Drumul de la pescuitul amator la pescuitul de competitie!

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
miyagi
Pescar de competitie
Puncte: 0

Re: Drumul de la pescuitul amator la pescuitul de competitie

Mesaj de miyagi »

valiauto68 scrie:
cornel.s scrie: Omu` despre asta intreba, iar eu tot in sensul asta spuneam. Cel putin asa am inteles eu, ca vorbea ipotetic despre situatia in care a ajuns sa se remarce si apoi isi cauta sponsor.
Deci, iata o parere concreta.
Nici pe departe gandul asta....

Ma gandeam mai mult cand te poti simti cu adevarat pregatit de liga mare.Dar se pare ca nu exista un "profil" al pescarului de competitie .
Cu multi ani in urma poate era altceva, acum cine vrea si are banii de taxa intra in hora! Acolo e o alta lume, unde se invart multi bani, multe interese...
N-as vrea sa aavem polemici pe seama subiectului ca-i destul de constructiv. L-am urmarit de la inceput si am avut senzatia ca asta ai spus la un moment dat. Am sa recitesc topicul ca poate m-am inselat.
Altfel, eu zic in continuare ca exista un "profil" al pescarului de competitie. Cat e vorba de bani, cam asa e, dar nimic nu se face gratis in ziua de azi. Interesele atata timp cat sunt comune cu ale tale, nu-ti fac rau. Cu pregatirea raman la ceea ce am spus mai devreme.
Urban culture.

CimpoeruM

Mesaj de CimpoeruM »

Vladut,in 2003,la Greaca cel mai mult v_a iubit vestitul "nea Popica" ! :oops:

ionatan

Mesaj de ionatan »

Nu toti cei care au bani si participa la concursuri vor ajunge si pe podium ! Dar e frumos sa incerci.

Saky

Mesaj de Saky »

interesant subiect

pescuiesc de o viata si va spun sigur ca nu se compara pescuitul la liber cu cel de competitie.
parerea mea ca numai dup ce participi la cateva concuesuri iti dai seama daca esti bun de ceva sau poti sa te apuci de SAH !

si acum sa ma laud un pic cu cel mai tare concurs de pescuit la crap.
VIZIONARE PLACUTA

http://www.youtube.com/watch?v=Blk05FmqT84&feature=plcp

valiauto68

Mesaj de valiauto68 »

Super tare filmuletul! Are si continuare?

Aia erau pescari, fara nash,fox,korda si alte acareturi la moda acum.
Echipamentul tuturor pescarilor de acolo nu facea cat face echipamentul unei singure echipe de acum.
Baietii relaxati,arbitrul un mosulet linistit,o berica,o tuiculita.

De revazut! E clar ca pescuitul nu mai e ce a fost! Dar cine ne spune la ce s-a ajuns?

Ps. Nu poti compara sahul cu pescuitul! Pescuitul merge mai bine cu tablele...

valiauto68

Mesaj de valiauto68 »

ionatan scrie:Nu toti cei care au bani si participa la concursuri vor ajunge si pe podium ! Dar e frumos sa incerci.
Aia sant donatorii, ca la 6/49
Dar fara ei nu se poate! Pana cand ajung la rubrica "marele bazar"

Saky

Mesaj de Saky »

valiauto68 scrie:Super tare filmuletul! Are si continuare?

Aia erau pescari, fara nash,fox,korda si alte acareturi la moda acum.
Echipamentul tuturor pescarilor de acolo nu facea cat face echipamentul unei singure echipe de acum.
Baietii relaxati,arbitrul un mosulet linistit,o berica,o tuiculita.

De revazut! E clar ca pescuitul nu mai e ce a fost! Dar cine ne spune la ce s-a ajuns?

