asigurare ASTRA

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

govo
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: asigurare ASTRA

Mesaj de govo »

faci pe cartea verde a celui din bulgaria .......
C.S. Friends Carp Team

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Concret, cine iti da banii daca "bulgareasca" are asigurare la o societate din bulgaria , fara reprezentanta in romania ?
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

xdocx

Mesaj de xdocx »

Vladut Mateianu scrie:Concret, cine iti da banii daca "bulgareasca" are asigurare la o societate din bulgaria , fara reprezentanta in romania ?
Nimeni :( :( :( :(
Daniel Spoiala

B06dan

Mesaj de B06dan »

Vladut Mateianu scrie:Concret, cine iti da banii daca "bulgareasca" are asigurare la o societate din bulgaria , fara reprezentanta in romania ?
Daca nu are "reprezentanta" in Romania se poate da in judecata vinovatul deoarece a circulat ilegal ( fara RCA valabil pe teritoriul RO ) si sa iti recuperezi banii evident este foarte complicat.

Cosmin Ionescu

Mesaj de Cosmin Ionescu »

govo scrie: de recuperat banii pe asigurare ii poti recupera doar pe motive intemeiate...gen vinzi bunul, radiezi bunul, etc....nu-ti da banii inapoi doar ca te duci sa-i ceri...

spor!!!
S-ar putea sa ai dreptate (in cazul in care te referi la politle incheiate la societatile rauplatitoare). Eu (la o societate platitoare)mi-am schimbat asigurarea fara sa vand masina. Poate nu m-am exprimat corect, si nu m-am facut inteles dar eu zic ca se poate face asa ceva.

quote="govo"]pe RCA daca nu se despagubeste, se da asiguratorul in judecata nu pe tine ca asigurat....este o polita de raspundere civila si nu se poate intoarce impotriva ta..

s-au dat informatii gresite mai sus...

spor!!![/quote]

Mai intereseaza-te pentru ca exista cazuri in care au trebuit sa se judece partile din cauza unui RCA. Asiguratorii pot sa gaseasca o gramada de motive ca sa nu plateasca despagubiri. Spun asta deoarece am cunostinte care au patit-o.
In concluzie nu sunt informatii gresite, sunt informatiile pe care le am si pe care le stiu.

FIRE INTINSE!!!
Nume utilizator schimbat din ICSXX

B06dan

Mesaj de B06dan »

ICSXX scrie:
govo scrie: de recuperat banii pe asigurare ii poti recupera doar pe motive intemeiate...gen vinzi bunul, radiezi bunul, etc....nu-ti da banii inapoi doar ca te duci sa-i ceri...

spor!!!
S-ar putea sa ai dreptate (in cazul in care te referi la politle incheiate la societatile rauplatitoare). Eu (la o societate platitoare)mi-am schimbat asigurarea fara sa vand masina. Poate nu m-am exprimat corect, si nu m-am facut inteles dar eu zic ca se poate face asa ceva.

quote="govo"]pe RCA daca nu se despagubeste, se da asiguratorul in judecata nu pe tine ca asigurat....este o polita de raspundere civila si nu se poate intoarce impotriva ta..

s-au dat informatii gresite mai sus...

spor!!!
Mai intereseaza-te pentru ca exista cazuri in care au trebuit sa se judece partile din cauza unui RCA. Asiguratorii pot sa gaseasca o gramada de motive ca sa nu plateasca despagubiri. Spun asta deoarece am cunostinte care au patit-o.
In concluzie nu sunt informatii gresite, sunt informatiile pe care le am si pe care le stiu.

FIRE INTINSE!!![/quote]
Exista asemenea cazuri doar ca, daca Asiguratorul nu plateste si tribunalul nu il poate obliga sa plateasca, tu ca si asigurat te judeci dupa aceleasi legi ca si asiguratorul. Ceea ce inseamna ca nici pe tine nu are cum sa te oblige sa platesti. Evident iti creaza un mare disconfort cu judecata si de aceea este bine sa cauti societati serioase.

