NUTRABAITS TRIGGA

Lucruri care de multe ori nu ne lasa sa dormim: mixuri, nade, boiliesuri, seminte, arome, pelete, etc.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965

Scrie răspuns
ceangau alexandru
Puncte: 0

NUTRABAITS TRIGGA

Mesaj de ceangau alexandru »

..unde am gresit....am facut bile tari..cu ou dupa reteta firmei...am fiert bilele 90 min ...dupa doua zile au inceput sa crape....aproape 100%....ce pot sa fac...le usuc si la nadit.?????

Mary2005

Re: NUTRABAITS TRIGGA

Mesaj de Mary2005 »

ceangau alexandru scrie:....am fiert bilele 90 min ..
poate aici ...
CS Natural Carp

ceangau alexandru

SCUZE....90..SECUNDE :lol:

legio1083

Mesaj de legio1083 »

Faptul ca au devenit Cerapacioase se poate datora multor factori... Nu sunt eu cel mai in masura sa-ti spun dece , pt ca sunt atatia pescari aici care pana acum au rulat tone de bile, insa din observatiile mele, bilele tale ar fi putut crapa din mai multe motive:
1 nu ai aditivat cu nimic mixul, adaugand doar oua, lucru care poate dauna mecanicii produsului obtinut
2 nu ai framantat bine pasta, aceasta ramanand neomogena
3 nu ai pus destule oua si astfel pasta a avut probleme de plasticitate, structura nterna a pastei rezultate fiind foarte "subreda".
4 le-ai uscat fortat, inegal ca si curect de aer sau le-ai expus unei surse de caldura directa
5 ai fiert prea putin bilele si pt ca nu ai amestecat pasta bine oul nu a reusit sa se "coaca" si sa tina ngredientele impreuna
6 ai cumparat un mix conrafacut
7 ai cumparat un mix vechi
8 ai gresit raportul ou/ aditivi in partea lichida, ramand prea putin ou ca procent si astfel pasta e friabila
9 ai pus prea multe bile odata si astfel ai scazut temperatura apei , oul neapucand sa se "coaca"
10 unul din aditivii folositi a stricat dezechilibrul "partii umede" contracarand capacitantea colanta a oualor

AI 10 posibile raspunsuri si poate mai sunt multe altele. Usuca bilele, sfarama-le si pune-le in spod-mix si o sa dai lovitura! :wink:
Legio - Patria Nostra !

razvan u.
pescar de competitie

Mesaj de razvan u. »

Scrie reteta si poate gasim problema. :wink:
C. S. PELICANUL

Andrei I
pescar de competitie

Mesaj de Andrei I »

Alte cauze probabile:

Nu ai lasat coca dupa framantare sa se "odihneasca" intr-o punga de plastic la frigider macar 2-3 ore

Ai pus bilele la uscare fortata
Milionar excentric

ceangau alexandru

ptr.....Legio 1083....Ulvan...si Andrei...multumesc...fac bile de vreo 4 ani ...anul trecut am invatat multe de la Vali Martoiu ...am pescuit pt Energy...am facut bile impreuna....reteta..producatorului...500 gr mix Trigga..20 ml liquid trigga...10 ml salmon oil....6 ml salmon elite...6 ml caviar utcs...12 picaturi ...ulei de piper negru...5 oua...partea lichida a luat cu putin mai mult de 500gr mix...deobicei dupa 2-3 zile le pun la congelat...dar acum ..IOC.......nu este pt prima data cind am facut bile din acest mix..galeata sigilata...termen de val...2011... ??????...

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

in cazul asta, e clar, mixul are ceva, dar ce ???
Cornel Serbu
Friends Carp Team

crapu1

Mesaj de crapu1 »

Trigga este un mix care daca a fost tinut intr-un mediu umed si a tras umezeala o sa ai probleme cu bilele,ceea ce sa si intamplat.Reteta este ok aceasi ca la BFM(aproximativ).O alta cauza plauzibila ar fii vechimea oului;daca ouale sunt vechi bilele cand se usuca crapa.Am patit-o si eu.Razvan Dobrescu

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Pentru reteta prezentata de @ceangau alexandru, inmultita cu 3 (asa se gaseste mixul la pachete de 1,5 kg) cam cat lapte de porumb trebuie adaugat pentru solubile? Si cate kg de solubile ies? Multumesc!
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Nade & Momeli”