Drumul de la pescuitul amator la pescuitul de competitie!

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
valiauto68
Puncte: 0

Re: Drumul de la pescuitul amator la pescuitul de competitie

Mesaj de valiauto68 »

Asa cum incepem sa pescuim individual, sa ne dezvoltam abilitatile,sa castigam experienta, daca facem pasul catre competitia cu ceilalti, ar trebuii sa o facem tot individual!

E o mare placere si satisfactie sa castigi un concurs, am trait-o pe pielea mea,si nu neg absolut deloc ca succesul s-a datorat participarii in echipa!

Dar oare ce poate fii mai frumos decat punerea in valoare a fiecarui pescar ca individ?
La un concurs desfasurat individual, asa cum sant concursurile cupa rezistentei desfasurate la doripesco, atunci s-ar selecta crema, atunci s-ar vedea valoarea fiecarui pescar cu adevarat!

Fiecare cu strategia lui,nada lui,experienta fiecarui pescar!
Asta ar fii adevaratul cv de concurent campion!

Altfel cum e?
O echipa, 3 pescari
Un pescar cu talent, un sponsor si un runner! Toti pescari cu drepturi depline.
Toti isi asuma acelasi succes si desi se leaga prietenii pana la urma e ca in vorba aia : cand stai la o masa si joci poker,daca dupa 10 min nu iti dai seama care e fraierul inseamna ca tu esti!

Combinatii se pot face si altfel
3pescari cu talent
3 sponsori
3 runneri

Oare ce sanse ar avea unii impotriva altora daca s-ar organiza astfel de concursuri?
De ce nu se fac mai multe concursuri individuale? Miza e mai mica? Concurenti mai putini?
Ar disparea oare cei mai deloc talentati care se ascund in spatele echipelor lor?

miyagi
Pescar de competitie

Mesaj de miyagi »

Vali desi eu nu sunt unul dintre pioneri :roll: iti pot spune ca amatori suntem toti. Unii suntem amatori de Dunare si Delta. Nu conteaza ce cade. Altii, suntem amatori doar de anumite specii. Altii, de anumite stiluri. Unii suntem amatori de C&K, altii amatori de C&R, unii suntem amatori de agrement, iar altii suntem de competitii.
Profesionistii au pescuitul inscris in cartea de munca. Deci in randurile noastre nimeni nu e pescar profesionist.
Acum, ca vrei sa-i pui pe un rand anume pe pescarii de competitie si pe altul pe cei de agrement, este altceva.
Vorbind de talent sau mai exact despre faptul de a fi recunoscut, e clar ca trebuie sa participi la cat mai multe concursuri unde sa te evidentiezi. Daca o faci individual se distinge mai repede, dar nu inseamna ca in echipa nu vei avea sanse de afirmare. In plus un pescar talentat, intrat in febra competitionala, tinde catre ceva. In cazul asta este "topul". Majoritatea asa au procedat si inca o fac in continuare. Ajungand in topul asta vei putea sa te gandesti la sponsori sau la alte alea, dar, exista un dar aici, vei putea ajunge departe si fara sa te compromiti cu vreun asa zis sponsor care are altfel de interese decat de a-si promova nada. Pentru asta ideal ar fi sa-ti cauti niste parteneri "de drum", "de pescuit", "de concursuri". Sa pescuiti impreuna tot timpul, in orice conditii, sa fiti nedespartiti atat pe balta cat si la investitii. Sa razbesti nu e greu, dar mai greu e sa te mentii. Apoi urmeaza "calea clubului". Ca sa te menti in top, obligatoriu trebuie sa selectezi concursurile, sa-ti stabilesti o foaie de parcurs si sa faci performanta. Performanta n-o vei putea face pana nu vei avea rezultatele confirmate de comunitate.
Expunerea poate continua, dar ma opresc aici.
Daca vrei nume de sponsori gandeste-te la toate brand-urile de producatori de nada, la magazinele cu articole de pescuit care-si fac reclama sau isi cauta field testeri etc.
Urban culture.

valiauto68

Mesaj de valiauto68 »

[quote]Pentru asta ideal ar fi sa-ti cauti niste parteneri "de drum", "de pescuit", "de concursuri". Sa pescuiti impreuna tot timpul, in orice conditii, sa fiti nedespartiti atat pe balta cat si la investitii. [quote]

Mi-asi dorii sa fie asa simplu.... Poate de aceea caut concursurile individuale, pentru ca inca nu mi-am gasit prietenii aia in care sa cred cu adevarat!