Ps. Nu poti compara sahul cu pescuitul! Pescuitul merge mai bine cu tablele...
sant vreo 10 episoade,primele doua au fost montate pentru tv

http://www.youtube.com/watch?v=Blk05FmqT84&feature=plcp

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

@valiauto68
Atunci intrau in competitie oameni cu ani grei in spate si experienta in ale pescuitului, pe cand azi tot ce-ti trebuie e "un simplu act de vointa" si lovele la buzunar si gata te bagi in seama. Basca daca mai ai si putin noroc cu un "talentat" de partea ta iti tragi si poza cu o cupa.
Din punctul meu de vedere asta e absolut benefic. Asta inseamna democratizarea pescuitului "de competie", asa se fura meseria de la cei cu experienta, asa se naste concurenta, asta e formula care a dus la castigarea titlului de campioni mondiali.

Nimeni si nimic nu-i impiedica pe organizatorii de competitii sa organizeze concursuri la care sa invite numai echipe consacrate, pescari cu experienta, "crema". Doar ca, in aceste conditii, de unde ar mai aparea si cum s-ar evidentia "tinerele talente"?

Eu am afirmat ca sa faci trecerea de la pescuitul de placere la cel de competitie e un simplu act de vointa. Ca sa ramai acolo (si acolo, zic eu, ca, pe termen lung, nu ramai decat daca ai rezultate) iti trebuie si (destul de multe) altele.

Altfel, cam banuiesc eu ce te "deranjeaza". Dar sa stii ca, si in alte sporturi, inclusiv managerul, antrenorul, medicul, masorul etc. sunt trecuti in scripte cand echipa castiga. Cupa e a tuturor. Dau un exemplu absolut aleatoriu (football-ul nu ma pasioneaza, nu [mai] sunt nici spectator nici telespectator, "consum" alte sporturi), oricat de detestat, injurat, idiot, cretin (desi asta l-ar cautiona oarecum, cretinismul e o boala), javra ar fi (si este!) Becali, meritele lui sunt incontestabile la "Steaua".
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

valiauto68

Mesaj de valiauto68 »

"Eu am afirmat ca sa faci trecerea de la pescuitul de placere la cel de competitie e un simplu act de vointa. Ca sa ramai acolo (si acolo, zic eu, ca, pe termen lung, nu ramai decat daca ai rezultate) iti trebuie si (destul de multe) altele"

Asta incercam si eu sa aflu. Cred ca partea cu "iti trebuie si destul de multe altele" este cheia succesului.

Pe multi daca-i intrebi iti spun ca in tineretile lor...demult apuse au practicat diferite sporturi, de la karate (ca era la moda) , la atletism,judo,inot,haltere, etc. Toti practicand sportul respectiv la nivel "profi" , dar se pare ca nu era decat un amatorism de fatada.

Asa e si cu pescuitul asta, daca il faci la nivel de sport, probabil ca implicarea trebuie sa fie totala,sa fie ca un job! Altfel ramane doar la cv, ca ai participat si tu la 2,3 editii si apoi din lipsa de timp nu ai mai mers, dar " erai tare bun "

Cu siguranta exista nume incontestabile de pescari de competitie cu state vechi, pe de alta parte cred ca sant si multi asa zisi "campioni" facuti peste noapte.

Ca ai facut o paranteza cu fotbalul, asa cum sant nume sonore de care se aminteste peste ani si ani, un hagi, popescu,balaci,etc, asa avem si marile nume din pescuit.
Oare cati din cei ce "stralucesc" acum vor mai fii pe firmament peste 2,3 ani?

De aceea intrebam : cand ai baza necesara sa intrii la profesionisti?
Poti fi un amator foarte bun, dar esti la fel de bun si in cadrul competitional? Sau doar ...."strugurii sant acrii " ?

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Oare cati din cei ce "stralucesc" acum vor mai fii pe firmament peste 2,3 ani?
Eu cred ca, daca sanatatea si varsta le permit, cam toti! Si vor mai aparea si altii cativa. Ceea ce, repet, e "de bine"! :)
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”