Lansete MAD,pareri

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
luci-

Lansete MAD,pareri

Mesaj de luci- »

Doresc pareri despre aceste lansete.

Driscu Radu
Puncte: 0

Re: Lansete MAD,pareri

Mesaj de Driscu Radu »

Ce lanseta mai precis te intereseaza, actiune eventual lungimea? Mai jos am sa-ti descriu fiecare din cele 4 lansete din gama Mad.
1.Defender o lanseta cu actiune parabolica foarte placuta in drill bine finisata la un pret foarte accesibil am pus mana pe lansetele de 3,6m de 3, 3,25 lbs si spodul in proprietate sa zic asa care se incarca optim cu gramaj de 170-180 gr.
2.Vanguard o lanseta mai mult cu actiune semiparabolica putin mai rigida decat defenderul bine finisata, dar ambele modele(defender,vanguard) sunt reusite si sunt de multi ani in catalogul celor de la MAD.Ca idee generala am pus mana doar pe ceea de 3,6 cu 3 lbs, la acesta lanseta vad in catalogul nou ca actiunea de 3,25lbs au pus tot pe o lanseta de 3,6m pana in 2011 acesta actiune era doar pe betele de 3,9m.
3.Oldskool aceeiasi lanseta cred ca si vanguardu dar cu manere de pluta.Nu mi se par diferite fata de vanguard din punct de vedere al actiunii.
4.Mad new dimension a fost prezenta in catalogul de la Mad pana in 2011, erau construite pe balncuri free spirit.Aveau actiune semirapida, dar placute in drill, am pus mana testat doar ceea de 3,6m , 3,25lbs.
5.Noul ..... am vazut doar, pana in prezent, in curand voi avea o bucata de 3,6m/3,25lbs, este actiunea care mi se potriveste manusa.Am pus ipotetic pe ea(mandrina era sigilata) un mad fsx cu care le voi combina si nu mi sa parut mare diferenta intre ..... si new dimension din punct de vedere al actiunii ( rigiditate/flexibilitate), ma raportez strict la lansete de aceeiasi lungime si aceeiasi actiune 3,25lbs.La new dimension optimul l-am gasit la 95 gr. in timpul aruncarilor.
Ca idee generala pana in prezent pe fiecare lanseta descrisa mai sus am pus doar un singur tip de mulineta mad fsx .Nu mi sa parut discrepante majore de potrivire intre lanseta si mulineta indiferent de lanseta "probata".
Toate cele descrise mai sus sunt din partea unui individ care este fan declarat DAM-MAD eu avand in costodie doar produsele de varf din gama lor.

alex_vd

Mesaj de alex_vd »

Salut sunt un novice in ale pescuitului.Cu toate astea as dori sa-mi cumpar un set de MAD ..... N3.Problema este ca nu prea stiu mai nimic despre aceasta lanseta.Mentionez ca acolo unde pescuiesc nu sunt crapi f mari si de aceea si dori sa cumpar niste lasete care sa fie placute in drill nu niste pari pe post de macara cu care sa scot pestele.
MULTUMESC ANTICIPAT.

Driscu Radu

Mesaj de Driscu Radu »

Daca vrei lansetele acestea iti pot da detali doar depre ceea de 3,6m/3,25lbs, are 6 inele.Primul inel situat la circa 85cm de la mandrina,dimensiunea lui e de 40,de la capatul cotorului pana la mandrina sunt 55cm, mandrina e de 18 daca ei cumva si mulinete MAD FSX trebuie sa pilesti talpa mulinetei.Ca tip de actiune semiparabolica- semirapida, optimul pentru mine l-am gasit la un plumb de 95 gr.Cu siguranta vei avea placere in dril amortizeaza foarte bine eventualele evadari ale unui ten sau crap mai nervos.Sunt bete ultra slim.Daca ai fii din Iasi sau in zona iasului,ne-am putea vedea sa le testezi, eventual poate esti student la Iasi.Orice informatie cu privire la scule de la mad-dam vrei sa afli ma poti contacta pe privat sau prin creearea unui nou topic.Numai bine fire zbuciumate.

alex_vd

Mesaj de alex_vd »

Multumesc pentru raspuns si pentru invitatie.Mi-ar face mare placere sa ne intalnim dar nu cred ca se poate pt ca eu sunt din Olt si cam greu sa ajung pana la IASI.Cu privire la lansete ma gandeam la cele de 3,6m/3.0lbs pentru ca pescuiesc doar 4-5 zile pe an.Ca si mulinete am shimano ultegra 14000 XTC care sper sa se potriveasca cu betele.
MULTUMESC inca odata si o zi buna

alex_vd

Mesaj de alex_vd »

Si inca o intrebare; ce diametru are cotorul lansetei?
MULTUMESC

Driscu Radu

Mesaj de Driscu Radu »

Daca te referi la diametru blancului dintre mandrina si partea terminala(unde tii mana stanga ) este de 1,4-1,6 cm orientativ cam cat un deget mic de la mana din punct de vedere al grosimi.

alex_vd

Mesaj de alex_vd »

CAM ACELASI DIAMETRU IL AU SI BETELE CARE LE AM ACUM (SHIMANO SPEED MASTER 3,60m/3.0lbs).MAI AM INTREBARE DACA NU TE SUPERI ,AS PUTEA SA LE FOLOSESC SI LA PESCUITUL PLANTAT CU PLUMB DE 200g LA DISTANTE MAI MARI DE 150m.
MULTUMESC , O SEARA BUNA.

Driscu Radu

Mesaj de Driscu Radu »

Nu stiu pana in prezent ce lungime si actiune doresti sa ai?Am pus pe ele plumb maxim de 150 gr. dar la prut aruncare mai lejera.Nu vad de ce nu ar merge de la plantat personal nu practic acest tip de pescuit.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”