Pentru ca vorba ta ...restul sant doar interese... Ca istorie nu are cum sa fie :wink:

miyagi
Pescar de competitie

Mesaj de miyagi »

valiauto68 scrie:
Pentru asta ideal ar fi sa-ti cauti niste parteneri "de drum", "de pescuit", "de concursuri". Sa pescuiti impreuna tot timpul, in orice conditii, sa fiti nedespartiti atat pe balta cat si la investitii.

Mi-asi dorii sa fie asa simplu.... Poate de aceea caut concursurile individuale, pentru ca inca nu mi-am gasit prietenii aia in care sa cred cu adevarat!

Pentru ca vorba ta ...restul sant doar interese... Ca istorie nu are cum sa fie :wink:
Asa e. Daca ar fi fost mai simplu eram mult mai multi pescari de top. Cineva zicea mai devreme ca e important ce alegi. Drumul nu-i usor. E usor sa castigi un concurs, doua, trei, ca peste toate, pestele e acoperit cu apa si daca sti s-o citesti pe moment si ai nada buna poti sa te afirmi, insa cu "topul" e mai greu. Cert e ca daca vrei cu adevarat sa urmezi calea pescuitului competitional trebuie sa faci multe sacrificii. Pe linga ce a zis Iulica sunt mult mai multe. El n-a avut probabil timp sa le insire.
Urban culture.

Val
Pescar de competitie

Mesaj de Val »

cornel.s scrie: Daca ar fi fost mai simplu eram mult mai multi pescari de top.
Asta e tare de tot :lol: :lol: :lol: :lol:

miyagi
Pescar de competitie

Mesaj de miyagi »

Val scrie:
cornel.s scrie: Daca ar fi fost mai simplu eram mult mai multi pescari de top.
Asta e tare de tot :lol: :lol: :lol: :lol:
`Ai sictir! :)
Urban culture.

Val
Pescar de competitie

Mesaj de Val »

Nu intinde coarda .... mai mult decit tine :oops: Nu vorbim de numarul de postari .....

miyagi
Pescar de competitie

Mesaj de miyagi »

Val scrie:Nu intinde coarda .... mai mult decit tine :oops: Nu vorbim de numarul de postari .....
Bai tu mai bine te-ai face moderator. Sa mor io! Prea le sti pa toate si prea iesi la cotitura.
Ce! Ti s-a ars blogu` sau ti s-a bulit derulatoru` de CD de ma citesti pa mine?! Iti imprumut unu` pana-ti faci bani sa ti-l repari?
Urban culture.

miyagi
Pescar de competitie

Mesaj de miyagi »

Val scrie:Nu intinde coarda .... mai mult decit tine :oops: Nu vorbim de numarul de postari .....
Da-le-n Doamne iarta-ma de numar de postari. Asta-i acum problema ta?
Eu am zis acolo ca daca era asa de simplu eram mai multi din astia, betivii, care ne facem veacul pa bara, ca si tine dealtfel. Ce a fost gresit?
Urban culture.

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

cornel.s scrie: Daca vrei nume de sponsori gandeste-te la toate brand-urile de producatori de nada, la magazinele cu articole de pescuit care-si fac reclama sau isi cauta field testeri etc.
Gresit. Field-testeri ii alegem in urma rezultatelor avute pe balti de diversi pescari, la fel sunt selectati si pescarii care sa promoveze pe balta anumite produse (scule, nada, etc).
Un pescar bun prinde cu orice nada, lanseaza departe cu orice scula, etc. Deci merita sponsorizarea. In schimb, un pescar slab iti poate compromite o nada, de aceea este mai bine de evitat... :wink:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”