca sunt interesat.

Multumesc anticipat

Moose
APCR Canadian Branch

Avatar utilizator
cornelserbu
Veteran
Mesaje: 4167
Membru din: Dum Oct 16, 2005 19:01
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de cornelserbu »

@ laurcat :lol:

nu te supara, dar parerea mea este ca o barca cu motor electric nu te va ajuta pe Dunare nici macar "lacoborat", dapai "laurcat". Motorul electric e bun pe balti si pe unele canale din delta, iar pe Dunare nu merge, tata, decat motor cu ardere interna...cel putin asa cred eu.
Cornel Serbu
Friends Carp Team

laurcat
Mesaje: 7
Membru din: Dum Oct 22, 2006 17:19

sal

Mesaj de laurcat »

azi am fost cu motoru si cu barca avand dimensiunile 3.5 l,1.3 latime.si mi s-a parut ca s-a comportat bine.am avut o baterie de tractor de 150 Ah si am mers pe dunare cam 3 ore (urcat -coborat).curentu apei a fost destul de puternic si la un moment dat abia urcam,acum dunarea fiind destul de umflata.viteza nu ai nici la urcat nici la coborat dar ptr cine nun se grabeste e f bun.am alaturat barcii mele o barca pescareasca din lemn si le impingea pe amndoua contra curentului.vantu era destul de slab si am mers cam 30-40 de minute in amonte cu viteza unui convoi incarcat (mergeam 20-30 m in fata lui si distanta s-a mentinut constanta).nu am mers pana la limita bateriei dar 4 kilometri urcat -coborat pe dunare se comporta bine.acum ce sa mai zic..ptr rapitor e beton..daca nu esti pretentios la viteza..poti sa cari o caruta de bagaje..barca mea are fundu plat si taie mai greu apa..am pus motorul pe o barca pescareasca de 23 de crivace si mergea mult mai repede.cred (mai mult ca sigur)ca o laguna sau o romcraft care taie apa mult mai bine,se preteaza excelent cu motoru..acumulatoru nefiind cu descarcare lenta s-a comportat bine..
la sfarsit testerul motorului arata ca bateria e inca in stare buna.
_________________

Avatar utilizator
Vladut Mateianu
CS SENZOR
Mesaje: 18915
Membru din: Sâm Ian 08, 2005 20:23
Puncte: 0
Localitate: BUCURESTI
Contact:

Mesaj de Vladut Mateianu »

Si eu as fi de aceeasi parere ca si Cornel(si vorbesc din propie experienta), ia mai bine un motor termic in 4 timpi si uiti de toate problemele....cu electricul risti mult, dar intr-adevar este mult mai ieftin.

PS. Specialistul in barci si motoare este Cristi Y, puteti sa-l intrebati pe privat sau aici... :wink:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Avatar utilizator
totis
Mesaje: 74
Membru din: Mie Sep 21, 2005 11:25
Puncte: 0
Localitate: giurgiu
Contact:

Mesaj de totis »

nu ai ce sa faci cu motorul electric. el este conceput ca si motor auxiliar, pentru deplasari scurte, intre locurile de pescuit.
pe dunare nici nu se pune problema sa mergi efectiv cu asaceva.
pe laguna nu merge, nu o sa gliseze niciodata cu un motor electric si atunci o sa mergi mai incet decit cu o ''copaie''.
Octavian Urdea
ASOCIATIA PESCARII GIURGIUVENI

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Liber la Discutii”