Partida pescuit crap 2 zile...si jumatate

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
alexem87
Puncte: 0

Partida pescuit crap 2 zile...si jumatate

Mesaj de alexem87 »

Intentionez sa fac o partida de pescuit la crap incepand cu vineri seara(data de 24,orele 18) si terminandu'se duminica 26 seara. Mentionez ca este o balta salbatica de intindere mare imprejmuita de stuf. Am avut rezultate foarte bune pe aceasta balta la montura de caras cu momitor si carlige foarte mici(gamakatzu F22 numarul 12!!!). Ca momeala am folosit pufuletele cu aroma de miere sau vanilie. Am incercat si la porumb pe fir de par insa folosind aceasta tehnica am avut parte doar de o singura captura. Capturile au variat de la 2.5 kg la 6.2 kg. Sunt convins ca balta tine si crap de peste 15 kg. Bazez aceasta ipoteza pe argumentul ca in dimineata zilei in care l'am prins pe cel de 6 kg am pierdut la minciog unul de 9-10(conform spuselor unui pescar mai avizat). Montura fiind cu 2 carlige, unul din el era ferm infipt in buza de jos iar al doilea se agatase in plasa minciogului si pestele cand s'a speriat a smuls si rupt forfacul din fir textil. Dezavantajul folosirii monturii de caras si a pufuletelui este unul evident si anume ca nu se poate tria carasul de crap. Cele mai bune rezultate le'am avut in aprilie, mai si primele zile ale lunii iunie. Dupa aceasta perioada odata cu inceperea caniculei am avut mai multe sanse sa prind peste in ghiuveta decat in lac. Ceea ce ma face curios sa merg din nou acolo e faptul ca de o saptamana vremea s'a mai racit iar presiunea atmosferica s'a stabilizat. Solunarul pentru cele 3 zile nu este unul favorabil insa tind sa ma incred mai putin in acesta si mai mult in intuitie care nu de putine ori nu m'a dezamagit in zilele in care solunarul nu era deloc favorabil. Am rezerve in privinta folosirii boilie'ului sau a peletelui pe firul de par deoarece pestele nu a vazut asa ceva in viata sa. De regula pescarii care cunosc lacul si potentialul sau folosesc banala mamaliga sau una "piperata" cu diferite adaosuri. Prin prisma acestui fapt m'am gandit ca nadirea sa o fac cu mamaliga sfarmicioasa amestecata cu porumb fiert, spartura de porumb, grau fiert si orz dar poate si seminte de floarea soarelui negre, prajite si macinate. Voi nadi cu catapulta in 4 locuri. Suntem 2 pescari si fiecare vom avea impartite cate 2 lansete pe cele 4 locuri. Ca si cantitate m'am gandit sa arunc in apa 5 kg de nada la inceputul fiecarei zile si apoi in cantitati mai mici(5-6 bulgari) la intervale de 3 ore. In virtutea folosirii nadei mai sus mentionate voi arunca 2 lansete la porumb pe fir de par cu pop-up deoarece fundul lacului este malos. Celelalte 2 lansete vor avea montura de caras. In mare in acest fel voi aborda partida. Doresc sa stiu daca procedez corect in primul rand in ceea ce priveste nadirea, momeala, intervalul de nadire, cantitatea de nadire, nada in sine. Ce ma framanta:
1 NU STIU ce carlige si de ce marime sa folosesc pentru firul de par avand in vedere ca...capturile pe care le'am avut au intrat cum am spus mai sus, la carlige foarte mici;
2 Vreau sa stiu daca folosirea pop up ului este intr'adevar indreptatita pe un substrat malos;
3 Daca odata ce am nadit mai este cazul sa folosesc punga pva.

Sunt sigur ca sunt multe alte intrebari pe care le'as putea adresa aici si de aceea orice sfat, oricat de mic este foarte binevenit. Stima

PS. am putut urca numai 3 poze dar cum spuneam, sunt convins ca balta tine exemplare de toate marimile
Fişiere ataşate
28 mai. 6.2 kg
28 mai. 6.2 kg
Catusa 28 mai 009.jpg (125.65 KiB) Vizualizat de 2675 ori
29 aprilie. 5.2 kg
29 aprilie. 5.2 kg
catusa 29 aprilie 022.jpg (105.23 KiB) Vizualizat de 2675 ori
21 aprilie. 3.4 kg
21 aprilie. 3.4 kg
IMG394.jpg (121.94 KiB) Vizualizat de 2675 ori
"Eruditii de mult au recunoscut ca pescuitul transforma omul in filozof. Din pacate, e aproape imposibil sa cumperi unelte decente cu un salariu de filozof" Patrick McManus

Neagu Claudiu

Re: Partida pescuit crap 2 zile...si jumatate

Mesaj de Neagu Claudiu »

1.foloseste monturi cu un singur carlig-mai important decat marimea carligului.....
2.da
3.da
ai incredere si foloseste boilies...si fa partide cat mai lungi....
Carp Team Timisoara

alexem87

Mesaj de alexem87 »

klauzmeu scrie:1.foloseste monturi cu un singur carlig-mai important decat marimea carligului.....
2.da
3.da
multumesc Claudiu pentru sfaturi. Ce recomanzi boilies solubil sau nesolubil? si eventual daca ai avut experienta unor capturi de crap pe balta salbatica ce aroma avea boilesul sau ce imi recomanzi?
"Eruditii de mult au recunoscut ca pescuitul transforma omul in filozof. Din pacate, e aproape imposibil sa cumperi unelte decente cu un salariu de filozof" Patrick McManus

RazvanG
Pescar de competitie

Mesaj de RazvanG »

alexem87 scrie:
klauzmeu scrie:1.foloseste monturi cu un singur carlig-mai important decat marimea carligului.....
2.da
3.da
multumesc Claudiu pentru sfaturi. Ce recomanzi boilies solubil sau nesolubil? si eventual daca ai avut experienta unor capturi de crap pe balta salbatica ce aroma avea boilesul sau ce imi recomanzi?
incearca o aroma de fructe. :wink:
Nume utilizator schimbat din shimanobig in RazvanG

gaby 11

Mesaj de gaby 11 »

Despre ce balta este vorba?

Cosmin Ionescu

Mesaj de Cosmin Ionescu »

Bbalta e secreta. nu cred ca vrea sa divulge secretul :)
In caz contrar abea asteptam sa testam si noi balta
Nume utilizator schimbat din ICSXX

alexem87

Mesaj de alexem87 »

e o balta salbatica din Galati. Catusa se numeste dar foarte putini pescari stiu ce peste tine si inca si mai putini o apreciaza

Cosmin Ionescu

Mesaj de Cosmin Ionescu »

Din poze pare ca este langa sat. Cum de este asa peste? Nu baga nimeni plase?
Nume utilizator schimbat din ICSXX

Remus Drobota

Mesaj de Remus Drobota »

ICSXX scrie:Din poze pare ca este langa sat. Cum de este asa peste? Nu baga nimeni plase?
Este la marginea Galatiului, alea sunt casele "strangatorilor" de fier din combinatul Mittal.
Balta este impanzinta de plase, se prinde si crap la plase dar foarte rar, balta are adancimi mari si stuf mult in partea din capat.
Drobota Remus-Mihai
EnjoyFishingClub

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”