[/quote]
"S-ar putea sa ai dreptate (in cazul in care te referi la politle incheiate la societatile rauplatitoare). Eu (la o societate platitoare)mi-am schimbat asigurarea fara sa vand masina. Poate nu m-am exprimat corect, si nu m-am facut inteles dar eu zic ca se poate face asa ceva."
[/quote]

Nu zic ca nu se poate intampla asa ceva doar ca in legea CSA sunt prevazute situatiile in care se pot returna banii pe asigurarea RCA si acestea sunt doua mari si late: 1 se instraineaza / radiaza masina ( se cere obligatoriu dovada de la fisc ca aceasta a fost radiata ) 2 s-a emis o alta polita RCA valabila anterior celei in cauza.

Cosmin Ionescu

Mesaj de Cosmin Ionescu »

[/quote]

Nu zic ca nu se poate intampla asa ceva doar ca in legea CSA sunt prevazute situatiile in care se pot returna banii pe asigurarea RCA si acestea sunt doua mari si late: 1 se instraineaza / radiaza masina ( se cere obligatoriu dovada de la fisc ca aceasta a fost radiata ) 2 s-a emis o alta polita RCA valabila anterior celei in cauza.[/quote]

Foarte corect, numai ca uiti ca suntem in Romania si se pot face o gramada de lucruri, pentru unii bune, pentru altii rele.
Nume utilizator schimbat din ICSXX

eugen dragnea
pescar de competitie

Mesaj de eugen dragnea »

Concret...daca vezi ca are numere de bulgaria i-ai tot ce se poate,buletin ,bani,roata de rezerva :lol: ...ca de la asiguratorul din Bulgaria nu o sa vezi nimic...crede-ma...sunt patit.Daca omul e tare in gura si nu poti sa pici la pace,retine un nume,o adresa ceva si fie il dai in judecata (dureaza mult si te costa bani) ,fie apelezi la o relatie la "militie" sa iti dea cat mai multe date despre inculpat si-i pui pe bancheta din spate a masinii un bolovan invelit in copia de la factura ta de reparatii alaturi de contul unde trebuie sa-ti livreze contravaloarea reparatiei. :twisted:
Dacă vreodată voi ţine capul jos, o voi face doar ca să-mi admir pantofii.

govo
pescar de competitie

Mesaj de govo »

nu exista in Romania un proces castigat de partea vatamata impotriva asiguratului....procese pot fi fff multe, dar fara castig de cauza, polita RCA este o polita de raspundere civila fata de terti....

referitor la restituirea primei neutilizate pe politele de asigurare, fara un document justificativ nu iti da NIMENI banii inapoi....poate la tine a fost un caz cand aveai o rata de platit si nu ai mai achitat-o...in acest caz poti intrerupe politele de asigurare cand vrei tu, asigurarile nefiind contracte ferme....

pentru cei care au daune provocate de de masini inscrise in alte tari, se recupereaza banii pe cartea verde, care este un RCA international valabil in tarile bifate pe polita...acum sa ai ghinionul si masina care te loveste sa ai un RCA care nu e valabil in Romania, nu poti recupera banii decat pe parte civila, prin proces...

spor!!!!!
C.S. Friends Carp Team

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

eugen dragnea scrie:
Concret...daca vezi ca are numere de bulgaria i-ai tot ce se poate,buletin ,bani,roata de rezerva :lol: ...ca de la asiguratorul din Bulgaria nu o sa vezi nimic...crede-ma...sunt patit.Daca omul e tare in gura si nu poti sa pici la pace,retine un nume,o adresa ceva si fie il dai in judecata (dureaza mult si te costa bani) ,fie apelezi la o relatie la "militie" sa iti dea cat mai multe date despre inculpat si-i pui pe bancheta din spate a masinii un bolovan invelit in copia de la factura ta de reparatii alaturi de contul unde trebuie sa-ti livreze contravaloarea reparatiei. :twisted:
:shock: :shock:
Asta ar fi culmea, dupa ce te da gloaba de paguba, sa te legi singur cu talharoaica, sechestrare,distrugere etc !!
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”