Drumul de la pescuitul amator la pescuitul de competitie!

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
valiauto68
Puncte: 0

Re: Drumul de la pescuitul amator la pescuitul de competitie

Mesaj de valiauto68 »

stoias scrie:Intradevar un subiect de discutie foarte interesant...Eu unul sunt pescar amator dar in viitoarul apropiat vreau sa particip si la concursuri. Un prim pas l-am facut anul acesta cand am fost invitat de catre Ghiti Ghiusan la CUPA LUCKY PARTNER , care a avut ca si scop exact acest lucru, si anume familiarizarea cu atmosfera de concurs (regulament, desfasurare, echipament , etc). A fost o experienta inedita atat pentru mine cat si pentru ceilalti pescari tineri care au fost invitati, sa pescuim alaturi de pescari consacrati care sa iti mai impartaseasca din secrete, lucru cu care nu te intalnesti in fiecare zi, multi fiind foarte "secretosi".
Prin ardeal aveti oameni de calitate asa cum este si Ghiti care mi-a fost profesor la un concurs pe Doripesco, m-a ajutat cu nada,strategie si sfaturi ,pe care multi "uita" sa ti le dea, si astfel am reusit un MARE LOC 1!

@petre iulian : sper ca participarea la o competitie nu inseamna doar "sa-i arzi pe unii sau altii" ...
E foarte posibil ca si in clubul vostru sa fie asa cum ai spus, un fel de scoala a pescuitului de competitie...

Personal am avut o tangenta, minima, cu un membru din clubul vostru care nu mi-a mirosit bine. In perioada in care imi achizitionam sculele de pescuit, punand ca oricare altul intrebari in stg si dr pe forumuri, a fost sunat si mai pe ocolite, din vorba in vorba, cum ca am "luat viteza" si imi iau scule de calitate, omul parea ca vrea sa ma "racoleze" de sponsor pentru un viitor concurs....asa ca sa am ce si de unde invata.

Mi s-a parut ca suna cam asa "prostule incepator tu vino cu banii si noi te luam in echipa si pescuim pe seama ta si poate te lasam sa iti faci o poza cu vreun peste "

TIMPUL SI BANII !!!!
Astea sant "calitatile" unui pescar de competitie? Daca nu le ai mai bine stai in banca ta cumintel nu?

Oare si nea Gigi daca isi pune banii la bataie poate sa devina un campion la pescuit?

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

GRESIT !

Daca esti talentat gasesti mereu un sponsor...... de multe ori mai putin talentat, dar care are posibilitatea sa plateasca taxa si nada !
Daca nu ai nici talent si mai esti si sarac, oicata pasiune ai avea, mai bine stai linistit si pescuieste relaxat la ...Buciumeni ! :D
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

@valiauto68

Daca luam termenii stricto sensu, cred ca peste 99% dintre cei ce practica pescuitul, inclusiv cel de competitie, sunt amatori. Profesionisti - cei care sa traiasca efectiv din pescuit (atentie, nu din activitati conexe: vanzare de scule, de nade, organizare de concursuri, "field tester"-ii etc.) sunt extrem de putini.

In orice caz, pescuitul nefiind o stiinta exacta, pana la urma toti suntem amatori, autoritate absoluta in acest domeniu nu exista.

Cred ca trecerea de la pescuitul "de placere" la cel "de competitie" e, in primul rand, un simplu act de vointa. Ulterior, mentinerea in acesta "liga" implica, pe langa vointa, si altele.
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

valiauto68

Mesaj de valiauto68 »

Vladut, "talentul" cum ti-l descoperi? ca pescuind la amatori sau de la tastatura..... Oare nu tot in competitii lund-o la "bot" cum spun unii vezi cu adevarat care ti-e valoarea?

Sponsorul sa fie tot pescar? Sau producator de nada?

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Vali, nu vorbesc din carti, doar ca fiind unul dintre pionierii carpfishingului romanesc , am observat de-alungul anilor zeci de pescari talentati dar fara posibilitati financiare , participand la f. multe concursuri, in echipa cu cate un "sponsor" pescar plin de bani dar cu mai putin talent..... Nu dau exemple, pescarii vechi cunosc "cazurile"..... :wink: Nu este nimic de ras, ambii au de castigat din aceasta "afacere".
Iar talentul ti-l descoperi pescuind de placere, atunci cand pe orice balta tu prinzi cel mai bine ! Si asa te gaseste "sponsorul " ! Intelegi ? :wink:
CS SENZOR

claudiubv

Mesaj de claudiubv »

Vladut Mateianu scrie:Vali, nu vorbesc din carti, doar ca fiind unul dintre pionierii carpfishingului romanesc , am observat de-alungul anilor zeci de pescari talentati dar fara posibilitati financiare , participand la f. multe concursuri, in echipa cu cate un "sponsor" pescar plin de bani dar cu mai putin talent..... Nu dau exemple, pescarii vechi cunosc "cazurile"..... :wink: Nu este nimic de ras, ambii au de castigat din aceasta "afacere".
Iar talentul ti-l descoperi pescuind de placere, atunci cand pe orice balta tu prinzi cel mai bine ! Si asa te gaseste "sponsorul " ! Intelegi ? :wink:

:lol: :lol: :lol: :lol:
Lukacs Claudiu

*** CAMPION NATIONAL 2012***
*** CAMPION MONDIAL 2012***
*** VICE CAMPION MONDIAL LA INDIVIDUAL 2012 ***
...ACS Carpteam Brașov...

valiauto68

Mesaj de valiauto68 »

Spune-mi cativa sponsori sa-i cunosc si eu.... nu ca m-ar bate gandul sa-i racolez...

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Nu ai inteles.
Nu scrie pe ei "sponsor" , ba chiar le este rusine sa recunoasca asta... :wink: Este o intelegere tacita intre "pescar" si "sponsor" , un fel de contract din care ambii au de castigat, repet !

Nu pot da nume, multi imi sunt prieteni sau amici, iar o parte au invatat multe de la colegul de echipa . :wink:
CS SENZOR

valiauto68

Mesaj de valiauto68 »

Asta cu talentul pe care ti-l descoperi pe balta pescuind de placere la umbra nucului batran si facand statistici la sfarsitul zilei cu cantitatile prinse de tine si ceilalti nu o prea diger...

Oare asa sa-si fi descoperit si altii talentele? Atunci de unde sa fi aparut zicale de genul "nu bei nu prinzi"

@vladut mare pisicher esti, nu degeaba ai "imbatranit" in bransa asta!

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

Si concursurile sunt impartite in trei si anume

-cele sportive unde particip de placerea pescuitului de competitiei .
-cele gen party unde ma duc sa socializez si acolo ma simt cel mai bine .
-cele pe bani multi unde miza este banu si unde/s bani multi se aduna si `greii` pescuitului si ai sansa sa/i "arzi" pe toti si sa castigi si ceva consistent .

Eu personal particip la toate trei categoriile

Eu vorbesc direct si nu ma ascund de nimeni dar cam la asta se rezuma pescuitul de competitie intre `grei' .......banu si `polite` vechi/noi de platit .

Stiu ca pare ciudat ce spun dar asta este fenomenul actual.....si daca am fost primul care a zis lucrurilor pe nume ,nu ma puneti la zid :wink: .

ps. eu personal nu merg cu `sponsori` la concurs pentru ca stiu ca ma trag in spate si sunt pierzator din prima :wink:
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”